Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σημεία και τέρατα … στη Γαλάζια Πολυκατοικία.

Σημεία και τέρατα … στη Γαλάζια Πολυκατοικία.  

Ο χώρος της Δεξιάς μετά από τις διαχρονικά (αφ’ ότου έφυγε απ’ τη πολιτική αλλά και τη ζωή ο ιδρυτής της ΝΔ το 1974 Κωνσταντίνος Καραμανλής)  συνεχείς διασπάσεις, διαγραφές, αποχωρήσεις στελεχών, σχηματισμό από αυτούς κατά καιρούς πολιτικών σχηματισμών και λοιπά τέτοια, δηλ. κόμματα που άλλα από αυτά μακροημέρευσαν π.χ. ΛΑΟΣ και άλλα διαλύθηκαν στη διαδρομή τους (ΔΗΑΝΑ, Πολιτική Άνοιξη του Α. Σαμαρά κ.λπ.), σήμερα παρουσιάζει μια ιδιαίτερη πολυχρωμία. Τούτο φάνηκε γλαφυρά   στις   εκλογές της 6ης Μαϊου αφού από το χώρο της Δεξιάς διεκδίκησαν τη ψήφο του Λαού, ούτε λίγο ούτε πολύ επτά (7) κόμματα.  Τούτα ήταν η Ν.Δ. του Α. Σαμαρά, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμένου, ο ΛΑ.Ο.Σ του Γ. Καρατζαφέρη, η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντ. Μπακογιάννη, η «Χρυσή Αυγή» του … Μιχαλολιάκου, η «Δράση» του Στ. Μάνου και η «Δημιουργία τώρα» του  …. Τζίμερου. Μετά τα κατακλυσμιαία γεγονότα τα κατά την τελευταία διετία στα πολιτικά πράγματα της χώρας με τα Μνημόνια, τις ενδιάμεσες συμφωνίες, τις δανειακές συμβάσεις, κ.λπ. που είχαν το αποτέλεσμα ο Ελληνικός Λαός να υποστεί τον «τάραχο της ψυχής του» με όλα όσα βιώνει αυτό τον καιρό υποφέροντας, ματώνοντας, κλαίγοντας, θρηνώντας, … και άλλα τέτοια αρνητικά, στις εκλογές αυτές συνέτριψε τους πρωταγωνιστές δηλ. τα Μνημονιακά κόμματα. Συγκεκριμένα τα δύο αγκωνάρια του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παρέδωσαν χειροπόδαρα δεμένους τους Έλληνες στο Δ.Ν.Τ., στην ΕΚΤράπεζα και την Τρόϊκα και που από ~77 % (στις εκλογές του 2009) τα τιμώρησε στο ποσοστό του μόνο 32 %. Εξ αυτών της Ν.Δ. το ποσοστό περιορίστηκε στο ~ 19 %. Ας σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2009 το ποσοστό που έπιασε η ΝΔ ήταν ~ 33 % και αποτελούσε το Ιστορικό χαμηλό της όλων των εποχών ποσοστών της. Ο αρχηγός της Α. Σαμαράς, προκειμένου να δημιουργήσει ανάχωμα στο σφριγηλό και δυναμικό και με προοπτικές προβάλλοντα τώρα ΣΥΡΙΖΑ, κάνει προσκλητήριο όλων των φιλελεύθερων και κεντροδεξιών δυνάμεων. Στην πρόσκληση αυτή η ανταπόκριση ήταν ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο, αφού ουσιαστικά μόνο το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη ανταποκρίθηκε. Το κόμμα του Π.Καμένου  με τη χαρακτηριστική μόνιμη επωδό του αρχηγού του «ούτε νεκρός με το Σαμαρά», έκλεισε το όποιο ενδεχόμενο ανταπόκρισης στην πρόσκληση αυτή. Το ίδιο απορριπτική ήταν και η στάση  από τα κόμματα Μάνου, Τζίμερου, Μιχαλολιάκου  και Καρατζαφέρη. 
Η μόνη που ανταποκρίθηκε ήταν η Ντ. Μπακογιάννη. Επιβάλλοντας τους όρους της (αφού βάζει τον εαυτό της επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ και τέσσερα στελέχη του κόμματός της σε εκλόγιμες θέσεις) ανέστειλε τη λειτουργία του κόμματός της. Έτσι προχθές έγινε η «Πανηγυρική» ανακοίνωση της επανόδου της (μετά την διαγραφή της προ δύο χρόνων) όπου και οι δύο αρχηγοί είπαν ¨διάφορα¨ παρουσία των στελεχών των δύο κομμάτων, σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη ψυχρή. Παγερή στην κυριολεξία. Κι αυτά ακόμη τα χαμόγελα των αρχηγών απέπνεαν ένα κλίμα βουβαμάρας, «πάγου» και στην κυριολεξία αμηχανίας. Αλήθεια πώς θα μπορούσε να μην είναι άραγε έτσι, όταν για την Ντ. Μπακογιάννη και το σόϊ της, μέχρι προ ολίγου καιρού ο Αν. Σαμαράς ήταν ο εξωμότης, ο προδότης, ο  εφιάλτης του πατέρα της Κ. Μητσοτάκη. Τούτο δε  γιατί το 1993, που ήταν τότε Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησής της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, τον ανέτρεψε δια του πολιτικού του φίλου Σιμπιλίδη (αυτόν που τον είδαμε ξανά προ δύο μηνών, όταν τον έβαλε αλλά μετά αναγκάστηκε να τον βγάλει απ’ τα ψηφοδέλτια ΝΔ, των εκλογών της 6ης Μαϊου). 
Βεβαίως το ερώτημα που γεννάται είναι πως έγινε αυτό … το θαύμα. Απλά, στο όνομα τάχα της σωτηρίας της Πατρίδας και μπροστά στο ολέθριο κίνδυνο τον εκ του Αλ. Τσίπρα προβάλλοντα, έβαλαν κατά μέρος τα προσωπικά τους και κάνοντες και οι δύο την ανάγκη φιλοτιμία … «ξανάσμιξαν τα αηδόνια».
Η άλλη μεγάλη «επιτυχία» του Α. Σαμαρά ήταν η στράτευση τεσσάρων τέως βουλευτών του ΛΑΟΣ (Πλεύρης, Ανατολάκης, Βελόπουλος, Μαρκάκης) όταν το κόμμα αυτό με τις δικές του σχετικές διαδικασίες αποφάσισε την αυτόνομη  κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Βεβαίως με την κίνηση αυτή των τεσσάρων ο Γ. Καρατζαφέρης άστραψε και βρόντησε κατά του Α. Σαμαρά αλλά και των άλλοτε βουλευτών του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Πατρίδα έχει ανάγκη από πατριώτες και όχι προδότες.
Από όλα αυτά τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν στη Γαλάζια Πολυκατοικία αυτό που γίνεται άμεσα φανερό είναι ότι τουλάχιστο οι εκεί ένοικοι τουλάχιστον δεν πλήττουν. Οπωσδήποτε δε μ΄ όλα αυτά  δεν μένουν περιθώρια της όποιας απορίας το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πλάτη στην Ν.Δ. με 28% έναντι 24 % ( κατά τη σχετική δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του SKY).
Οψόμεθα λοιπόν … ες Φιλίππους.  

23.05.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: