Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

Εισπράξεις -  Δαπάνες =  Πλεόνασμα ή Έλλειμμα
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος και μάλιστα μεγάλος για να γράψει αυτή τη μαθηματική σχέση.
Αυτή τη σχέση την χρησιμοποιεί κάθε μέρα κάθε άνθρωπος ανά την υφήλιο για να πορεύεται, στην καθημερινότητά του χωρίς σκοτούρες κατά το δυνατόν, χωρίς δανειστών απαιτήσεις, χωρίς  αφεντικά.
Είναι πρόδηλο ότι όταν οι Εισπράξεις είναι μεγαλύτερες από τις Δαπάνες τότε έχουμε Πλεόνασμα. Αντιθέτως αν αυτές υπολείπονται των δαπανών, τότε έχουμε Έλλειμμα.
Αυτό που προσπαθεί πάντα ο απλός άνθρωπος για να έχει την ανεξαρτησία του, την ελευθερία του είναι αν δεν έχει πλεόνασμα, τουλάχιστο να μη έχει έλλειμμα.
 Αυτή η απλή συλλογιστική που διέπει τη ζωή των ατόμων, διέπει και την ζωή Κοινωνικών συνόλων ( Συλλόγους, Συνεταιρισμούς, Κοινότητες κ.λπ) αλλά βεβαίως και Κρατικών οντοτήτων.
Για την κρατική οντότητα ΕΛΛΑΣ, ατυχώς η σχέση αυτή έδιδε έλλειμμα από την μεταπολίτευση, εδώ και τριανταπέντε χρόνια.
Με την πάροδο των ετών το έλλειμμα αυξάνονταν συνέχεια και το κάθε ετήσιο έλλειμμα προστίθετο στο ήδη σχηματισμένο χρέος. Τα λεφτά που μας χρειάζονταν για να ζήσουμε μας τα δάνειζαν οι διεθνείς πιστωτές μας. Η αφροσύνη των Κυβερνητών μας ξέχασε αυτό που είπαν οι μεγάλοι προπάτορες μας « Μηδέν εκ του μη όντος γίγνεται …. » και ότι αυτό που «γίγνεται» δια του δανεισμού κάποτε είναι απαιτητό από τους δανειστές. Και φθάσαμε το 2009 να χρειαζόμαστε 1,13 Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) για να ξεχρεώσουμε το σωρευμένο χρέος μας. Απλά τι σημαίνει αυτό; Ότι 13,5 μήνες όλος ο Ελληνικός Λαός πρέπει να μη φάει, να μη πιεί, να μη δαπανήσει ούτε λεπτό του Ευρώ πουθενά, για να ξεχρεώσουμε τους πιστωτές μας. Αυτό βέβαια είναι ανεδαφικό.
Και τότε: Τότε ήρθε το Μνημόνιο Ι και τώρα το Μνημόνιο ΙΙ και οι δανειστές μας, μας έβαλαν το κεφάλι στην μέγγενη για να πάρουν τα δανεικά πίσω.
Και τι κάνουν στη σχέση της επικεφαλίδας προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες (πώς; με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, δαπανών δημοσίων έργων, περίθαλψης, υγείας, παιδείας κ.λπ, κ.λπ). ώστε να δημιουργηθεί πλεόνασμα και έτσι οι πιστωτές μας να πάρουν πίσω ότι τους χρωστούμε. Βέβαια θα μπορούσαν να φθάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα αν αυξάνανε το Έσοδα. Ποιά είναι αυτά. Στην παρούσα στιγμή με το να εισπράξουν τα βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο που είναι της τάξεως των 45 δισεκατομμυρίων Ευρώ (λέγεται ότι εισέπραξαν μόνο ένα περίπου δις). Να μειώσουν τη φοροδιαφυγή που είναι γύρω στο 1/3 του ετήσιου μας ΑΕΠ ή κατά κύριο λόγο να δημιουργήσουν συνθήκες αυξήσεως παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών ή δημιουργία νέων τέτοιων. Το τελευταίο αυτό, που σημαίνει δημιουργία πλούτου συνεπάγεται νέες επενδύσεις που θα αποβλέπουν στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Οι εταίροι μας στην Ευρώπη και κυρίως τα αφεντικά της (οι Γερμανοί), μας μείωσαν το χρέος με το «κούρεμα» κατά 105 δις Ευρώ, μας έδωσαν και 135 Ευρώ νέο δάνειο για να πληρώσουμε λέει τα παλιά χρέη μας. Είδε κανείς να μας δίδεται έστω και ένα Ευρώ για να γίνουν οι κάποιες επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Τον μόνο παράγοντα που θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες ανακούφισης και των λαϊκών μαζών. Αυτών των εκατομμυρίων απλών Ελλήνων που σήμερα στενάζουν κάτω απ’ την ανεργία, τις περικοπές, την φτώχεια, την ανέχεια, το στραγγαλισμό τουs κάθε κοινωνικού κεκτημένου τουs  και από πάνω με τις περικοπές στους μισθούς τουs, στις συντάξεις τους, τα πολυποίκιλα χαράτσια και τις κάθε λογής υφαρπαγές … ακόμη και της ψυχής τους. Και η δημιουργία πλούτου; Η ανάπτυξη;
ΑΥΤΗ,  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΩΣ  ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ,  ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ!!
27.02.2012                      Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: