Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το Ουράνιο Τόξο και η … ανεγκέφαλη δολοφονική πράξη.

        Το Ουράνιο Τόξο και η … ανεγκέφαλη δολοφονική πράξη.   

Τα κλέη, η δόξα και «το αρχαίο πνεύμα αθάνατο» ως αποθησαύριση των προπατόρων μας, «δίνουν» ακόμη σε μας τους απογόνους τους και την Ελλάδα γενικά, ύστερα από 2500 χρόνια. Δίδουν εθνική υπερηφάνεια σ’ όλους τους Έλληνες και ακτινοβολία της Ελλάδας σ’ όλα τα πλάτη και μήκη της Υφηλίου. Τούτο καλύπτει όλο το φάσμα της ανθρώπινης σοφίας, τέχνης και δραστηριότητας. Ειδικότερα στον τομέα του αθλητισμού, ακτινοβολία που κάθε τέσσερα χρόνια όταν γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην κυριολεξία είναι απαστράπτουσα  στις τηλεοράσεις όλου του Κόσμου. Αυτό έγινε και χθές, μια ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα αφού στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο γινόταν η τελετή της παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στη φιλοξενούσα τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, Μεγάλη Βρετανία.
Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας έγινε σε λαμπρή τελετή κατά πως συνηθίζεται στην κοιτίδα της Ολυμπιακής Ιδέας την Ολυμπία, προ ολίγων ημερών και αφού διέτρεξε όλη τη χώρα από το ακριτικό Καστελόριζο ως τη βόρεια Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης φιλοξενήθηκε στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως. Χθες το απόγευμα Ολυμπιονίκες μας και Παγκόσμιοι πρωταθλητές μας μετέφεραν τη δάδα με το Ολυμπιακό Φως,  στο στάδιο όπου το ανέμεναν 25.000 Αθηναίοι με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ως και η αντιπροσωπεία των Βρετανών που θα το παρελάμβαναν, της οποία επικεφαλής ήταν η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πριγκίπισσα Άννα. Αξιοσημείωτο ήταν ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και προσομοίαζαν εκείνων των Βρετανικών νησιών.
Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, άναψαν το βωμό από κοινού ο Ολυμπιονίκης μας Πύρος Δήμας και ο Κινέζος πρωταγωνιστής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, χρυσός Ολυμπιονίκης Λι Νινγκ.
Εκ μέρους των Βρετανών  ομίλησε  ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, παλιός πρωταθλητής δρόμων και ο ίδιος  και είπε:
«Εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς τους Έλληνες».
Να λοιπόν τι μας «έδωσαν» πάλι χθες οι αθάνατοι προπάτορές μας.
Τέλος,εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας το Ολυμπιακό Φως παρέδωσε  ο Σπύρος Καπράλος  στα χέρια της πριγκίπισσας Άννας (πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Ιππασία) . Την ώρα που η Πριγκίπισσα βάδιζε στο στίβο κρατώντας στα χέρια της  τον ειδικό φανό με το Ολυμπιακό Φως, ένα λαμπερό Ουράνιο Τόξο σκέπασε τον Αττικό Ουρανό από την Ακρόπολη ως το Λυκαβηττό.
Σημείο ευχαρίστησης … των Ολυμπίων Θεών; Πάντως όπως και να έχει το ουράνιο αυτό σημάδι της Παγκόσμιας Ειρήνης συνδυάστηκε με το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο κατά πως λέει και ο Ολυμπιακός Ύμνος.
Ατυχώς αυτή τη μεγαλοσύνη που εισπράξαμε και χθες από τους προγόνους μας με την ανά τον Κόσμο αναμετάδοση της τελετής στο Καλλιμάρμαρο ήρθε, να αμαυρώσει ένα τραγικό γεγονός του αθλητικού μας χώρου.
Την ώρα που τελείωνε η όμορφη και λαμπρή αυτή τελετή, το πούλμαν με τους αθλητές του Παναθηναϊκού πήγαινε προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Ν. Φάληρο, όπου θα άρχιζε η σειρά αγώνων για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδος στο μπάσκετ. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης (από την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη) Ολυμπιακός θα αγωνιζόταν με τον περυσινό Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκό. Ατυχώς όμως ο αγώνας αυτός δεν θα γινόταν, αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι φίλαθλοι;; (αυτούς ούτε Ουράνια Τόξα του συγκινούν, ούτε τίποτα άλλα) πέταξαν πέτρες κατά του πούλμαν. Αποτέλεσμα αυτής της … δολοφονικής πράξης ήταν να τραυματιστούν δύο αθλητές του Παναθηναϊκού που διεκομίστηκαν στο Νοσοκομείο.
Τι να πει κανείς; Τι ΛΑΟΣ στα αλήθεια είμαστε; Μήπως μέσα στα άλλα όλα τραγικά που βιώνουμε αυτές τις μέρες πράξεις ως αυτή των ανεγκέφαλων δολοφόνων ισχυροποιούν αυτό που λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι » ;   

, 18.05.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

2 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Είναι ν’ απορείς, αλήθεια Τάκη, με τούτον τον «περιούσιο λαό»…

Είναι ν’ απορείς πως και καταντήσαμε έτσι…

Λαψαρνιώτης είπε...

Στράτο φίλε μου καλέ. Πράγματι συμφωνώ μαζί σου.Δεν είναι πάντως αυτό που έλεγε ο τρανός Χαρίλαος Φλωράκης " ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε". Γιατί απλά, στραβά, μα πολύ στραβά αρμενίζουμε.