Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ

Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ 
Όταν έχεις ξεκινήσει να παρουσιάζεις διεκδικητικά το θέμα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν στα τέλη της ιδίαs αυτής δεκαετίας εξαγγέλλεται  από τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι το αντίστοιχο έργο θα κατασκευαστεί με κονδύλια του Γ! ΚΠΣ (δηλ. ως το 2006), όταν  τέσσερα χρόνια χάνονται χωρίς να έχει υπάρξει η απαιτούμενη κινητικότητα προς την κατεύθυνση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας, όταν η όποια ελπίδα το έργο αυτό να γίνει μέσα στα πλαίσια του Γ! ΚΠΣ έχει παντελώς εκλείψει, τότε το μόνο που σου μένει είναι να ενεργοποιηθείς και να κάνεις ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ για να επιτύχεις αυτό που φαίνεται στη ουσία χαμένο απ’ αρχής. Αναφέρομαι στο «οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου».
Η υπερεκατοπεντηκονταμελής αυτή Επιτροπή  (από τα προβεβλημένα  μέλη των τοπικών κοινωνιών των δέκα χωριών της Β –ΒΔ Λέσβου) από της συστάσεως της το 2003 (τότε που μόλις είχαν ανατεθεί μόνο οι απαιτούμενες μελέτες) με συνεχή, συνεπή, αδιάλειπτη, λελογισμένη και ουσιαστική όπως απαδείχθει στην πράξη προσπάθεια προς πάσα δυνατή κατεύθυνση και Διοικητικό επίπεδο από τα κατώτερα ιεραρχικά ως τον εκάστοτε Πρωθυπουργό της χώρας (κ.κ. Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και Παπαδήμο) κατάφερε να εντάξει τον Αύγουστο του 2011 το μεγαλύτερο έργο του Αιγαιακού χώρου (ύψους 44,5 εκατομ. Ευρώ) στο ΕΣΠΑ 2007 -2013.
To ατυχές της υποθέσεως μας ήταν ότι οι δύο δημοπρασίες της ανάθεσης της κατασκευής του, η πρώτη τον Δεκέμβρη του 2011 και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2012 υπήρξαν άκαρποι για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Αποτέλεσμα, η δυσπιστία των πολιτών της  Β –ΒΔ Λέσβου να έχει φθάσει στο κατακόρυφο, αφού συνεκτιμούντες τα γεγονότα με την βαθειά οικονομική κρίση που βρίσκεται η χώρα, λένε ότι η όλη υπόθεση (ένταξη του στο ΕΣΠΑ και δημοπρασίες) εντάσσεται στα τερτίπια της πολιτικής  και των πολιτικάντηδων στα πλαίσια των Επικειμένων Εκλογών.
Εν όψει της αυριανής επαναδημοπράτησης του έργου μας σήμερα πρωί – πρωί επικοινώνησα με τους αρμοδίους της προκηρύσσουσας αυτό αρχής  και έμαθα ότι όλα «βαίνουν καλώς» και ότι αύριο πιστεύεται ότι θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους εργολάβους οι προσφορές τους. Ευελπιστώ ότι η αυριανή διαδικασία θα αποτελέσει την ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟ της υποθέσεως μας που θα «βγάλει» τον εργολάβο αυτόν που θα αναλάβει την εκτέλεση του σωτηρίου για την περιοχή μας αλλά και  όλo το νησί έργου μας.  

                                                        Ο Πρόεδρος
                                          της Επιτροπής Aγώνα                                               

Υ.Γ. Προς τον Κρητικό Βουλευτή Λέσβου, Ν. Σηφουνάκη.

Μήπως είδε πουθενά την ένταξη στο ΕΣΠΑ «του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας», ο oποίος την ίδια μέρα με τον δικό μας είχε εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, στην Καλλονή τον Οκτώβρη του 1999;;;;                                        

26.03.2012                    Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: