Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στα νύχια της κα Λαγκάρντ, Νο 2.

Στα νύχια της κα Λαγκάρντ, Νο 2. 

Όταν η Μαρία Αντουανέτα σε ερώτηση της είχε λάβει την απάντηση ότι ο Γαλλικός λαός βρισκόταν σε κατάσταση εξέγερσης, επειδή δεν είχαν ψωμί να φάνε, είχε πει το περιβόητο « γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι ; ». Το σύνδρομο λοιπόν Μαρίας Αντουανέτας πάντα το μετέρχονται οι κάθε λογής πλούσιοι έναντι των φτωχών.
Προσωπικά  αυτό το είχα ακούσει μικρός από τη γιαγιά μου που θέλοντας να με διδάξει ότι η αναλγησία των πλουσίων είναι πάντα η ίδια, χρησιμοποιούσε την έκφραση « Ο χορτάτος του νηστικού, μίλια κόβει». Απλά, ο πλούσιος ποτέ δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο του φτωχού. Τον βλέπει από μεγάλη απόσταση.
Το σύνδρομο της συμπατριώτισσάς της, βασίλισσας, μετέρχεται και μάλιστα κατά αναίσχυντο τρόπο η κα Λαγκάρντ η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κατά των Ελλήνων. Η κυρία λοιπόν αυτή, έχει ετήσιο μισθό 380.000 Ευρώ το χρόνο και μάλιστα αφορολόγητα, δηλ. 31.666,67 Ευρώ το μήνα, δηλ. ακόμη πιο λιανά 1.041 Ευρώ την ημέρα. Ακόμη πιο απλά το «μεροκάματό» της είναι τρία μηνιάτικα συντάξεως ΟΓΑ της υπέργηρης θείας μου !!!
 Έτσι προ ημερών έδωσε συνέντευξη στην Λονδρέζικη Guardian και το τι «έκοψε» η γλώσσα της για εμάς τους Έλληνες μόνο ένας ορκισμένος εχθρός μας θα μπορούσε να τα έχει πει. «Έφθασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «Καμιά συμπόνια». Και να φανταστεί κανείς ότι τάχα είναι Φιλέλληνας. Η ιταμότητα αυτή των λεχθέντων της ήταν τέτοια που η σελίδας της στο facebook υπέστη πρωτοφανή «επίθεση». Τέτοια, που αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Το σχετικό με το καθήκον, την αναγκαιότητα και  υποχρέωση καταβολής των φόρων από τους φοροφυγάδες (που δυστυχώς ευδοκιμούν στη χώρα) κανείς δεν θα μπορούσε να της πει τίποτα. Όμως το να μας «συμβουλεύει» ακόμη,  και να μας υποδεικνύει εν αναφορά προς το ότι οι περικοπές που γίνονται τρεχόντως στη χώρα μας πλήττουν περισσότερο τα παιδιά, ότι οι Έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα παιδιά τους, ε!! τούτο παραπάει. Αυτό δε γιατί η ίδια έχει να ασχοληθεί με τα παιδιά του Νίγηρα.
Ο Νίγηρας ίσως η πιο φτωχή χώρα της Αφρικής που η έκτασή της καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος από έρημο, έχει πέσει και αυτός στα νύχια του ΔΝΤ και της κας Λαγκάρντ. Τόσο δε καλή είναι η κατάσταση της χώρας αυτής που δύο στοιχεία είναι αρκετά, για να την καταλάβουμε. Ανά 100.000 κάτοικοι υπάρχουν 3 γιατροί και 20 νοσοκόμες. Για να ξεπληρώσουν δε τα χρέη τους στο ΔΝΤ, μεταξύ των άλλων ιδιωτικοποίησαν και τα αρδευτικά κανάλια που άρδευαν τα χωράφια τους με την ξηρά αμμώδη γή και έκτοτε επειδή οι αγρότες δεν μπορούσαν να πληρώσουν το νερό που χρησιμοποιούσαν, εγκατέλειψαν την γεωργία. Συνέπεια τελική, πείνα και δυστυχία στη χώρα. Αυτά, είναι τα επίχειρα του ΔΝΤ και της Γενικής Διευθύντριας του στο Νίγηρα. Ούτως εχόντων των πραγμάτων η κα Λαγκάρντ των 380.000 Ευρώ με τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα όντως έχει πολύ δουλειά για να σώσει τους κατοίκους του Νίγηρα και ιδιαίτερα τα εκεί δύστυχα παιδιά. Άρα δεν της μένει χρόνος για να ασχοληθεί με τα παιδιά των Ελλήνων. Έτσι θα πρέπει αυτοί να το κάνουν. Λες και γινόταν ποτέ διαφορετικά στη χωρά μας. Λες και οι Έλληνες είμαστε ίδιοι με τους Αγγλοσάξωνες και τους άλλους βόρειους που αρχίζουν και ζητούν απ’ τα παιδιά τους να τους πληρώνουν νοίκι μόλις αυτά συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Λες και έχει αλλάξει η ψυχοσύνθεση των Ελλήνων έναντι του ιερού θεσμού της οικογένειας και της δια βίου φροντίδας τους για τα παιδιά τους.
Κα Λαγκάρντ μάλλον παραβιάζεις ανοικτές θύρες. Ανεπιτυχέστατη η υπόδειξή σας. Απλά δείξατε το πόσο Φιλέλληνας είσαι. Καλύτερα να σε ξέρουμε ότι είσαι απέναντί μας.
Πάντως όταν οι συμπατριώτες της την καταχερίζουν εμείς μάλλον θα πρέπει να αφήσουμε την κυρία να εισπράξει τα ανήκοντα σ’αυτή από τους δικούς της. «Την βρίσκω (την άποψή της) ολίγον σχηματική (απλοϊκή) και (χονδροειδή) γελοιογραφική. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να ¨δοθεί¨ στην Ελλάδα, δήλωσε η Βαλό-Μπελκασέμ η Κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας.
Παράλληλα, ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν-Λικ Μελενσόν, κατήγγειλε τις "αναξιοπρεπείς" όπως χαρακτήρισε δηλώσεις της κας Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ. Τέλος  δηλώνει: «τι ακριβώς κάνει αυτή για να μιλήσει έτσι για τους Έλληνες; Εάν είχε πολιτική ηθική, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει στο ΔΝΤ. Οι κοινοί έλληνες πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί παρακρατούνται από το εισόδημά τους ».
Χάρισμά σου κα Λαγκάρντ. 

29.05.2012                      Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: