Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αρμαγεδδών.


Αρμαγεδδών. 

Ο Τσάρλς  Νταλάρα ο Πρόεδρος του IIF (τον γνωρίσαμε προ λίγου καιρού, στη φάση του «κουρέματος» του εξωτερικού χρέους της χώρας, όταν τούτο μειώθηκε κατά 105 δις Ευρώ ), δήλωσε χθες μετά την προκήρυξη των νέων εκλογών, ότι η τυχόν αποχώρηση της Ελλάδος από το Ευρώ θα είναι ένας πραγματικός Αρμαγεδδών. Γιατί στη συνέχεια ως ντόμινο θα «πέσουν» η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, ……. και τελικά όλο το Ευρώ. Η διάλυση του Ευρώ θα δημιουργήσει συνθήκες Αρμαγγεδώνα στην Παγκόσμια Οικονομία. 
Ατυχώς η κατάσταση η μετά τις  εκλογές της 6ης Μαϊου ολοκλήρωσε τον κύκλο της χθες μετά και την τελευταία σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών μας κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο κ. Κ. Παπούλιας ανέθεσε στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου κ. Παναγ. Πικραμένο την εντολή να υπάρξει ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης που θα διεξάγει τις νέες εκλογές. Τούτες θα γίνουν στις 17 Ιουνίου.
Με την ανακοίνωση των νέων εκλογών άρχισαν οι δηλώσεις των κάθε λογής  επισήμων, Επικεφαλείς, Γενικών Διευθυντών, Προέδρων κ.λπ.  Διεθνών οργανισμών που έχουν διαβάθμιση που ξεκινά απ’ το ότι δεν έγινε και τίποτα αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ (αφού οι θεσμικοί φορείς της Ε.Ε. αρχίζουν να επεξεργάζονται και το πλάνο εκείνο εν σχέσει προς το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από το Ευρώ) με κρεσέντο την πιο πάνω δήλωση του κ. Νταλάρα. Βέβαια η προχθεσινή δήλωση του Προέδρου του Eurogroup  κ. Γιουνκέρ ότι είναι ανοησίες ακόμη και η σκέψη να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας μέσα σ’ αυτό τον καταιγισμό απαισιόδοξων, σκοτεινών και ιδιαίτερα  καταθλιπτικών δηλώσεων για τους Έλληνες ψηφοφόρους.
Ο κ. Γιουγκέρ είπε ακόμη ότι η χαλάρωση των χρονικών περιθωρίων των συνθηκών του Μνημονίου θα μπορούσε  να γίνει με τη βασική προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν ιδιαίτερες συνθήκες και βέβαια σταθερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι λέει ότι καλό θα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ. Η κ. Λαγκάρντ του Δ.Ν.Τ. ότι η έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Τέλος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των συνθηκών του Μνημονίου. Βεβαίως δηλώσεις παρόμοιες έκανε και ο κ. Μπαρόζο, αλλά και άλλοι.
Τώρα το πώς ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος θα εκλάβει τις πιό δηλώσεις, όταν θα ρίξει την ψήφο του στην κάλπη στις 17 Ιουνίου, είναι κάτι που πολύ φοβούμαι θα χρειαστεί … υπερβατική παρέμβαση.   

17.05.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: