Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 του Μάη.


Εκλογές στις 6 του Μάη. 

Μεγαλοβδόμαδα. Εβδομάδα των Παθών του Θεανθρώπου, στην πορεία του προς το Γολγοθά και τη Σταύρωση. Παράλληλα μεγαλοβδομάδα του Λαού της χώρας μας. Μια μεγαλοβδομάδα των Ελλήνων που τα πάθη τους δεν έχουν δυστυχώς πιά τελειωμό, αφ’ ότου αυτός ο μοιραίος άνθρωπος θέλησε να γίνει σώνει και καλά Πρωθυπουργός (ο ΓΑΠαπανδρέου) και από το Σεπτέμβρη του 2009 απ’ τα προεκλογικά μπαλκόνια ως άλλη Σειρήνα μάγευε το δυστυχή λαό με το χάϊδεμα των αυτιών του λέγοντάς του το διαβόητο πιά « ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». 
Και αφού έγινε με τη ψήφο του Λαού Πρωθυπουργός της Ελλάδας, εκείνος … την οδήγησε σταθερά αλλά οπωσδήποτε μεθοδευμένα  προς το Γολγοθά της και τελικά την εις το διηνεκές Σταύρωσή της, με το Μνημόνιο 1,  το Μνημόνιο 2 και ατυχώς έπεται συνέχεια.
Και για μεν το Θεάνθρωπο, το μεγαλοΣάββατο θα γίνει η Ανάσταση του για δε το δύσμοιρο Λαό μας, Ανάσταση δεν προβλέπεται ούτε μετά δύο γενεές Ελλήνων.

Και οι εκλογές της 6ης του Μάη ;
Αυτές δεν είναι τίποτα άλλο, από μια από τις στάσεις του Λαού που αγκομαχώντας πορεύεται προς το Γολγοθά του, αντίστοιχη προς εκείνες που έκανε ο Θεάνθρωπος κουβαλώντας στον ώμο του τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.
Εκλογές αυτή τη φορά αλλόκοτες, αλλοπρόσαλλες, πρωτοφανείς. Κόμματα που θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας πάνω από δέκα. Εκλογές χωρίς καμμία ιδεολογική αντιπαράθεση. Γιατί; Γιατί κατά πως λέει στο σχετικό του τραγούδι ο τραγουδοποιός Παπακωνσταντίνου … το παιγχνίδι είναι στημένο.  Στημένο μέσα απ’ τους όρους των Μνημονίων. Έτσι όποια πολιτική αντιπαράθεση των δέκα τόσων κομμάτων γίνεται πάνω στη βάση του Μνημόνια  ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Δηλ. τα δέκα τόσα κόμματα έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα για την τήρηση των όρων του Μνημονίου και το άλλο για την μη τήρηση ( με διάφορες αποχρώσεις). Στο πρώτο ανήκουν τα δύο κόμματα που στήριξαν ως το τέλος την Κυβέρνηση Παπαδήμου δηλ. το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Στο άλλο μπλοκ το ΚΚΕ, ο Σύριζα, η Δημ. Αριστερά (με αποχρώσεις επιχειρημάτων), κ. άλ. 
Είναι δε τραγικό για τον τάλανα Ελληνικό Λαό, οι εκλογές αυτές έχουν ένα βασανιστικό δίλλημα. Ή ψηφίζει το Μνημονιακό μπλόκ ή το αντιΜνημονιακό. Και τα δύο όμως είναι … από τη Σκύλα στη Χάρυβδη. 
Οι του Μνημονιακού επισείουν το φόβο ή τηρούμε τους όρους του ή πηγαίνουμε στην άτακτη χρεοκοπία ( το ίδιο δηλ. δίλλημα που μας έβαζαν το Μάιο του ’10 - Μνημόνιο 1- και το Νοέμβριο του ’11 -Μνημόνιο 2-). Εξ άλλου αυτό το επισείει σήμερα η «φιλέλληνας» Διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. η κ. Λαγκάρντ.
Οι του αντιΜνημονιακού μπλοκ, λένε: μην ακούτε αυτές τις φοβέρες που σας λένε οι άλλοι ως φερέφωνα της Τρόϊκα, του ΔΝΤ και της Γερμανίας. Είναι μπλόφα, δεν μπορούν να μας αφήσουν (η Ε.Ε.) να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία. Εξ άλλου αυτό το είπε ευθέως, αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου 2 η κ. Μέρκελ ότι αν αφήναμε την Ελλάδα να πάει σε άτακτη χρεοκοπία τότε θα μας στοίχιζε αυτή η υπόθεση ένα τρις (1.000 δις)   Ευρώ, ενώ με το Μνημόνιο 2 της δώσαμε 130 δις και … βολέψαμε την κατάσταση.
Δηλ. μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα κατά πως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Τελικά;  Τελικά ο καλός Θεός της Ελλάδας να βάλλει πάλι το χέρι του.   

12.04.2012                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: