Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αλαλούμ.


Αλαλούμ. 

« Όταν η πάπια χάνει τα νερά της, βουτά πότε από τη μύτη και πότε από την ουρά». Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την κρατούντες στα χέρια τους την τύχη της δύσμοιρης χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα του Ειδικού Τέλους της ΔΕΗ στα ακίνητα ( το κοινώς λεγόμενο χαράτσι). Βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προ ημερών και είπε ¨ Το κόψιμο του ρεύματος αν δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό. Το χαράτσι αυτό καθ’ αυτό είναι συνταγματικό».  Σχετικό υπήρξε το κείμενό μου του περασμένου Σαββάτου στο “lapsarniotis”. Η ηγεσία της ΔΕΗ σεβόμενη την απόφαση του ΣτΕ, αφού διεκήρυξε από τηλεοράσεων και λοιπών ΜΜΕ ότι σέβεται την απόφαση του, άρχισε από τη Δευτέρα να εισπράττει μόνο το τίμημα του ρεύματος που είναι δικό της. Ουρές εκατοντάδων μέτρων έξω από τα υποκαταστήματα από ταλαίπωρους συνέλληνες που έτρεξαν να κεφαλαιοποιήσουν την απόφαση του του ΣτΕ και να πληρώσουν το ρεύμα μη τους το κόψει η ΔΕΗ χειμωνιάτικα και πουντιάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.
 Έλα ντε ντε όμως που τα λεφτά τα χρειάζεται ο συνταγματολόγος Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγ. Βενιζέλος γιατί έχει δεσμευθεί προς την Τρόϊκα προφανώς κατά ανελαστικό τρόπο που δεν επιδέχεται των όποιων τροποποιητικών αλλαγών και σχετικών μεθοδεύσεων. Έτσι έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση χθες αργά το βράδυ, που ορίζει ότι πρέπει η ΔΕΗ να μη εισπράττει μόνο την αξία του ρεύματος, αλλά και το χαράτσι.(Για όσους πλήρωσαν μόνο το ρεύμα η χαρά μόνο τους έμεινε, αφού απλά έτσι κέρδισαν ένα μήνα και το κόψιμο θα γίνει έτσι κι΄ αλλιώς αν δεν εξοφλήσουν τον άλλο μήνα και τα δύο.
Τώρα τι σόϊ ερμηνεία της εν λόγω αποφάσεως του ΣτΕ γίνεται από το συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο, τον πλησίστια οδεύοντα στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, εκείνος μόνο ξέρει.
Όσο για το φτωχό Έλληνα αλλοίμονο του.  

07.03.2012                                                                Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)   

Δεν υπάρχουν σχόλια: