Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Της Ληστείας στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου συνέχεια.

Της Ληστείας στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου συνέχεια. 

H ιερόσυλη πράξη της Ληστείας στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου με είχε στην κυριολεξία συνταράξει και έτσι έγραψα το «Ληστεία στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου»  που διαβάσατε στο lapsarniotis την ίδια μέρα. Τα συναισθήματα που με είχαν καταλάβει όταν είχα ακούσει τη σχετική είδηση ήταν αγανάκτηση, θυμός και αηδία, πράγμα που με έκανε να αντιδράσω άμεσα γράφοντας ότι έγραψα. Φαίνεται ότι τα ίδια συναισθήματα διακατέχουν και τους αναγνώστες του lapsarniotis, αν κρίνω απ’ το ότι, το κείμενο μου αυτό το «επισκέπτονται» αναγνώστες ανά την Ελλάδα αλλά και απ’ το εξωτερικό, ακόμη και τώρα, τρεις κοντά μήνες από το ανέβασμά του. Έτσι από τότε παρακολουθώ το θέμα και προσπαθώ να μάθω την εξέλιξη της υπόθεσης αφού όπως γράφεται στον Λεσβιακό τύπο την υπόθεση ερευνά η αστυνομία του νησιού με υπομονή αλλά προπάντων επιμονή.
Βεβαίως μια πράξη ιεροσυλίας, όπως η υπό θεώρηση, δεν την κάνουν νοικοκυραίοι άνθρωποι, αλλά «μπουμπούκια» του κοινού ποινικού δικαίου. Μέχρις όμως του σημείου η αξιοκατάκριτη από Θεούς και ανθρώπους αυτή υπόθεση, να γίνεται αιτία για να διαπραχθεί και ένα στυγερό έγκλημα δολοφονίας δύο ανθρώπων (κατά τους ισχυρισμούς του φερόμενου ως δολοφόνου), ε!! αυτό πιά δεν μπορώ και να το σκεφτώ ακόμη, δεν το χωρά ο νους μου. Διαβάζω από το «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ» της 5ης Μαϊου και το «ΕΜΠΡΟΣ» της 11ης Μαϊου, ότι ο φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας των Κεραμιών που σκότωσε τους δύο ( ένα 30χρονο Έλληνα και  ένα 39χρονο Αλβανό) στις 18 Απριλίου υποστηρίζει ότι «σκότωσε (τους δύο) διαφωνώντας με την ενέργεια της διάρρηξης (στον Ταξιάρχη)» κατά πως γράφει στο ρεπορτάζ του το «ΕΜΠΡΟΣ». Κατά πως γράφει δε ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» «Σύμφωνα με ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ο ίδιος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Ταξιάρχη τον οποίο πιστεύει και σέβεται, έχει άλλωστε και το όνομά του … . Ο ίδιος που γνώριζε τον 30χρονο, του ζήτησε επιτακτικά να του φέρει τα κοσμήματα της κλοπής , τα οποία σχεδίαζε να κρύψει κοντά στο μοναστήρι και να ειδοποιήσει τον ιερέα να πάει να τα παραλάβει, χωρίς φυσικά να εμπλακεί η αστυνομία». Βέβαια κατά το ρεπορτάζ του «ΕΜΠΡΟΣ» ο θύτης μαζί με τον ένα εκ των ήδη νεκρών θυμάτων του κατεγράφη απ’ τις κάμερες του ναού να περιεργάζεται την βόρεια πλευρά του (από εκεί έγινε η διάρρηξη) δυό - τρεις μέρες προ της Ληστείας. Λέγεται λοιπόν ότι διεκδικούσε λεία από τα λάφυρα (άσχετα κι’ αν αυτός τελικά δεν συμμετείχε στη απεχθή αυτή «επιχείρηση»). Όταν δε τα δύο θύματα πήγαν στο ραντεβού του με τον θύτη μόνο με δυό κιλά χασίς χωρίς κάτι απ’ τα κλοπιμαία, αυτός επειδή θεώρησε ότι οι «συνέταιροί» του τον «ρίξανε» έβγαλε το όπλο και τους σκότωσε.
Άραγε η κοινωνία του νησιού μας με όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο αυτό καιρό (προχθές ακόμα σύζυγος σκότωσε τη σύζυγό του στο Πυργί) έχεινπεριπέσει σε κατάσταση απάθειας ηθικής ή έχει αποκτήσει … ελαστική συνείδηση; Πού πάμε στα αλήθεια; Τι φταίει για όλα αυτά; Πάντως είναι κρίμα το όμορφο νησί της Λέσβου, η γενέτειρά μου, να βρίσκεται κάτω από το φακό της δημοσιότητας μόνο σε τέτοιου είδους … αρνητικά από κάθε άποψη γεγονότα.   

25.05.2012                Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: