Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ευοδώνονται οι διαδικασίες για τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου .

Ευοδώνονται οι διαδικασίες για τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου . 

ΜέγαΣάββατο σήμερα. Το βράδυ θα ακουστεί η χαρμόσυνη είδηση, της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Θεανθρώπου. Έτσι σήμερα δεν χωρούν στενάχωρα πράγματα. Μόνο ευχάριστα και χαρούμενα χωρούνε. Γι΄ αυτό αναρτώ κατά πως κάνω εδώ τώρα, την επιστολή μου προς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τον «Οδικό Άξονα Καλλονής – Σιγρίου», της 10ης Απριλίου 2012.  

Η όποια χαρμόσυνη είδηση που αφορά στο κεφαλαιώδες αυτό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ του γενέθλιου μου τόπου (χερσόνησος του Ορδύμνου) αλλά και όλης της Λέσβου, θεωρώ ότι πρέπει να κοινολογείται, για να πάρουν λίγη χαρά αλλά και ελπίδα τους δύσκολους, χαλεπούς και … απαισιόδοξους αυτούς καιρούς που περνούν (όπως εξ άλλου όλοι οι Έλληνες) και οι ακρίτες συμπατριώτες μου. Ελπίδα ότι με το έργο αυτό, θα εκλείψει η ΜΙΖΕΡΙΑ, η ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ και η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ του τόπου μας           


«Θέμα : Οι διαδικασίες οι μετά τη Δημοπράτηση του Έργου ¨Οδικός  άξονας Καλλονής    Σιγρίου¨, της 27ης Μαρτίου 2012. 
Αυτές τις μέρες είχα πάει στο νησί όπου βέβαια με το δεδομένο του προσφάτου, της Δημοπράτησης του έργου μας, πολλές σχετικές κουβέντες και άλλες τόσες ερωτήσεις μου έγιναν από διαφόρους εν σχέσει με το πότε , πώς, κ.λπ.
Αυτό βέβαια που ήξερα ήταν ότι όλα στην διαδικασία της δημοπράτησης είχαν πάει κατ’ ευχή και ότι θα έπρεπε να τηρηθούν τα ισχύοντα  στους δημόσιους διαγωνισμούς μέχρις ότου γίνει η υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως, με τον μειοδότη – εργολάβο ( την Κοινοπραξία των εταιρειών Αναστηλωτική,  Τοξότης  και   Ελληνική Υδροκατασκευή).
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες  περιπτώσεις, οι κάθε λογής πληροφορίες και φήμες μπορεί να ακουστούν  ανάλογα με διάφορες σκέψεις,επιθυμίες,προσβάσεις, κ.λπ.
Μία λοιπόν τέτοια φήμη έλεγε ότι έγιναν ενστάσεις του ενός από τα σχήματα εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό κατά του μειοδότη. Βέβαια απήντησα σ’  αυτόν που με πληροφόρησε σχετικά ότι δεν  ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά εκείνος επέμενε.
Έτσι σήμερα, τώρα που γύρισα στην Αθήνα επικοινώνησα με τον καθ’ ύλη αρμόδιο της  Διεύθυνσης Οδικών Έργων της Γεν. Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ρώτησα πως έχουν τα πράγματα. Η απάντησή του είναι ότι όλα προχωρούν ομαλά και αφού ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα με το Ελεγκτικό Συμβούλιο και η σύμβαση από απόψεως νομικής γίνει η πρέπουσα,  καλώς εχόντων των πραγμάτων η υπογραφή της εκτιμάται ότι θα γίνει σε  δυό – δυόμισι  μήνες.
Σε επί τούτου γενομένη ερώτησή μου, η απάντηση του ήταν ότι, ΟΥΔΕΜΙΑ υποβλήθηκε ΕΝΣΤΑΣΗ εν σχέσει προς  τη διαδικασία, κ.λπ. και άρα η έναρξη του έργου μας στην πράξη είναι θέμα μερικών εβδομάδων,  για να αρχίσει να υλοποιείται πιά στην πράξη.
Εν όψει των γιορτών του ΠΑΣΧΑ εύχομαι σ’ όλους σας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. »  

 14.04.2012                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: