Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ V

ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ   ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ   V 

Έγραφα προ ημερών στο κείμενό μου «Η τραγικότητα των καιρών και το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ» στις 17.04.2012.
« Η παρουσία αυτών (των ¨κηπουρών¨ του ΓΑΠαπανδρέου) στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μόνο αντίδραση γεννά. Για παράδειγμα στο νομό μας, το νομό Λέσβου είναι χαρακτηριστικό  να αναφερθεί  πως πάλι ξαναμπήκε υποψήφιος ο Ν. Σηφουνάκης, ο Κρητικός Βουλευτής Λέσβου, το αγκωνάρι του ΓΑΠαπανδρεϊσμού και εξέχων «κηπουρός». Αποτέλεσμα, το ψηφοδέλτιο στο νομό Λέσβου δεν μπορεί ακόμη να κλείσει, μετά την άρνηση του ενός μετά τον άλλο, άλλοτε υποψηφίων, αλλά και άλλων προβεβλημένων τοπικών στελεχών.» 
Τελικά βέβαια το ψηφοδέλτιο έκλεισε. Εκ προοιμίου δηλώνω ότι τιμώ και τους τέσσερις άλλους συνυποψηφίους, του Ν.Σηφουνάκη. Όπως και να το κάνεις το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη ελκύει. Άσχετα και αν είναι πιά … ψευδεπίγραφο, αφού η έννοια «σοσιαλιστικό», μας … τελείωσε, αφ’ ότου προ δύο χρόνων ο μοιραίος άνθρωπος που ήθελε σώνει και καλά να γίνει Πρωθυπουργός, ο ΓΑΠαπανδρέου και οι «κηπουροί» του έγιναν οι λακέδες πολιτικών και πολιτικής χειρότερης του Θατσερισμού, του Ρηγκανισμού και οποιουδήποτε Νεοφιλευθερισμού. Της πολιτικής των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Αυτής που συνθλίβει τους νεοέλληνες και τους οδηγεί στη φτώχεια,  στον κοινωνικό καιάδα, στην επαναβαλκανοποίησή μας, στις αυτοκτονίες, στα … στ …..  Οπωσδήποτε το όνομα του οποιουδήποτε μπεί στο ψηφοδέλτιό του κάτω από τον πράσινο Ήλιο, αυτός ακόμη ακτινοβολεί θετική … ενέργεια, που την εισπράττει ο υποψήφιος. Όμως το ψηφοδέλτιο ενός κόμματος δεν συγκροτείται για να εισπράξει το οτιδήποτε ένας υποψήφιος Βουλευτής του οποίου εκεί γράφεται το όνομά του, αλλά το αντίστροφο. Με την παρουσία του ο υποψήφιος Βουλευτής να συμβάλλει με την αναγνωσιμότητα του, το κόμμα να εισπράξει το μέγιστο σε ψήφους. Επίσης να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της συλλογή ψήφων από όλους τους τομείς και δράσεις της οικοομικο-κοινωνικής διαστρωμάτωσης ενός τόπου δηλ. να συντελέσει στην πολυσυλλεκτικότητα. Ακόμη στη βάση των ισοδύναμων κατά τεκμήριο ισάξιων και ίσης σημαντικότητας   κατά το δυνατόν υποψηφίων, εκ των εκλεκτών, ο Λαός να επιλέξει τον καλύτερο, τον άριστο κατά σειρά προτεραιότητας.
Όμως το ασίγαστο πάθος του Κρητικού π. Βουλευτού Λέσβου, του κομματικού σωλήνα υβριδίου δημιουργήματος και εμφυτεύματος στο Νομό μας, Ν. Σηφουνάκη, να προσφέρει στη θετή του πατρίδα δεν τον αφήνει. Δεν μιμείται τον ογκόλιθο της Πολιτικής Πάγκαλο ή τον «κηπουρό» Ξυνίδη και άλλα αστέρια του πολιτικού μας χώρου, να  αφήσει πια ήσυχους τους κατοίκους του Ν. Λέσβου. Επιβάλλει την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο και αυτομάτως η παρουσία του δρά ως πόλος απωθήσεως των όποιων εν δυνάμει συνυποψηφιοτήτων. Ως μέγα κατόρθωμά του και αποτέλεσμα, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, πρώην Δήμαρχοι, πρώην κομματικοί- Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, π. Γραμματείς της Ν.Ε., προβεβλημένοι Συνεταιριστές, άλλοι παλιοί υποψήφιοι κ.λπ. που άλλοτε διαγκονίζονταν να μπουν στο  ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τώρα μετά βδελυγμίας αποστρέφονται το πρόσωπό τους από αυτό. Μόνο ένας πρώην υποψήφιος Βουλευτής δέχθηκε να ξαναμπεί και φοβούμαι ότι αυτό στεναχώρησε ιδιαίτερα τον Ν. Σηφουνάκη, μη τυχόν και η παρουσία του κάνει και σπάσει ο δ…….. το ποδάρι του και τον αφήσει εκτός Βουλής. Η παρατηρούμενη «λειψανδρία» από το ψηφοδέλτιο που ως επίχειρο θα έχει την περαιτέρω αποσυσπείρωση της κομματικής βάσης στο νομό μας, ολίγο ενδιαφέρει το Ν. Σηφουνάκη. Αρκεί που τα κατάφερε να μη μπορέσει στην πράξη να αμφισβητηθεί από άλλον συνυποψήφιό του. Αρκεί που με ψευτιές και με αλήθειες ο μέγας αυτός φωστήρας της Πολιτικής σκηνής Πανελληνίου εμβέλειας και ακτινοβολίας έχει κρατήσει ρεζερβέ μία έδρα στη Βουλή των Ελλήνων. Όσο αφορά το κόμμα, ε! βρε αδερφέ, μπορεί αυτό να ζήσει και με μερικές χιλιάδες ψήφους λιγότερες.
Τέλος σε ότι αφορά εμάς τους Λέσβιους, τους Λημνιούς και τους ΑηΣτρατήτες, φαίνεται ότι αυτοί που είμαστε, τέτοιων Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αξίζουμε. 

22.04.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: