Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ VI


ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ   ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ   VI 

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου ανέτρεψαν την καθεστηκυία πολιτική κατάσταση της χώρας συθέμελα. Επτακομματική Βουλή. Μέχρι και η Άκρα Δεξιά με τη Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή και μάλιστα με……. Βουλευτές!! Βουλή μιάς ημέρας. Συγκροτήθηκε σήμερα και διαλύθηκε αύριο. Το πρώτο κόμμα, η ΝΔ πήρε ποσοστό ~ 19 % !!, όταν το ιστορικό χαμηλό της με ~ 33 % ήταν  στις εκλογές του φθινοπώρου του 2009. Το αν λοιπόν το κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης καταποντίστηκε στις εκλογές της 6ης Μάη, αυτό που συνέβη με το τότε κόμμα της Κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ είναι ακατάληπτο. Ουσιαστικά … εξαϋλώθηκε. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 13,18 % που κατάφερε να πάρει; Δηλ. από το ~ 44 % του 2009 το άλλοτε κραταιό και μέγα αγκωνάρι του δικομματισμού έχασε μέσα σε δυόμισι χρόνια το 70 % της δύναμής του. Μοιραία λοιπόν κατήντησε από κόμμα ατυχώς … απόκομμα. Τρίτο σε σειρά κατά την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού. Του λαού αυτού που μέσα σε δυόμισι χρόνια από το περιβόητο πιά «λεφτά υπάρχουν» του μοιραίου ΓΑΠαπανδρέου, να  οδηγείται στη φτώχεια, την ένδεια, την απόλυτη πενία, στη καταβαράθρωση της ζωής του, στη μαζική φυγή ανέργων μετανάστες στο εξωτερικό (όπως τότε τις δεκαετίες του ‘60 και ’70, αλλά τώρα ακόμη χειρότερα αφού οι νέοι που φεύγουν είναι τα καλύτερα μυαλά μας αφού όλοι όσοι φεύγουν είναι επιστήμονες), στην επιλογή της αυτοκτονίας και όλα τα άλλα δεινά του ….  Βέβαια πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν όπως είπε ο νυν Πρόεδρος του Ε.Βενιζέλος (που διάλυσε μετά τις εκλογές όλα τα όργανα του κόμματος και έτσι έμεινε αυτός … η απόλυτη αρχή και εξουσία του κόμματος) ότι το κόμμα είναι σάπιο. Σάπιο μεν αλλά σε ενότητα και ισχυρό με 44% γιατί το ένωνε η συγκολλητική ουσία που λέγεται «κατοχή του θώκου εξουσίας». Αυτό λοιπόν το σάπιο κόμμα, εκφυλισθέν από την ιδεολογία του, τα ¨πιστεύω¨ του τις αρχές του, επί πρωθυπουργίας του  μοιραίου ΓΑΠαπανδρέου, μοιραίο ήταν να διαπράξει «εγκλήματα» κατά του Λαού. Του Λαού που τον κορόϊδεψε. Απ’ το «λέφτά υπάρχουν», σιδηροδέσμιο και μάλιστα πισθάγκωνα στις ορέξεις των κάθε λογής αρπακτικών του ΔΝΤ, της Τρόϊκα της ΕΚΤράπεζας. Με Μνημόνια … μνημόσυνα στην κυριολεξία του Ελληνικού Λαού.    
Και βέβαια όταν Του δόθηκε η δυνατότητα πίσω απ’ το παραβάν αφού στάθμισε τα πράγματα, επιμέτρησε την ποινή κατά του εφιάλτη του, του ΠΑΣΟΚ. Και το … εξαϋλωσε από ~ 44 % στο ισχνό και ανυπόληπτο από κάθε θεώρηση, άποψη και εκτίμηση ~13%.
