Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η λεοντή του μάρκου και το Δημοψήφισμα.

                          Η λεοντή του μάρκου και το Δημοψήφισμα. 

Πάντα η Εθνική Ανεξαρτησία στόχος, ζωή και ελπίδα του κάθε ανθρώπου στην όπου υπό τον Ήλιο γωνιά της Γης, βεβηλώνεται και πολλές φορές εξαλείφεται και εκλείπει, από τον όποιο  πολεμοκάπηλο Ισχυρό της κάθε εποχής. Η Παγκόσμιος Ιστορία ατυχώς βρίθει τέτοιων δεδομένων. Έτσι λαοί, δημιουργοί πολιτισμού και Ιστορίας, μακρόβιοι  και υπερήφανοι καθυποτάχθηκαν και έχασαν την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους από κάποιον Ισχυρό που επιβουλεύθηκε τη χώρα τους.
Τον 20 αιώνα ένα έθνος που δυστυχώς απετέλεσε τον παγκόσμιο ταραξία, οι Γερμανοί, υπήρξαν οι πρόξενοι δεινών όλης της ανθρωπότητας. Πάντοτε επικαλούνταν τη θεωρία του «ζωτικού χώρου» και έτσι έκαναν τους πολέμους για να εξασφαλίζουν γη που δεν είχαν και τάχα το δυναμικό έθνος τους «στραγγαλίζονταν» μέσα στο στενό χώρο της Κεντρικής και Β. Ευρώπης.  Ποταμοί δακρύων, αίματος και εκατομμυρίων νεκρών προέκυψαν εξ αιτίας τους με τους Παγκόσμιους Πολέμους, τον Α! τη δεκαετία του ’10 και το Β! τη δεκαετία του ’40. Βέβαια η ανθρωπότητα στο σύνολό της αντιστάθηκε ( με περιφανή θέση στην αντίσταση αυτή και ημών των Ελλήνων) και στο τέλος τους καθυπόταξε. Έτσι με την εύρεση του πτώματος  του αιμοσταγούς Χίτλερ στην Καγκελαρία το Μάιο του 1944, το Γ! Ράιχ είχε συντριβεί και η ανθρωπότητα πίστευε ότι είχε απαλλαγεί μια για πάντα από την  φιλοπόλεμη και κατακτητική τάση  του Γερμανικού Έθνους.
Ατυχώς όμως όχι, όπως φαίνεται απ΄ τα γεγονότα. Το Δ! Ράιχ δυναμικό αλλά και διεκδικητικό φαίνεται ότι επιτυγχάνει σήμερα ότι δεν μπόρεσαν τα προηγούμενα, με το μπαρούτι και τη λόγχη. Το επιτυγχάνει αυτή τη φορά με το μάρκο. Το μάρκο που τώρα το έχει καλύψει με τη λεοντή του Ευρώ. Στην επαγγελία της Ενωμένης Ευρώπης, οι Λαοί προσέβλεψαν πράγματι στη ενοποιημένη δομή της από τα Ουράλια ως τον Ατλαντικό και μέσα σε περίοδο πενηνταπέντε περίπου ετών πύκνωσαν την ομάδα των αρχικά έξι της Ένωσης Κρατών Άνθρακος και Χάλυβος ( Γάλλων, Γερμανών, Ολλανδών, Βέλγων, Λουξεμβουργιανών και Ιταλών) και δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 ανεξαρτήτων Ευρωπαϊκών Κρατών σήμερα. Όμως αυτό που κατεφάνει τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τα τελευταία δέκα με την δημιουργία του κοινού Ευρωπαϊκού νομίσματος του Ευρώ, ήταν ότι τούτο υπήρξε η αιτία βασάνων και ταλαιπωριών τους. Λαοί όπως οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Έλληνες βρίσκονται ατυχώς πιά γι’ αυτούς κάτω απ’ τη μπότα όχι των Ες-Ες αλλά τον Γερμανών Τραπεζιτών. Ακολουθούν από κοντά απ’ ότι φαίνεται οι Ισπανοί, οι Ιταλοί δηλ. όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος. Είναι άραγε τυχαίο  αυτό; Μάλλον όχι. Τα βιομηχανικά προϊόντα της Γερμανίας καθυπέταξαν στην κυριολεξία τους Λαούς της Νότιας Ευρώπης (κατά κύριο λόγο γεωργική, τουριστική) και έτσι όλοι αυτοί οι λαοί βρέθηκαν να έχουν κατά χρόνο μεγάλα ελλείμματα όταν την ίδια στιγμή η Γερμανία έχει τεράστια πλεονάσματα.
Κατ’ αυτό τον τρόπο η Γερμανία δανείζει τάχα για να σώσει τους υπερχρεωμένους νοτιοΕυρωπαίους και παράλληλα επιβάλει τους όρους της με τα κάθε λογής μνημόνια, δηλ. συνθήκες ετεροβαρείς και πάντα σε βάρος των δανειζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποτελεί και το πειραματόζωο (κατά το μοιραίο ΓΑΠαπανδρέου) αποτελεί η δύσμοιρη πατρίδα μας. Λέγεται από τον τοκογλυφικό δανεισμό της χώρας μας η Γερμανία έβγαλε 50 δις Ευρώ σε δύο χρόνια !! 
Παρ’ όλα αυτά,αν έμενε στο πως θα πάρει τα λεφτά της πίσω η κ. Μέρκελ ίσως τα πράγματα να μη ήταν τόσο τραγικά και μαύρα. Όμως η κυρία αισθάνεται ότι είναι ο κατακτητής μας. Φαίνεται ότι κατ’ αυτή … της ανήκουμε. Έτσι μας συμπεριφέρεται ως αφεντικό μας. Νομίζει ότι μας ορίζει. Έτσι μας προστάζει. Αυτό  ως προχθές φαινόταν ότι υπέβοσκε με δηλώσεις και ενέργειες χαμηλόβαθμων βαθμοφόρων υπάτων και ανθυπάτων της που μας επέβαλε. Τώρα όμως απροκάλυπτα πιά τούτο εκδηλώνεται από την ίδια, την κ. Μέρκελ. Το περιστατικό της υπόδειξής της να προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα αυτό και μόνο σηματοδοτεί. Ενώ λοιπόν ευρίσκετο σε εξέλιξη η επίσημη συνάντηση του επισκεπτομένου τη χώρα μας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σούλτς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια προχθές Παρασκευή, τυχαία ;; εκείνη τη στιγμή τηλεφώνησε η καγκελάριος κ. Μέρκελ στον κ. Παπούλια και μεταξύ των άλλων του είπε ότι παράλληλα με τις εκλογές στις 17 Ιουνίου να γίνει και δημοψήφισμα, για το εάν οι Έλληνες θέλουν να μείνουν στο Ευρώ ή όχι. Με αυτό τον άκομψο, αλλά άμεσο τρόπο η παρέμβαση της Καγκελαρίου Μέρκελ πρωτόγνωρη για τα ισχύοντα τα χρόνια τουλάχιστο τα μετά τη μεταπολίτευση δεν είναι «έτσι και ως έτυχε». Ξεκινά απ’ το δεδομένο ότι η ίδια στο μυαλό της έχει ότι είμαστε πιά προτεκτοράτο της Γερμανίας. Άρα κατ’ αυτήν θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να πράττουμε « τοις κείνη ρήμασι πειθόμενοι».
Όταν η ομόθυμη αντίδραση των Ελλήνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως όλα τα κόμματα της Βουλής αντέδρασαν με ένα νέο εθνικό μας ΟΧΙ, η κ. Μέρκελ αναδιπλώθηκε και ούτε λίγο ούτε πολύ, πουλά τώρα … τρέλα, ψελλίζοντας ότι τάχα άλλα είπε εκείνη και άλλα κατάλαβε ο κ. Παπούλιας.  
Τέλος, αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι της κ. Μέρκελ αλλά και η ιδία, είναι ότι ο Λαός ετούτος εδώ είναι φτιαγμένος από άλλο … μέταλλο. Ας μη μας πιέζουν. Η τρισχιλιετής Ιστορία μας έχει καταδείξει ότι του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η γενναία στάση των Ελλήνων της Κύπρου. Η  υπερήφανη στάση τους στο σχέδιο Αννάν με το γενναίο και λεβέντικο ΟΧΙ του αείμνηστου Προέδρου τους Παπαδόπουλου δεν είχε αποτέλεσμα τις … κασσάνδρειες  καταστροφές που προβλέπονταν αν δεν ψηφιζόταν το ΝΑΙ. Ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός της Κύπρου ψήφισε ΟΧΙ και έκτοτε πορεύεται υπερήφανος στην Ιστορία.
Ας μη ξεχάσει η κ. Μέρκελ λοιπόν ότι η λεοντή μπορεί στο τέλος να τραβηχτεί απ’ το Ευρώ και τότε να ξεσκεπαστεί γυμνό το μάρκο της. Και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με το νέο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, που θα δράσει ως δάδα που θα καταυγάσει τους φόβους και τα ερέβη των ψυχών των άλλων ευρωπαϊκών λαών (όπως έκανε με τη αντίσταση του και τότε το ’40 στις ορδές των ΚελτοΟύννων) και θα πουν και αυτοί τα δικά τους ΟΧΙ. Τότε και πάλι θα δεί ότι το Ράιχ της, το Δ! Ράϊχ αυτή τη φορά, θα έχει ξανά ηττηθεί και η χώρα της θα έχει να ξαναγεννηθεί και πάλι μέσα από συντρίμμια και την καταστροφή . 
Η Ιστορία διδάσκει. Η κ. Μέρκελ φαίνεται ότι δεν έχει διδαχθεί Ιστορία. Απλά, κανείς δεν μπορεί να τα βάλλει με πολλούς μαζί, όσο αδύναμοι και αν είναι αυτοί. Πέπρωται στο τέλος να ηττηθεί.   

20.05.2012                      Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: