Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τέλος Εποχής

Τέλος Εποχής. 

Η 6η Μαϊου 2012 θα καταγραφεί ως Ιστορικό ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Σημείο καμπής της πορείας της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Στις 7 το απόγευμα χθες όταν έπεσε και η τελευταία ψήφος στην κάλπη, «εξεμέτρησε  τον βίο της» η εποχή της Μεταπολίτευσης. Τα στοιχεία που έβγαλε η κάλπη, ωμά και πλείστα όσα απεικονίζουν τη σημερινή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που προβάλλει μέσα από τα ερείπια που σώρευσαν τα επίχειρα όλων αυτών που δημιούργησαν την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ, την Τρόϊκα, τους πιστωτές , τους δανειστές μας και τους κάθε λογής τοκογλύφους.
Τα δύο κόμματα που δημιουργήθηκαν μετά την πτώση της Χούντας το 1974,  η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που απετέλεσαν τους πυλώνες του Δικομματισμού και που κυβέρνησαν τη χώρα για 38 ολόκληρα χρόνια καταβαραθρώθηκαν. Ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία. 
Η Ν.Δ., βγήκε  πρώτο κόμμα, με ποσοστό 18,9 % των ψήφων!!
Το ΠΑΣΟΚ με 13,2 % των ψήφων!! βγήκε τρίτο κόμμα.
Η Ν.Δ. στις εκλογές του 2009 που είχε ηττηθεί από το ΠΑΣΟΚ, είχε καταγράψει το Ιστορικό χαμηλό των ποσοστών της με ~ 33 %. Με το 18,90% που πήρε χθες (αν και βγήκε πρώτο κόμμα) φαίνεται το πόσο η λαϊκή οργή τιμώρησε με τη ψήφο της το κόμμα αυτό.
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πλευρά με το 13,2 % κατάφερε το ακατόρθωτο, να χάσει περισσότερο των 2/3 της δύναμης του ( ~ 44 % της νίκης του στις εκλογές του 2009) μέσα σε δυόμισι χρόνια!!!  Το ποσοστό του είναι χαμηλότερο ακόμη και του πρώτου του, αποτελέσματος των εκλογών του 1974  που ήταν ~ 13,40 %.
Έτσι ο δικομματισμός χθες υπέστη μία συντριβή που τα αποτελέσματα της ίσως αποδειχθούν αναντίστρεπτα γι’ αυτόν. Ίσως σε λίγο τα δύο αυτά κόμματα πάψουν να υπάρχουν. Ίσως μετασχηματιστούν, ίσως …  Γεγονός πάντως είναι ότι από ~ 77 % που είχαν πιάσει και τα δυό μαζί το 2009 σήμερα μετά βίας συγκεντρώνουν ~ 33 %. Έτσι το κενό του 44% της διαφοράς αυτής μπόρεσαν να καταλάβουν νέοι σχηματισμοί και κόμματα με απόλυτο κερδισμένο το ΣΥΡΙΖΑ με ~ 16,5%. Η Βουλή από πεντακομματική έγινε επτακομματική αφού από την παλιά δεν επανεξελέγει ο ΛΑ.Ο.Σ και «μπήκαν» τρία νέα κόμματα ( οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά).
Ένα άλλο μεγάλης σπουδαιότητας στοιχείο των χθεσινών αποτελεσμάτων ήταν το ποσοστό της αποχής που έφτασε στο ~ 34 %, πρωτόγνωρο δεδομένο για η συμπεριφορά του εκλογικού μας σώματος, όταν το 2009 που είχε σημειωθεί το σχετικό αρνητικό  ρεκόρ ήταν ~ 29%.
Τέλος δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ένα άλλο ακόμη στοιχείο. Ότι άλλα μικρά κόμματα όπως , ο Λα.ο.ς, οι Οικολόγοι – Πράσινοι, η Δημοκρατική Συμμαχία, κ.λπ. που δεν μπήκαν στη Βουλή συγκέντρωσαν ένα πρωτοφανές ποσοστό που ανέρχεται στο ~ 19 %. Τα ποσοστά αυτά ήτοι το 34 % της αποχής και το 19% (πιο πάνω) σηματοδοτούν ότι ένας στους δύο Έλληνες σ’ αυτή τη Βουλή δεν έχουν εκπροσώπηση. Όλα τα πιο πάνω δίδουν κατά τον πιο γλαφυρό τρόπο την εικόνα της μετάβασης του Λαού μας σε μια καινούργια εποχή. Την μετα – μεταπολιτευτική εποχή. Αυτή που ανέτειλε με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, σήμερα το πρωϊ.
 Τα αποτελέσματα αυτά σε τελική κατανομή εδρών είναι : Ν.Δ. 108, ΣΥΡΙΖΑ 55, ΠΑΣΟΚ 41, Ανεξάρτητοι Έλληνες 33, ΚΚΕ 26, Χρυσή Αυγή 21 και Δημοκρατική Αριστερά 19. 
Με αυτή την πανσπερμία των κομμάτων, τάσεων, ¨πιστεύω¨, διεκδικήσεων, στόχων , επιδιώξεων, κ.λπ. το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι ένα. Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Κυβέρνησης που θα χειριστεί άμεσα τα χαίνοντα προβλήματα των νεοΕλλήνων και της χώρας μας.  Το «καιροί ου μενετοί» είναι όσο ποτέ άλλοτε αυτό που ισχύει σήμερα για την Πατρίδα. Άραγε θα τα καταφέρει η ΕΛΛΑΔΑ; Θέλω να πιστεύω ότι οι ΚΑΛΟΙ ΘΕΟΙ των προπατόρων μας θα συμβάλουν στο να αποφύγει το έθνος των Ελλήνων τα χειρότερα.   

07.05.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

1 σχόλιο:

Λαψαρνιώτης είπε...

Επί θέματος αρχής, εφ' όσον βγήκες ως ανώνυμος, δεν θα ήθελα ούτε καν να ... επικοινωνήσω μαζί σου. Για τις αρχές μου, θυσίασα πολλά που προσωπικά θα κέρδιζα αν έκανα τις κάποιες εκπτώσεις.
Σε παραπέμπω στις απαντήσεις μου σε άλλον ανώνυμο σχολιογράφο, στο "Γιατί λαψαρνιώρτης".