Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

2.000.000.000 Ευρώ χάρισε η Κυβέρνηση στην Siemens.

 2.000.000.000 Ευρώ χάρισε η Κυβέρνηση στη Siemens.

Το θέμα πέραν από την οικονομική του έχει βεβαίως και αυτή την ηθικής τάξεως εικόνα.
Χρόνια τώρα η Ελληνική Κοινωνία  ασχολείται, ζυμώνεται, πάσχει και στην κυριολεξία ματώνει, και βεβαίως δίκαια, αφού η Γερμανική Πολυεθνική Siemens κατά τις ανά τον κόσμο συνήθειες της «λάδωνε» και Έλληνες πολιτικούς. Ο τρόπος της ασφαλώς δοκιμασμένος από μέρος της σ’ όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη της υφηλίου για χρόνια τώρα, αποσκοπούσε με το «λάδωμα» στον εκμαυλισμό των δωροδοκουμένων υψηλά κρατικών ισταμένων ώστε μετατρέποντας τους στην πράξη σε ανδρείκελα και υποχείριά της να μπορεί να επιβάλλει τις θελήσεις της επ’ ωφελεία της. 
Τούτο έγινε αντιληπτό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα κράτη που κίνησαν τις απαιτούμενες διώξεις κατά των επίορκων με αποτέλεσμα σε διάφορες χώρες ακόμη και σαν τη Νιγηρία, υπουργοί να έχουν σταλεί στη φυλακή. Στην Ελλάδα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ατυχώς αποστέρησε αντίστοιχη δυνατότητα για του δικούς μας υψηλόβαθμους ταγούς, που σε έργα που είχε αναλάβει η Siemens είχαν βάλλει «το δάκτυλο τους στο μέλι». 
Ακόμη, μεγάλη εταιρεία νομικών και δικηγόρων της Αμερικής  ασχολείται για χρόνια τώρα με το θέμα ώστε να βρεθούν τα στοιχεία αυτά που απαιτούνται για να μπορέσουν στο τέλος να προχωρήσουν οι όποιες νομικής φύσεως διώξεις εναντίον της Siemens.
Η βουλή των Ελλήνων δημιούργησε προ ετών διακομματική επιτροπή η οποία έψαξε το θέμα των δωροδοκιών της Siemens στη χώρα μας. Αφού λοιπόν επί μεγάλο χρονικό διάστημα και σε βάθος έγινε η εξέταση της υποθέσεως, τελικά προέκυψε ότι η Ελληνική Πολιτεία με τις δωροδοκίες της Siemens ζημιώθηκε με το ποσό των δύο δις (2.000.000.000) Ευρώ και το σχετικό πόρισμα υπεγράφη διακομματικά.
Αυτή λοιπόν τη ζημία, η Κυβέρνηση τη διέγραψε με μια υπογραφή αυτή του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και έτσι ο περίφημος εξωδικαστικός διακανονισμός με τη  Siemens έληξε μια για πάντα.
Όταν έχουμε την θύελλα των 11,5 δις Ευρώ μέτρων και προσπαθούν να κόψουν από παντού και χαρακτηριστικά 250.000.000 Ευρώ από τα ειδικά μισθολόγια (ενστόλους κ.λπ) ή δεν έχουν να δώσουν 125.000.000 Ευρώ που χρειάζονται για να μπορέσουν να υπάρξουν ακόμη 50.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς ώστε αντίστοιχος αριθμός παιδιών να μπορέσουν να πάνε στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό, εμείς χαρίσαμε 2.000.000.000 Ευρώ στη Siemens. Και πότε έγινε αυτό; μία μέρα πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην κ. Μέρκελ. Να πήγαινε ο άνθρωπος με άδεια χέρια!!! Δεν θα ήταν ευγενικό εκ μέρους του. Στα αφεντικά εξ άλλου πάντα πηγαίνουν δώρα. Ίσως αυτό εντάσσεται μέσα στο Αντιμνημονιακό μένος του νυν πρωθυπουργού όταν έκανε τον εκ του ασφαλούς αγώνα του προ δύο ετών.  Φαίνεται δε ότι πήρε μόνος το ο κ. Πρωθυπουργός μας «άφεση αμαρτιών» σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη Γερμανία προ ημερών περί του αντιμνημονιακού του αγώνα το 2009 -2010, λέγοντας ήμαρτον με την απάντησή του «ουδείς αναμάρτητος».!!!  Ασφαλώς τούτο εντάσσεται και στα πλαίσια του προεκλογικού του στόχου και υπόσχεση του από τα μπαλκόνια, του περί την επαναδιαπαραγμάτευση. 
Είναι προφανές ότι τώρα που καβάλησε τον πρωθυπουργικό θώκο ο κ. Σαμαράς έπαθε αμνησία. Έτσι για μας τους απλούς Έλληνες που ψηφίσαμε τα τρία κόμματα της Κυβέρνησης πιστέψαντες τις υποσχέσεις τους περί επαναδιαπραγμάτευσης, αυτή «όνειρο ήταν και πάει».                                   

30.08.2012                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

2 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Αφού τα έχει ας τα χαρίσει, βρε Τάκη, εσένα σου πέφτει λόγος;
Τόσα και τόσα έχει κόψει...

Πολλά θα δουν τα μάτια μας ακόμη, φίλε.

Καλημέρα σου!

Λαψαρνιώτης είπε...

Πολύ σωστά.

Μα είπε ο Πρωθυπουργός χθες στην Κ.Ε. της Ν.Δ. ότι είναι τα τελευταία μέτρα.! Δεν τον πιστεύεις τον άνθρωπο;

Ανταποδίδω την καλημέρα μου