Και να έχεις κι΄ από πάνω τους με ύφος περιπαικτικό και γελοιότητας μαϊμούς, τον μοιραίο πρωθυπουργό ΓΑΠαπανδρέου και τους «Κηπουρούς» του, να επαίρονται λέγοντες ότι «ο Ελληνικός Λαός θα ευγνωμονεί που τον έσωσαν από την καταστροφή». Βέβαια ο ΓΑΠαπανδρέου κατά την στάση του Ιούδα όταν πετούσε τα τριάκοντα αργύρια μεταμελημένος για την προδοσία του και τα αποτελέσματα της (σταύρωση του δασκάλου του), ψέλλισε προς τον Ελληνικό Λαό ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ. Το εαν το πίστευε ή όχι, είναι ένα άλλο θέμα. Γεγονός πάντως είναι, ότι το είπε. Συγγνώμην ζήτησε και ο νυν πρόεδρος Ε.Βενιζέλος. Το ίδιο και πολλά στελέχη του Πασοκ ακόμη και «κηπουροί». Ο μόνος «κηπουρός» του ΓΑΠαπανδρέου, ο στην "αυλή" και στον κομματικό δοκιμαστικό σωλήνα υβριδικά προκύψας και εμφυτευθείς  γενικός τοπάρχης του νησιού και νομού μας Ν. Σηφουνάκης, ουδέν είπε. Ούτε ακόμη την οφειλομένη συγγνώμη για την αμετροέπεια του να διαλαλεί δια συνεντεύξεων στη Μυτιλήνη ότι ο Λαός θα είναι ευγνώμων που σώθηκε δια των μνημονίων, βεβαίως τη συμβουλή και του ιδίου. Ούτε ψέλλισε έκτοτε κάτι σχετικό. Και το αποτέλεσμα το τελικό. Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ στο νησί μας με ποσοστά πρωτιάς της τάξεως του ~45% να έρθει για πρώτη φορά από ιδρύσεως του …. τέταρτο (πίσω απ’ τη ΝΔ, πίσω απ’ το ΚΚΕ αλλά και πίσω από το συνασπισμό) με ποσοστό ~ 13 %. Τα επίχειρα λοιπόν του Ν. Σηφουνάκη αποτιμήθηκαν από το Λεσβιακό Λαό, με το να του αποστέρηση την ιδιότητα του Βουλευτή Ν. Λέσβου.  
Ακόμη, πολλοί «κηπουροί» εγκατέλειψαν τον πολιτικό στίβο πρό των εκλογών της 6ης Μαϊου, κάποιοι ακόμη και μετά τις εκλογές συναισθανόμενοι προφανώς το βάρος της ευθύνης τους. Δεν θέλησαν να μπούν πιά στο ψηφοδέλτιο, για τις εκλογές της 17 Ιουνίου. Χαρακτηριστικότερη άλλων, είναι η περίπτωση του  άλλοτε κορυφαίου Πολιτειακού παράγοντα ως Προέδρου τότε της Βουλής, του Φ. Πετσάλνικου. Έτσι ζήτησε και αφαιρέθηκε από το ψηφοδέλτιο.    
Για τον Κρητικό πρώην Βουλευτή Λέσβου, Ν. Σηφουνάκη, ΟΧΙ δεν υπήρξε τέτοιος προβληματισμός.
Έτσι διεκδίκησε και κατόρθωσε να είναι πάλι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας. Και βεβαίως πρώτος στη λίστα μη τυχόν και βγεί κάποιος ντόπιος, Λέσβιος που θα εκπροσωπήσει τη Λέσβο στο νέο Κοινοβούλιο. Τούτο δε το κατόρθωμα ο άνθρωπος δεν το κάνει για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί όπως έχω ξαναγράψει, έχει ασίγαστο πάθος να προσφέρει  στη Λέσβο και στο Λεσβιακό λαό. Για να αποτελειώσει όσα άφησε ημιτελή κατά την υπερτριαντάχρονη παρουσία του ως γενικός τοπάρχης του ΠΑΣΟΚ, στα πολιτικά πράγματα του νησιού μας.
Βέβαια αυτά δεν είναι πιο πολλά από αυτά που θέλει να τελειώσει  … στις Πρασσές Ρεθύμνου Κρήτης. Αλλά γι΄ αυτό θα γραφεί  άλλο κείμενό μας.  

Κ Α Λ Ο   Μ Η Ν Α 

01.06.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: