Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ IV

                              ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ  IV       
 
O άνθρωπος παντός καιρού, παντός ιδεολογικού προσανατολισμού και πάσης ευκαιρίας, ο Κρητικός Βουλευτής Λέσβου Ν. Σηφουνάκης ασχημονεί  και πάλι. Το «έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν» είναι το σήμα κατατεθέν πιά του πολιτικού αυτού άνδρα. Αυτού του υβριδικού δημιουργήματος, του κομματικού Πασοκικού δοκιμαστικού σωλήνα. Του πολιτικού μετοίκου στο νησί μας. Του εμφυτευθέντος ταγού μας. « Έξεστιν Σηφουνάκη ασχημονείν».
Πώς τα καταφέρνει αυτός ο υπέρλαμπρος αστέρας της Πολιτικής, ο επί μία σχεδόν δεκαετία σπουδάσας (για να τη μάθει καλά, προφανώς), Αρχιτεκτονική στη Γένοβα της Ιταλίας, να επιβιώνει στο Πασοκικό σύστημα επί τριάντα τόσα χρόνια, είναι όντως άξιο θαυμασμού. Ο μεταμορφώσεις του χαμαιλέοντα ωχριούν μπροστά του. Από Αντιπασοκ στη Γένοβα και μάλιστα φανατικό (οι συμφοιτητές του εκεί πολλά έχουν πάθει σχετικώς και πολλά έχουν πει αντίστοιχα) βρέθηκε στην ‘’αυλή’’ του Παπανδρεϊσμού. Εκεί, αφού πέρασε από διάφορες δοτές θέσεις, κατάφερε να επιβιώσει γενόμενος όταν του χρειάστηκε ακόμη και «μιμίκος» Υπουργός. Στη συνέχεια  τη παρεμβάσει ισχυρού οικονομικού παράγοντα συγγενούς του εξ αγχιστείας έγινε Υπουργός, στήριγμα του αρχιερέα του Εκσυγχρονισμού. Μετά η ‘’αυλή’’ , όταν αυτός δεν βγήκε βουλευτής Λέσβου στις εκλογές του 2004 (για να μη χάσει η Πολιτική το φωστήρα της), τον έστειλε στο Ευρωκοινοβούλιο. Το 2007 στη μάχη των εσωτερικών εκλογών (Παπανδρέου – Βενιζέλος) κράτησε τη στάση της νυχτερίδας (πότε με τον ένα, πότε με τον άλλο) και όταν εκλέχθηκε ο Παπανδρέου τότε βγήκε και θριαμβολόγησε με την εκφώνηση ενός «δεκάρικου» λόγου. Ε! μετά πιά, επί εποχής ΓΑΠαπανδρέου εκεί όντας στο στοιχείο του, υπηρέτησε ως ένας εκ των πιστών «κηπουρών», περνόντας όλη σχεδόν την αντίστοιχη ιεραρχία. Ψέματα λέω, πέρασε από υπο-κηπουρός και αντι-κηπουρός. Ο ΓΑΠαπανδρέου δεν θέλησε(;;) να τονκάνει αρχικηπουρό!!!. 
Οι θαυμαστές Οβίδιες μεταμορφώσεις του ανθρώπου αυτού, τον οδήγησαν αυτές τις μέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά κατά πως το συνηθίζει [εδώ οικειοποιείται έργα άλλων, βλέπε «δρόμο Καλλονής – Σιγρίου » άσχετα κι’ αν οι Τοπικοί παράγοντες της περιοχής του λένε ότι αυτό είναι έργο του Τ. Ιορδάνη (αλήθεια τι γίνεται Ν. Σηφουνάκη με το δρόμο Καλλονής – Πέτρας, γιατί ακόμη δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ; Κρίμα που ο ‘’αυτόματος πιλότος’’ δεν τα κατάφερε να σου προσφέρει αυτό το έργο έτοιμο για να το προβάλλεις τώρα στις εκλογές ως έργο σου κι’ αυτό )] να εξαγγέλλει από τα προεκλογικά μπαλκόνια ( αλήθεια, το γιαούρτι στο Σκαλοχώρι πώς ήταν Ν.Σηφουνάκη;) ότι θέλει το νησί μας να αποκτήσει τρεις δήμους!!. Οποίας της υποκρισίας το μέγεθος του ανθρώπου!!!. Όταν γινόταν ο μεγάλος χαμός την Άνοιξη του 2010 εν όψει του δημιουργήματος τέρατος του ενός δήμου – Δήμου Λέσβου – αυτός τήρησε φωνή ιχθύος (τι θα έλεγε ο προστάτης του  ΓΑΠαπανδρέου, αν του χαλούσε τι σούπα με μια θέση αντίθετη προς τη θέση του ενός δήμου ανά νησί;). Τι κι αν σύσσωμη η Λεσβιακή κοινωνία (Θεσμικοί παράγοντες, διάφοροι φορείς, εκλεγμένα όργανα, πολίτες απλοί και ενεργοί, κ.λπ.,) φώναζε και διεκδικούσε δύο, τρείς, … Δήμους, πάντως οπωσδήποτε όχι έναν. Το αυτί του Σηφουνάκη δεν ίδρωσε. Στην συνέχεια όταν τα επίχειρα του εγκλήματος έγιναν στην πράξη ορατά και με παρεμβάσεις του ο Δήμαρχος Δ.Φ.Βουνάτσος σηματοδότησε τη τραγικότητα αυτού του εγκλήματος, ο Ν. Σηφουνάκης κυβερνητικός βουλευτής Λέσβου ουδεμία θέση και στάση πήρε. Αποστασιοποιημένος και πάνω απ’ τα πράγματα «σφύριζε αδιάφορα». Την ίδια στάση ακριβώς κράτησε και όταν προ μηνών ο βουλευτής Λέσβου Ν.Δ. (τότε) Σπ. Γαληνός το έφερε στη Βουλή. Ουδεμία συζήτηση με τον καθ΄ύλη υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο , ουδεμία παρέμβαση του Ν.Σηφουνάκη του Κρητικού Βουλευτή του νησιού μας, Αναπληρωτού Υπουργού όντος. Έτσι ο υφυπουργός αυτός εκφράζοντας τη θέση της Κυβέρνησης (στην ίδια συμμετείχε και ο Ν. Σηφουνάκης), είπε στη σχετική συζήτηση Βουλή, ότι το μόνο που χρειάζεται και τάχα έψαχναν για τη Λέσβο ήταν το «τι λείπει από θεσμικές ρυθμίσεις» για το Δήμο Λέσβου, προφανώς για να τις καλύψουν. Δηλ. ούτε βήμα μπροστά, για τη δημιουργία πέραν του ενός δήμου στο νησί μας.
Και τώρα ασχημονεί ο άνδρας αυτός και πάλι έναντι του Λεσβιακού Λαού. Ασχημονεί υποβιβάζοντας όπως πάντα, την κρίση του και την ικανότητα του να θυμάται. Ασχημονεί λέγοντας τώρα κατόπιν όλων των τραγικών εμπειριών μας από το δημιούργημα τέρας της διακυβέρνησης ΓΑΠαπανδρέου «Δήμος Λέσβου», ότι θα αγωνιστεί για να γίνουν τρεις Δήμοι.
ΑΙΔΩΣ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ.
Αρκετά!! Ο Λεσβιακός Λαός σε ξέρει πιά κατά πως λέμε στο νησί «κι από την ορθιά κι’ απ’ την ανάποδη». 

11.04.2012                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)    

2 σχόλια:

νίκης φόρος είπε...

Πολύ καλό το κείμενο, αν και θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρος τόμος με τα αρνητικά πεπραγμένα του ανδρός στη Λέσβο.
Καλή Ανάσταση

Λαψαρνιώτης είπε...

Ευχαριστώ φίλε "νικης φόρε".
Αντεύχομαι και σε σένα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Να κρατήσουμε επαφή.