Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η σύμβαση για το οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου στις 6.9.2012

Με την επάνοδό μου από τις διακοπές μου στο νησί, αφού πήρα από την καθ’ ύλη  απαιτούμενη πηγή την απαιτούμενη πληροφόρηση έστειλα  προς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τον «Οδικό Άξονα  Καλλονής – Σιγρίου» χθες   28 Αυγούστου 2012, το πιο κάτω ενημερωτικό σημείωμα :                        
                     
<< Θέμα :  Στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 η υπογραφή της Συμβάσεως του Δημοσίου με τον εργολάβο  του Έργου ¨Οδικός  άξονας Καλλονής  – Σιγρίου¨.

Αγαπητοί φίλοι γειά σας,   


Στις 24 Ιουλίου 2012, λίγο πριν τον ερχομό μου στο νησί για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, σας πληροφόρησα «ότι η διαδικασία ελέγχου του περιεχομένου του φακέλου του έργου μας από απόψεως νομιμότητος, κ.λπ. στο Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε κατά θετικό τρόπο».
Συνέχιζα δε γράφοντας ότι το μόνο στάδιο που έμενε προ της υπογραφής της συμβάσεως (Δημόσιο με μειοδότη), ήταν να ληφθεί από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή στο Υπουργείο Οικονομικών και η τελευταία σχετική έγκριση, ώστε ο χρηματοδοτών το έργο φορέας απρόσκοπτα να μπορεί να διαθέτει τα ποσά του σχετικού κονδυλίου κατά την εκτέλεση του έργου.
Τελείωνα δε σημειώνοντας «Με τα ως άνω δύο τελευταία  αυτά  στάδια ολοκληρώνεται η όλη διαδικασία και  με το δεδομένο των θερινών  διακοπών που διανύουμε, προβλέπεται να λάβει χώρα τελικά η υπογραφή της σχετικής συμβάσεως του Δημοσίου με το μειοδότη (το επιχειρηματικό σχήμα τριών εταιρειών)  ως το τέλος Αυγούστου.»  
Επικοινωνώντας χθες, μετά την επάνοδό μου στην Αθήνα,  με τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Οδικών Έργων (Δ1) του Υπουργείου  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με ευχαρίστηση πληροφορήθηκα ότι όλες πιά οι διαδικασίες έχουν επιτυχώς ολοκληρωθεί και ότι στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 θα υπογραφή η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και του μειοδότη (το επιχειρηματικό σχήμα, Κοινοπραξία των τριών εταιρειών, Αναστηλωτική, Τοξότης και   Ελληνική Υδροκατασκευή).
Φαίνεται πιά ότι ο εννεαετής αδιάλειπτος αγώνας της επιτροπής μας αρχίζει πιά να δικαιώνεται εντός της άλλης εβδομάδας.
Βέβαια συμφωνώντας με το  μέλος της επιτροπής μας, φίλο Γιάννη Μανούκα  που για το έργο μας αυτό απευθυνόμενος σε μένα επί λέξει γράφει στους ¨Παλμούς της Βατούσας¨ «…Τάκη στο χωριό μου οι παλιοί λέγανε  ¨έχει ακόμα ήλιου στου β’νό¨ » θα ήθελα  να του πω ότι η επιτροπή μας δεν διαλύεται  και ούτε παραιτείται μετά και την υπογραφή της σύμβασης, αντιθέτως θα εξακολουθήσει να υπάρχει και θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου μας περιφρουρώντας  οτιδήποτε σχετικό όπως έκανε όλα αυτά τα εννιά χρόνια,  ώστε το έργο μας υλοποιούμενο  να λάβει σάρκα και οστά.    
Καλό Χειμώνα για όλους μας
Με πατριωτική εκτίμηση και φιλία.
Υ.Γ. Κατά την περίοδο της «αγρανάπαυσης» μου στην περίοδο των διακοπών μου στο νησί κάποιοι μου έδιναν τα συγχαρητήρια για το ότι πληροφορήθηκαν από τον Τύπο (;;) ότι είχε υπογραφή η σύμβαση. Βέβαια ως άνθρωπος καλής πίστης θεωρούσα ότι έτσι ήταν τα πράγματα. Όμως η αλήθεια φάνηκε κατά τα πιο πάνω. Φαίνεται ότι κάποιοι αδημονούν τόσο πολύ για την έναρξη του έργου που δίνουν  στον Τύπο ακόμη και ψευδείς ειδήσεις σχετικά με το έργο μας. Δεν αδημονούσαν τα εννιά χρόνια της τιτάνιας προσπάθειάς μας αδημονούν τώρα; ! Έστω, ας γευθούν κι αυτοί την όποια χαρά μπορούν να νοιώσουν. Στα θετικά επιτεύγματα όλοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν κατά πως το νομίζουν και θεωρούν ότι τους ανήκει ένα κομμάτι της επιτυχίας αυτής.    
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)                                                      29.08.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: