Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μέτρα των 11.500.000.000 Ευρώ που έγιναν 13.500.000.000 Ευρώ.


Τα μέτρα των 11.500.000.000 Ευρώ που έγιναν 13.500.000.000 Ευρώ.
                            
Επαναδιαπραγμάτευση τέλος. Απαγκίστρωση τέλος.
Οι της σημερινής συγκυβέρνησης αρχηγοί απογυμνώθηκαν. Μόλις 100 μέρες συγκυβέρνησης ήταν αρκετές για να γίνει αυτό. Χθες συμφώνησαν στα μέτρα. Και όχι μόνο συμφώνησαν στα από την τελευταία κυβέρνηση υπογραφέντα μέτρα με την Τρόϊκα, αλλά υπερακόντισαν. Μπροστά στα μάτια μας, ο «βασιλιάς γυμνός» σ’ όλο του το μεγαλείο. Τα μέτρα που στα προεκλογικά μπαλκόνια τα εξόρκιζαν  και τα αφόριζαν μετά βδελυγμίας, σήμερα μας τα προβάλλουν ως σανίδα σωτηρία μας. Και εμείς οι ιθαγενείς, ευκολόπιστοι και αφελείς, όπως πάντα ο Ελληνικός Λαός, πήγαμε και τους ψηφίσαμε. Τους είπαμε : κυβερνήστε μας στη βάση των εξαγγελιών σας.
Ήταν γνωστό ότι στην τελευταία μνημονιακή σύμβαση προβλεπόταν η λήψη μέτρων της τάξεως των 11.500.000.000 Ευρώ. Στην περίοδο των εκλογών οι ταγοί μας, μας μίλησαν περί άλλων τινών και πάντως μας είπαν ότι αυτά τα μέτρα θα τα επαναδια-πραγματευτευτούμε και θα απαγκιστρωθούμε από το … άγος μας και θα ξεφορτωθούμε το επαχθές αυτό άχθος μας.  
Μόλις σχηματίσθηκε η Κυβέρνηση μας οι ταγοί μας βουβάθηκαν. Ο Πρωθυπουργός μας μάλιστα, σε κάποιο ταξίδι του όταν «προβοκατόρικα» ξένος δημοσιογράφος του υπέμνησε ότι ήταν λάβρος κατά του μνημονίου προ δύο χρόνων, απήντησε κατά αμίμητο τρόπο, « ουδείς αναμάρτητος ».
Ουδέν από τα υπεσχημένα άρχισαν οι κυβερνώντες μας. Και ο λαός ευκολόπιστος και αφελής όπως πάντα, πείστηκε και πάλι όταν του είπαν ότι χρειάζεται να δείξουμε στους πιστωτές μας ότι είμαστε αξιόπιστοι.
Αξιόπιστοι, ξε-αξιόπιστοι, το αποτέλεσμα το ίδιο. Αφού ήρθαν οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας και αφού μας επέβαλαν τις ορέξεις τους, τώρα συμφώνησαν οι … συγκυβερνώντες μας - οι ευσχήμως ονομαζόμενοι πιά εσωτερική Τρόϊκα- , αποφάνθηκαν.  Να τους το δώσουμε. Και μας δίνουν τώρα να το πιούμε. Το κώνειο και μάλιστα … ενισχυμένο.  
Τα 11.500.000.000 Ευρώ, έγιναν 13.500.000.000 Ευρώ. Έτσι για να μη στεναχωρήσουμε τους πιστωτές μας.
Έτσι, ώστε να αποκτήσουμε την χαμένη μας … αξιοπιστία.      

28.09.2012                                                                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: