Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

« ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στο ¨ψυγεί層 Εφημερίδα τα ΝΕΑ 1.3.2012


« ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  στο ¨ψυγεί層 Εφημερίδα τα ΝΕΑ 1.3.2012 

Αυτό το σύνθημα, που οι συνειρμοί το κατατάσσουν πιά στο πιο χαρακτηριστικό ψέμα της σύγχρονης Πολιτικής Ζωής της χώρας, προβάλλεται σήμερα ως κύριο άρθρο στον ημερήσια των Αθηνών «τα ΝΕΑ». Με αυτό το σύνθημα το 2009 ο τότε εν δυνάμει Πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου υπερψηφίστηκε από τον Ελληνικό Λαό και σχημάτισε Κυβέρνηση. Το κίβδηλο αυτό σύνθημα όπως απεδείχθη εκ των πραγμάτων, ατυχώς συνέτεινε τα μέγιστα στο να  οδηγηθούμε στις αγκάλες του Δ.Ν.Τ. και της Τρόϊκα με όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός. 
Τα λεφτά όντως υπάρχουν και ούτε λίγο ούτε πολύ ανέρχονται στο ποσό των 25 δισεκατομμυρών Ευρώ!!. Τούτο προέκυψε και κοινολογήθηκε χθες, κατά τη συνάντηση και συνεργασία του Πρωθυπουργού μας κ. Παπαδήμου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαρόζο, που αποσκοπούσε στο να βρεθεί το “modus vivendi” για τη δρομολόγηση της πολυπόθητης ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην Ελλάδα. Πακτωλός χρημάτων ασύλληπτος. Τα χρήματα αυτά, είναι «παρκαρισμένα» στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας περιμένουν. Περιμένουν το κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, τα προγράμματα, τις όποιες ολοκληρωμένες μελέτες, κ.λπ. από την Ελληνική Πολιτεία προκειμένου αυτά να εκταμιευθούν. Να έρθουν στη χώρα και κατά πως πρέπει χρησιμοποιούμενα, να δημιουργήσουν  πλούτο. Τραγικό και όμως αληθινό.!! Τόσο ανίκανοι είμαστε.! Τόσο ανίκανη Δημόσια Διοίκηση έχουμε!! Τόσο ανίκανους Κυβερνήτες έχουμε.!!! Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των 25 δις Ευρώ, είναι αρκετό να πούμε ότι για τρακόσια εκατομμύρια (0,30 δις) Ευρώ  ταλανιζόμασταν, λοιδορούμασταν και τελικά ταπεινωνόμασταν από τους κάθε λογής « Γερμανούς» της  Ευρώπης για να μας δοθεί το νέο δάνειο των 130 δις Ευρώ και να γίνει το «κούρεμα» του χρέους μας κατά 105 δις Ευρώ, αφού τελικά αναγκαστήκαμε πάλι να κόψουμε μισθούς, συντάξεις, μεροκάματα κ.άλ. από τους φτωχούς. Ακόμη ας σκεφτούμε ότι το πολυδιαφημισμένο Δ ! ΚΠΣ (το φερόμενο ως ΕΣΠΑ) ήταν 20,10 δις Ευρώ (το Γ! ΚΠΣ, το μεγαλύτερο ξε όλων 32,00 δις Ευρώ).  Με αυτά τα 86,50 δις Ευρώ η Ελλάδα για 30 χρόνια είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Άλλαξε η μορφή της χώρας μας αφού έγιναν έργα ανάπτυξης πρωτόγνωρα για τα δεδομένα της : Δρόμοι (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Εγνατία οδός), Γέφυρες ( Ρίου – Αντίριου),  Μετρό (της Αθήνας), Αεροδρόμια ( Ελευθ. Βενιζέλος), Λιμάνια, φράγματα άλλα έργα υποδομής ανά την επικράτεια, κ.λπ., κ.λπ.  Αν είχαν έρθει αυτά τα 25 δις εγκαίρως στη χώρα και είχαν υλοποιηθεί τα όποια σχετικά προγράμματα, με την πολλαπλασιαστικότητα της δημιουργίας πλούτου, ίσως πολλά θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί. Τόσα ίσως, που ο φτωχός κόσμος της χώρας να μη είχε βρεθεί στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα και που οδήγησε τους μεγάλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γουγκερ, Μπαρόζο, Σόϊμπλε με αρχιέρεια και κορυφαία του χορού την κ. Μέρκελ) να «πωλούν» πολύ συμπάθεια στον υποφέροντα Ελληνικό Λαό και να χύνουν μπροστά στις κάμερες τόννους κροκοδείλια δάκρυα γι’ αυτόν.   
Με τα «παρκαρισμένα» αυτά 25 δις Ευρώ στα Ευρωπαϊκά Ταμεία αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν μας φταίνε, οι αγορές, οι πιστωτές μας, οι Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί, οι ..., … για την κατάντια μας. Μας φταίει η κακιά μας μοίρα. Μας φταίει το κεφάλι μας.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

 01.03.2012                         Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)           

Δεν υπάρχουν σχόλια: