Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Όταν Εθνικά μας Σύμβολα, κλεμμένα … λιώνουν στα χυτήρια.


Όταν Εθνικά μας Σύμβολα, κλεμμένα … λιώνουν στα χυτήρια.

Ακούγοντας το Δήμαρχο Περάματος Πειραιά από τηλεοράσεως να λέει ότι κάποιοι έκλεψαν ένα ορειχάλκινο άγαλμα (σύμπλεγμα) από Πλατεία της πόλης του, αξίας σε μέταλλο (λιωμένο σε χυτήριο) που δεν ξεπερνά τα 500 Ευρώ, ένα συναίσθημα κενότητας με κατέλαβε. Αναλογίζομαι, πού φθάσαμε.!!! Στης Τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ. τον καιρό, η πείνα …  να θυσιάζει τον όποιο σεβασμό. Αλίμονο μας!! Και πού θα φθάσουμε ακόμα.
Όταν μαθαίνεις ότι τρένα ακινητοποιούνται επειδή κάποιοι πηγαίνουν και κλέβουν τα χάλκινα σύρματα ηλεκτροδότησής τους, όταν βλέπεις τα χυτοσιδηρά καπάκια υπονόμων να κλέβονται αδιαφορώντας για τις ζωές ανύποπτων την νύχτα, όταν βλέπεις μέσα στην Αθήνα νεαρούς με χαρακτηριστικά κυρίως αλλοδαπών που δυό – δύο σπρώχνουν ένα καροτσάκι σουπερμάρκετ και πηγαίνοντας από κάδο σε κάδο σκουπιδιών βουτούν μέσα για να ανασύρουν το οτιδήποτε εμπορεύσιμο παλιοσίδερο, χαρτί, γυαλί κ.λπ., όταν ακούς δημοτικούς άρχοντες να λένε ότι το όποιο έσοδο των δήμων τους από τους κάδους ανακύκλωσης ουσιαστικά έχει μηδενιστεί, μπορείς να καταλάβεις σε τι απελπισία βρισκόμαστε ως Έθνος. Προχθές δημοσιοποιήθηκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο μελέτη από την οποία προκύπτει ότι το 50 % των νεοελλήνων πάσχει από κατάθλιψη, εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Έτσι φαινόμενα όπως τα προαναφερθέντα ατυχώς φαίνεται ότι θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας για πολλά – πολλά χρόνια. Τόσα όσα θα χρειαστούν για να «ευθυγραμμιστούμε» στα κελεύσματα των πιστωτών μας, των αφεντικών μας και του Διευθυντηρίου της Ε.Ε..
Το λαϊκώς λεγόμενο « η πείνα χώρες καταλύει και κάστρα παραδίδει» φαίνεται πως γίνεται  μέρος του τρόπου διαβιώσεως μας. Η βιοτική μέριμνα ακατάλυτη για τον άνθρωπο ‘ολες τις εποχές σ’ όλη την υφήλιο στην περίπτωση πείνας φαίνεται ότι καταλύει τα «εσκαμμένα». Έτσι οι όποιοι φτωχοδιάβολοι μηχανεύονται το οτιδήποτε για να επιβιώσουν στην περίοδο της «οικονομικής κατοχής» που διερχόμαστε ως χώρα.
Βέβαια όταν αρχίζουν να ξηλώνονται αγάλματα εθνικών ηρώων μας, όπως με το ευμεγέθες (ύψους 1,50 περίπου μέτρων) άγαλμα του Γέρου του Μωριά κατά πως έχει γίνει στο Ζεφύρι της Αττικής, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η κατάσταση της πατρίδας μας είναι πιά απερίγραπτη. Με  την πληροφορία αυτή για τη τύχη του αγάλματος του στρατηλάτη και εθνικού μας απελευθερωτή Θόδωρου Κολοκοτρώνη, ένοιωσα … ένα κόμπο στο στομάχι μου.
Αυτός ο ατρόμητος, αυτός ο γενναίος   που δεν έπεσε στη Τριπολιτσά, δεν έπεσε στα Δερβενάκια από βόλι Τούρκου … έπεσε δύο αιώνες μετά στο Ζεφύρι από χέρια  βεβήλων.
Άραγε η μεθαυριανή εθνική επέτειος της Εθνικής μας Απελευθέρωσης, ημέρα εθνικής ανάτασης, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και τιμής αυτών όλων των Ηρώων που μας έδωσαν το δικαίωμα να μη είμαστε πιά δούλοι όπως λέγαμε πάντα, μήπως με γεγονότα όπως αυτό με το άγαλμα του Συμβόλου του εθνεγερτικού αγώνα του 1821 του γέρου του Μωριά στο Ζεφύρι, πρέπει να τη μετατρέψουμε σε ημέρα συστολής, περισυλλογής, θλίψης, οδύνης  και αυτοκριτικής όλων των Ελλήνων της σημερινής γενιάς για το πώς τα καταφέραμε; Να ξεφτίζουμε ακόμη και τα Εθνικά μας Σύμβολα, στης φτώχειας και της πείνας τον καιρό που οδηγήσαμε την Πατρίδα μας !!!  

23.03.2012                                                         Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)   

Δεν υπάρχουν σχόλια: