Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οφειλή μας προς ένα φρουρό των ''συνόρων'' της Κοινωνίας μας.


   Οφειλή μας προς ένα φρουρό των ''συνόρων'' της Κοινωνίας μας. 
Το παλικάρι που είναι στη φωτογραφία δεξιά, είναι ένα παιδί στα 23 του χρόνια, ο Στράτος Δούκας. Ένα παιδί όλων μας. Παιδί της κάθε Ελληνικής οικογένειας. Από δική του επιλογή ο Στράτος θέλησε να κάνει επάγγελμά του το «φύλαγμα Θερμοπυλών». Να φυλάει τις σύγχρονες  Θερμοπύλες. Τις πιο δύσκολες. Απέναντι στον εσωτερικό εχθρό. Το άγνωστο, τον ύπουλο, αυτόν που μπορεί να χτυπήσει και το φρουρό της Κοινωνίας μας ανά πάσα στιγμή. Ο εχθρός αυτός δεν χρειάζεται Εφιάλτες για να χτυπήσει τις Θερμοπύλες. Βρίσκεται ατυχώς καθημερινά μπροστά μας. Και τώρα με την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, της ανεργίας, της φτώχειας, της απόλυτης ένδειας, της πείνας, ο εχθρός αυτός ατυχώς καθημερινά αυξάνεται. Και ο κάθε φρουρός της Κοινωνίας μας τον βρίσκει μπροστά του, τραγικά αλλά αληθινά και στα χωριά μας ακόμη. Το έγκλημα από τον ύπουλο αυτό εχθρό αχαλίνωτα σπάζει κάθε ρεκόρ. Ένα μόνο στοιχείο είναι αρκετό να καταδείξει αυτό. Κάθε δύο μέρες ένας συμπολίτης μας χάνει τη ζωή του από δράσεις ληστών.
Αντιγράφω λοιπόν από το blog της κ. Ντόρας Πολίτη http://dorapol.blogspot.com τα σχετικά  με Στράτο «Τον Αύγουστο του 2010, κοντά μεσάνυχτα, εντόπισε στο μηχανάκι τους, δύο κακοποιά στοιχεία που καταζητούνταν, και τους κατεδίωξε με τη δική του μοτοσυκλέτα. Αυτοί, του έστησαν ενέδρα, τον τραυμάτισαν και τον πέταξαν πάνω σε βράχια στη θάλασσα μπροστά στον Άγιο Νικόλαο στο Καλαμάρι Μυτιλήνης .»
Η παλικαριά του αυτή του Στράτου  είχε τραγικές παράπλευρες συνέπειες για τον ίδιο, για την υγεία του. Τον καθήλωσε σε καροτσάκι.
Όταν λοιπόν στην ώρα του καθήκοντος η ικμάδα, το σφρίγος , η νιότη και η υγεία συνειδητού φρουρού των «συνόρων» της Κοινωνίας μας  θυσιάζονται, η ίδια η Κοινωνία   ευγνωμονούσα,  οφείλει  να κάνει το ανθρωπίνως δυνατό στο να συμβάλλει παντοιοτρόπως στην  αποκατάσταση των υπέρτατων αυτών ανθρωπίνων αγαθών που θυσιάστηκαν. Ο Στράτος Δούκας ο συνειδητός αυτός φρουρός των «συνόρων» της Κοινωνίας μας στη Μυτιλήνη, πέραν του θαυμασμού μας και των συγχαρητηρίων μας για την γενναιότητά του στην εκτέλεση του καθήκοντός του, έχει την ανάγκη της αγάπης μας και της ανθρωπιάς μας. Κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία του Στράτου μπαίνετε στο κείμενο με τίτλο  "Μια ελάχιστη προσφορά για το Στράτο'', που ανήρτησε στο blog της η κ Πολίτη και αναδημοσιεύουμε κατά τα πιο πάνω. Διαβάζοντας το, σκέφτηκα ότι τούτο είναι το ελάχιστο που  θα μπορούσα να κάνω κι εγώ για το Στράτο.
Περαίνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ  από καρδιάς το Σύλλογο Ελληνο-Αμερικανών Λέσβου  «Mytilene GRACE» και την επί 18 χρόνια Πρόεδρο του  κ. Πολίτη για αυτή την ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ για το Στράτο κατά το κείμενο που διαβάσατε. Είναι μια ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ όλων μας.
  16.03.2012                         Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)  

1 σχόλιο:

Μηθυμναίος είπε...

Τουλάχιστον ας κρατήσουμε όσα σημάδια ανθρωπιάς μας έχουν μείνει...