Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στα νύχια του Δ.Ν.Τ και της κας Λαγκάρντ.


                          Στα νύχια του Δ.Ν.Τ και της κας Λαγκάρντ.  

Η κα Λαγκάρντ, η  Διοικητής  του Δ.Ν.Τ. είναι λένε Φιλέλλην και ακόμη ότι στο «Ελληνικό πρόβλημα» τα δυόμισι τελευταία χρόνια βοήθησε πολύ, αρχικά ως Υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας και τώρα τελευταία με τη νέα ιδιότητά της. Ίσως πράγματι έτσι να είναι. Όμως …  Όμως όταν από το στόμα ενός Φιλέλληνα ακούγονται δηλώσεις που τρομοκρατούν τους Έλληνες για τι σόϊ φιλελληνισμό ομιλούμε;;!!  
Αναφέρομαι βέβαια στη χθεσινή της δήλωση σε Αυστραλιανό δίκτυο που σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τη Ελλάδα (βλέπεις ακόμη πουλάει η Τραγωδία της χώρας μας) απήντησε η Κυρία. Θα πρέπει για λόγους ανταγωνιστικότητας (όρος φρούτο που μας τον πωλούν με χίλια δυό περιτυλίγματα και κορδέλες ) να μειωθούν και άλλο οι μισθοί των Ελλήνων. Δηλ. οι ήδη κατακρεουργημένοι μισθοί μας θα πρέπει να κοπούν κι’ άλλο. Όταν  απ’ την άλλη μεριά η ακρίβεια συνεχώς ανεβαίνει στα ύψη.  Γιατί;; Γιατί, είπε, οι μισθοί των Ελλήνων είναι 50 % πιο πάνω από τους αντίστοιχους των Πορτογάλων, 18 % πιο πάνω από των Ισπανών, πολλές φορές πιο πάνω από αυτόν, των Κροατών.  Απορώ γιατί δε μας λέει πόσο πιο κάτω είναι από τους μισθούς των Γερμανών, των Γάλλων, των Βέλγων βρε αδερφέ που ως μέγεθος χώρας συσχετιζόμαστε;  
Είμαστε το 10 μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, απ’ τα 27 κράτη μέλη γιατί μας συγκρίνει με την Κροατία που είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη μόλις από το 2004, και αναμένεται να γίνει το 28ο μέλος της την 1 Ιουλίου 2013!!!
Εκτός και αν την έχουν βάλλει οι του Διευθυντηρίου της Ε.Ε. να κάνει εκείνη τη «βρωμοδουλειά»  στο  να μας κατατάξουν βιαίως κοινωνικοοικονομικά στα Βαλκάνια όπου και γεωγραφικά ανήκουμε, άσχετα κι αν για να ανήκουμε στη Δύση (όπως έλεγε ο  γέρων Κωνσταντίνος Καραμανλής) έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα (Γερμανοκατοχή, Εμφύλιος, Δυτικό Μπλόκ, ΝΑΤΟ, κ.λπ) πριν ή οι του σκληρού Ευρωπαϊκού Πυρήνα με στην πραγματικότητα Φιλέλληνες ηγέτες όπως ο πρόεδρος Ζισκαρ Ντ’ Εστέν, ο καγκελάριος Σμιτ, κ.άλ. μας εντάξουν στη χορεία της Ευρώπης προ 30 τόσων χρόνων. Αν αυτός ο στην πράξη Φιλελληνισμός θα έπρεπε να ξεφτίσει τώρα με το Φιλελληνισμό τύπου κας Λαγκάρντ τότε αλλοίμονο για μας του Έλληνες. Γιατί όντας τώρα η Ελλάδα μας στα νύχια του ΔΝΤ η όλη αυτή μεθόδευση εναντίον της μπορεί εύκολα να ολοκληρωθεί με τα νύχια της Διοικητού  της,  της  κας Λαγκάρντ. 

21.03.2012                          Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: