Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κοντράστ Συναισθημάτων.




                                 Κοντράστ Συναισθημάτων.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, όχι μόνο δεν έδωσε κάποιο διέξοδο στα αδιέξοδά της χώρας μας, αλλά τουναντίον επέτεινε την αγωνία των Ελλήνων. Μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως εξ άλλου ήταν αναμενόμενο, αυτό που έμενε ήταν να γίνει η θεσμικά πρόβλεψη σύσκεψη η υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τούτο βέβαια στην προσπάθεια του τελευταίου να σχηματισθεί οπωσδήποτε Κυβέρνηση από τα κόμματα που κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να δώσουν μια τέτοια Κυβέρνηση. Έτσι αφού είχε συναντήσει και συζητήσει με όλους του αρχηγούς (από την Ν.Δ, …. ως πέρα τη Χρυσή Αυγή και τη Δημοκρατική Αριστερά) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσεκάλεσε τους αρχηγούς της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, χθές Δευτέρα το μεσημέρι. Αυτή η σύσκεψη εξ αρχής ήταν θνησιγενής αφού ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει, λέγοντας λίγο πολύ ότι η συμμετοχή του δεν θα προσέφερε τίποτα αφού ότι είχε να πει τα είχε ήδη πει στη φάση των διερευνητικών εντολών. Η εικόνα αυτή που δείχνει ξεκάθαρα μια ακυβερνησία στην χώρα έχει δώσει λαβή στις … αποκαλύψεως τα τέρατα να μας δείχνουν τα φοβερά δόντια τους και νύχια τους σηματοδοτώντας μας ότι έχουμε κατεβεί ακόμη ένα σκαλί στου κακού τη σκάλα και ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους. Τέλος συντέλειας. Ο κ. Μπαρόζο, η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Σόϊμπλε, οι ίδιοι, οι εκπρόσωποί τους, τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» τους, δείχνοντας μας το αυστηρό τους δάκτυλο μας θυμίζουν απλά, πολύ απλά αυτό που η Γενική Διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. Λαγκάρντ επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες μας λέει και ξαναλέει:«Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή». Δηλ. να μη παρεκκλίνουμε από τις συμβάσεις των Μνημονίων. Άλλως, κατά την συγχορδία όλων αυτών, των «σωτήρων» μας, επίκεινται για τη χώρα μας  και όλους τους Έλληνες «λοιμοί, λιμοί και καταποντισμοί». Και μεσ’ σ’ αυτή την αλλοπρόσαλλη  και τραγική την κατάσταση, που έχει οδηγήσει τον άλλοτε αισιόδοξο από φύση λαό μας σε πλήρη κατήφεια, απαισιοδοξία και κατάθλιψη να υπάρχουν «όργανα» των δανειστών μας και διεθνών τοκογλύφων (αλήθεια γιατί η κ. Μέρκελ μπορεί και δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με 1% και μετά αυτή μας δανείζει διά των Μνημονίων με 3 – 5 %   λέγοντάς μας κι’ από πάνω ότι μας σώζει, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω. Γιατί η ΕΚΤ δεν μας δανείζει απ’ ευθείας με 1% και εμάς;) που μας κουνούν ήδη … άσπρο μαντίλι μετερχόμενοι κάθε λογής ασχήμιες, μεθοδεύσεις και μέσα, όπως το Γερμανικό Spiegel που στο πρωτοσέλιδό του έχει τον Παρθενώνα και από πάνω την φράση « Ακρόπολη Aντίο». 
Πάντως αν στα ως τώρα εκβιαστικά διλλήματα των δύο τελευταίων ετών που μας έθεταν οι δανειστές μας εμείς πειθήνια τελικά υπογράφαμε, Μνημόνιο 1, Ενδιάμεση Συμφωνία, Μνημόνιο 2, αυτή τη φορά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου, φαίνεται ότι ο Ελληνικός Λαός ακολουθεί πάτριες συνταγές με το «ή ταν ή επί τας» ή ακόμη το « Ελευθερία ή Θάνατος» και δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να σκύψει και αυτή τη φορά. Οψόμεθα.

Σ’ αυτό το ζόφο, μια μικρή ακτίνα φωτός, μιά αναλαμπή αισιοδοξίας και χαραμάδα ελπίδας, ήρθε πάλι από την Βασιλεύουσα, την Κωνσταντινούπολη (όπως και προ μηνών με την πρωτιά άλτη μας στο εκεί διεξαγόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα), όπου και διεξάγονταν οι τελικοί Ευρωπαϊκοί αγώνες του μπάσκετ. Συμμετείχαν μετά από σκληρούς προκριματικούς αγώνες όλο τον χειμώνα, επάξια βέβαια δύο Ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός νικώντας στον προημιτελικό την Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε στο τελικό το φαβορί CSKA Μόσχας ( προϋπολογισμού 40 εκατ. Ευρώ), που είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό με διαφορά στήθους στην κυριολεξία. Ο αγώνας στην αρχή αναγνωριστικός μεταξύ των δύο ομάδων έγειρε στην κυριολεξία υπέρ των Ρώσων με ένα προβάδισμα 19 ολόκληρων πόντων 12΄ προ του τέλους. Και εκεί που φαινόταν ότι οι Ρώσοι θα έπαιρναν το κύπελλο «περπατώντας» πέντε νεαρά Ελληνόπαιδα (Σπανούλης, Παπανικολάου, Σλούλκας, Μάντζαρης και Πρίντεζης) που δεν είχαν να χάσουν τίποτε κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Κάλυψαν τη τερατώδη αυτή διαφορά και 0,7’’ όταν ο Πρίντεζης έβαζε το δίποντο και διαμόρφωνε το τελικό σκορ 62-61, η Ελλάδα στη κυριολεξία κόντεψε να βουλιάξει. Δεν είναι και λίγο να γίνεται αυτή η γιγαντιαία ανατροπή και να παίρνεις με το σπαθί σου το στέμμα με τέτοιο τρόπο μπροστά στα μάτια του παγκόσμιου κοινού, των  θεατών των τηλεοράσεων εκατό τόσο χωρών.!!! Ουρανομήκης φωνή των Ελλήνων αντίστοιχη προς το κλασικό  «νενικήκαμε» ακούστηκε στα περατα της οικουμένης. Υπερηφάνεια εθνική, έστω και στιγμιαία. Και να ήταν λέει αληθινό … το όνειρο το αποψινό, κατά πως τραγουδά ο λαϊκός βάρδος, από το « κόντραστ των συναισθημάτων» όλων μας κατά πως περιέγραψα, να μπορούσε να κρατήσει ο Λαός μας μόνο την χαρούμενη πλευρά, αυτή που μας χάρισαν οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού. Δυστυχώς όμως αυτό είναι ανέφικτο. Έτσι συνεχίζουμε με τα πικρά, τα στενάχωρα, τα δύσκολα. Σήμερα είναι η εκ νέου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με όλους τους αρχηγούς (πλην Χρυσής Αυγής) για δημιουργία λέει, Κυβέρνησης Προσωπικοτήτων. Έτσι η αγωνία μας παρατείνεται.
Άϊντε να δούμε πάλι.               

15.05.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: