Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τα 500.000.000 Ευρώ ΦΠΑ της Χόχτιφ στη Βουλή

                    Τα 500.000.000 Ευρώ ΦΠΑ της Χόχτιφ στη Βουλή 

Όταν προ δύο μηνών περίπου έγραφα ότι η Χόχτιφ, η Γερμανική εταιρεία που κατασκεύασε και λειτουργεί το αεροδρόμιο «Ελευθ. Βενιζέλος»  χρωστά  στο Ελληνικό Δημόσιο 500.000.000 Ευρώ για ΦΠΑ, προβληματιζόμουν το κατά πόσο αυτό που είχα πληροφορηθεί όπως εξ άλλου όλος ο Ελληνικός Λαός από την τηλεόραση, ήταν μόνο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.
Έκτοτε, κανείς υπεύθυνος δεν βγήκε να πει κάτι σχετικό. Να διαψεύσει ή έστω κάτι να δικαιολογήσει. Και ο καιρός πέρασε έγιναν και οι εκλογές της 17ης Ιουλίου και την περασμένη εβδομάδα έγινε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της  Κυβέρνησης.
Πολλοί ομίλησαν από του βήματος της Βουλής, όπως γίνεται στις  περιπτώσεις της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κάθε Κυβέρνησης, πολλά ελέχθησαν, πολλά ακούστηκαν με επίκεντρο όπως ήταν φυσικό  θέματα που αφορούν στην όλη τραγικότητα των στιγμών που περνούμε, ως Λαός και ως  Κοινωνία.
Και σε κάποια στιγμή που ήταν στο βήμα ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Π. Καμμένος, έθεσε το θέμα των 500.000.000 Ευρώ που οφείλει η Χόχτιφ στο Ελληνικό Δημόσιο για ΦΠΑ. Μάλιστα απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης στον κ. Χατζηδάκη ρώτησε σχετικώς, γιατί η Ελληνική Πολιτεία δεν κινεί τη διαδικασία που προβλέπεται (όπως γίνεται για οποιονδήποτε και  οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα). Ο κ. Υπουργός απήντησε λέγοντας διάφορα, αλλά οπωσδήποτε τεχνηέντως απέφυγε να δώσει μία ευθεία απάντηση επί του θέματος αυτού.
Έτσι με την καταχώρηση αυτού του δεδομένου στα πρακτικά της Βουλής, πράγμα που σηματοδοτεί πιά την αλήθεια του πράγματος, αυτό το οποίο είναι ζητούμενο, είναι να παρακολουθήσουμε το πώς θα εξελιχθεί το όλο θέμα.
Άραγε θα υπάρξει αδράνεια και τελικά το όλο θέμα θα ξεχαστεί κατά πως έχει γίνει για αμέτρητα άλλα θέματα, ακόμη και μεγαλύτερης πολιτικής βαρύτητας, ή μήπως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα παρέμβει και θα δώσει την απαιτούμενη απάντηση; Εξ άλλου η υπόθεση αυτή πιστεύω ότι δεν εμπίπτει στο νόμο περί «ευθύνης Υπουργών», αφού είναι μόνο μια απλή διοικητική πράξη (εκτός και αν στο δρόμο αποδειχθεί ότι και αυτή εμπίπτει σ’ αυτό το νόμο).
Ας περιμένουμε. Πάντως εκ προοιμίου πρέπει να γραφεί, ότι αν δεν υπάρξει καμμία εξέλιξη στο όλο θέμα, θα καταφανεί  στην πράξη ότι σε μία χώρα που βρίσκεται υπό «οικονομική κατοχή» όπως η χώρα μας, τα αφεντικά (ΔΝΤ, ΕΚΤράπεζα, Ε.Ε.- λέγε με, οι Γερμανοί - ) κάνουν κουμάντο κατά το δικό τους «δοκούν».
Και στην περίπτωση μας, η Χόχτιφ είναι κι’ αυτοί Γερμανοί.  

12.07.2012                      Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: