Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ. 

Στο σημείωμά μου στις 10.6.2012 « ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΟ ΜΕΓΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» έγραφα σχετικά με το πρόβλημα της ενεργειακής πενίας στο νησί μας. 

Το πιο κάτω κείμενο μου εστάλη σήμερα, από το Lesvosnews.
Είναι αφιερωμένο εξαιρετικά από μένα στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, (που προφανώς ήταν ο αρμοδιότερος όλων των Ελλήνων επί θεμάτων Ενέργειας) και μάλιστα για ενάμισι κοντά χρόνο έως ότου αναγκαστικά έπαψε πιά να είναι Υπουργός και βουλευτής, μετά τον σχηματισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης προ μηνός περίπου.
Τούτος δεν είναι άλλος από το υβριδικό δημιούργημα του κομματικού δοκιμαστικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ, ο επί δέκα σχεδόν χρόνια σπουδάσας Αρχιτεκτονική (για να τα μάθει καλά) στη Γένοβα της Ιταλίας, ο από της Πρασσές Ρεθύμνου Κρητικός πρώην Βουλευτής Λέσβου Ν. Σηφουνάκης. 
Αφού το εργοστάσιο στη Σαρακήνα (για το οποίο η ΔΕΗ –που επιβλεπόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκη - έχει πάρει άδεια παραγωγής από το 2009 δεν θεμελιώθηκε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, επί των ημερών του αρμοδίου υπουργού που βγαίνει βουλευτής στο νησί μας, η ερώτηση που άμεσα γεννάται είναι πότε θα θεμελιωθεί αυτό;
Μήπως όταν θα έχουμε Πρωθυπουργό απ’ το νησί μας;

<< You are here: Αρχική » Καλοκαίρι στη Μυτιλήνη σημαίνει… διακοπές ρεύματος!


Καλοκαίρι στη Μυτιλήνη σημαίνει… διακοπές ρεύματος!


Είναι πλέον θεσμός. Κάθε καλοκαίρι στη Μυτιλήνη όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει ο διακόπτης της ΔΕΗ κατεβαίνει.

Βέβαια ο διακόπτης κατεβαίνει μόνος τους μια και το δίκτυο στη Μυτιλήνη δεν αντέχει τα κλιματιστικά και άλλες τέτοιες πολυτέλειες.

Μέσα σε 2 μέρες ( Πέμπτη και Παρασκευή) είχαμε 3 διακοπές ρεύματος. Μπορεί οι διακοπές ρεύματος να έχουν μικρή χρονική διάρκεια αλλά είναι ικανές να καταστρέψουν τις ηλεκτρικές συσκευές. Είναι ικανές να αλλοιώσουν ευπαθή τρόφιμα. Είναι ικανές να καταστρέψουν τους επαγγελματίες.

Η ΔΕΗ στη Μυτιλήνη ασφαλώς και δεν έχει το φιλότιμο να ενημερώσει τους καταναλωτές που βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη… Δε βαριέσαι…

Σε κάθε διακοπή ρεύματος θυμόμαστε το εργοστάσιο της ΔΕΗ… χρόνια τώρα παίζουμε την κολοκυθιά για το που πρέπει να πάει. Και σ’ αυτό δεν φταίει η κεντρική εξουσία αλλά η δική μας νοοτροπία: η νοοτροπία της μιζέριας και της γκρίνιας!

Οπότε ας απολαύσουμε το καλοκαίρι με τις διακοπές ρεύματος…. να έχουμε λίγη αγωνία αν θα μας αντέξει το δίκτυο…

καλές διακοπές στη Μυτιλήνη με διακοπές της ΔΕΗ! >>

Άραγε ο Λεσβιακός Λαός θα συγχωρέσει αύριο στην κάλπη, αυτή την ανεπάρκεια του Ν. Σηφουνάκη, που θα μπορούσε, εάν το ήθελε βέβαια -γιατί ως υπουργός υποθέτω ότι θα μπορούσε,  να λύσει επί τέλους το επί εικοσιπέντε τώρα χρόνια άλυτο πρόβλημα της ηλεκτρενεργειακής πενίας του νησιού μας και των εξ αυτής ανεπαρκειών του, κατά τα πιο πάνω σημείωμα του lesvosnews στο ηλεκτρικό  ρεύμα;    

16.06.2012                    Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: