Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι οδύνες, οι εκ των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Οι οδύνες, οι εκ των αποτελεσμάτων των εκλογών. 

Οι προχθεσινές εκλογές παγίωσαν ουσιαστικά την κατάσταση τη διαμορφωθείσα στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
Επτά κόμματα στη Βουλή, τα ίδια όπως και από τις κάλπες της 6ης Μαϊου. Τα δύο πρώτα ( Ν.Δ., Συνασπισμός) ενισχυμένα και τα υπόλοιπα πέντε απισχνασμένα. Άλλο πολύ, άλλο λίγο. Πρώτο κόμμα, η Ν.Δ. αφού αύξησε τα ποσοστά της πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες. Το δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορά περίπου 2,50 ποσοστιαίων μονάδων. Βεβαίως εν σχέσει προς το 2009 η δύναμή του έχει περίπου επταπλασιαστεί. Το ΚΚΕ έχασε σχεδόν το μισό της δύναμή του. Οι ψηφοφόροι, δεν του συγχώρεσαν ότι στις μετά την 6η Μαϊου διαδικασίες (διερευνητικές εντολές, συσκέψεις αρχηγών, κ.λπ.) έμεινε έξω και πάνω απ’ τα πράγματα, ως αυτά να αφορούσαν εκείνα μιας άλλης χώρας, ένα άλλο λαό και  όχι τον Ελληνικό και έτσι βεβαίως και τους ίδιους του ΚΚΕ ηγήτορες. Η εκκόλαψη του αυγού του φιδιού έχει δώσει ατυχώς μια παγιωμένη κατάσταση με την παρουσία της Χρυσής Αυγής με περίπου 20 βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Άραγε η συμπεριφορά κατά την προεκλογική περίοδο τότε υποψηφίου βουλευτού του, έναντι συνυποψηφίων του βουλευτών γυναικών άλλων κομμάτων (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) με χαστουκίσματα και προπηλακισμούς σε τηλεοπτικό σταθμό σε ώρα εκπομπής (βλέπε σχετικό σημείωμά μου), είναι ένα προοίμιο του τι θα έχουμε να βιώνουμε από τώρα και στο εξής στο ναό της Δημοκρατίας, στη Βουλή;!! Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ έχασε κι’ άλλο απ’ τη δύναμή του και από 162 βουλευτές (το 2009) στους 41 το Μάιο συρρικνώθηκε έτι περαιτέρω κοινοβουλευτικά στους 33. Φυσικά η εξαϋλωση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαία, είναι το αποτέλεσμα της τραγικής διακυβέρνησης από το μοιραίο ΓΑΠαπανδρέου και τους συν αυτώ κηπουρούς που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στο βάραθρο της απελπισίας, της μιζέριας και της δομικής πιά πενίας.  
Οι δύο βασικοί αντίπαλοι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ με άκρως πολωτικές καταστάσεις, μηνύματα, συνθήματα και αντιπαραθέσεις διεκδίκησαν την πρωτιά. Στην πόλωση της όλης κατάστασης υπήρξαν και απαράδεκτες για δημοκρατία και ανεξάρτητη χώρα παρεμβάσεις του «ξένου» παράγοντα. Απειλές, εκβιασμοί, ψυχολογικό άγος και κάθε λογής δραματικοί τόνοι χρησιμοποιήθηκαν από την κ. Μέρκελ, τον κ. Σόϊμπλε και όλη την παρέα τους, τον κ. Μπαρόζο, την ΕΚ Τράπεζα,  το ΔΝΤ, την κ. Λαγκάρντ  προκειμένου να μη ψηφισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρενέβη με τον τρόπο του στην όλη εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό που φαινόταν, αλλά και τονιζόταν απ’ όσους είχαν λόγο να το κάνουν είναι ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της 17/6/2012 θα έκριναν την τύχη της Ελλάδας, την τύχη του Ευρώ, την τύχη, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της…., της…, της Ευρώπης γενικά, την τύχη ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας !!. Πάντως το πόσο ήταν αλήθεια αυτό, ασφαλώς και ποτέ στην πράξη δεν θα γνωρίσουμε. Οπωσδήποτε όμως το παγκόσμιο ενδιαφέρον των Ελληνικών εκλογών ήταν πάρα πολύ μεγάλο, πράγμα που αποτυπώθηκε με την παρουσία στην Αθήνα εκατοντάδων καναλιών, χιλιάδων ανταποκριτών και εκπροσώπων του τύπου από όλα τα μέρη της υφηλίου.
Και μετά τα αποτελέσματα της κάλπης, τί;

Φαίνεται ότι τα πράγματα ισορροπούν προς το παρόν, αφού ο Διεθνής παράγοντας ικανοποιήθηκε, μια και είδε ότι αυτός ο λαοπλάνος Τσίπρας δεν θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος. Ακόμη ο εν δυνάμει πρωθυπουργός Α. Σαμαράς τους έδωσε το σινιάλο, αφού από το στόμα του βγήκαν οι  αναμενόμενοι απ’ αυτούς λόγοι αφοσίωσης. Λόγοι αντίστοιχοι προς «τοις κείνοις ρήμασι πειθόμενος».
Τελικά; Ο Ελληνικός Λαός πού θα βρεθεί μετά από την όρκιση της νέας Κυβέρνησης; Θα έχει προοπτική ελπίδας; Θα έχει την κάποια ανάσα που τόσο έχει ανάγκη ή η θηλιά που του έχουν βάλλει στο λαιμό με τα Μνημόνια 1 και 2 τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους, θα τον αποτελειώσουν τελικά; Μέγας ο προβληματισμός του Λαού. Όπως προ της κάλπης στο τι θα ψηφίσει άλλο τόσο τώρα μετά την κάλπη και τα αποτελέσματα των Εκλογών.  Έτσι τώρα είμαστε στη φάση άλλων οδυνών. Των οδυνών των εκ των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Να δούμε τελικά η γέννα που θα ακολουθήσει, τι θα φέρει στον Ελληνικό Λαό;
 
20.05.2012                  Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: