Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

« Η καυτή πατάτα »


                                « Η καυτή πατάτα »

« Πούντο, πούντο το δακτυλίδι, πούντο πούντο δεν θα το βρεις, κι άμα το βρείς …….» το παιδικό τραγούδι – παιγχνίδι  έχει απόλυτη αντιστοίχιση στην περίπτωση της περίφημης λίστας μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, φοροφυγάδων, της λίστας Λαγκάρντ όπως έχει αυτή πιά επικοινωνιακά κωδικοποιηθεί.
Η λίστα των 1972 φοροφυγάδων παρεδόθει από την τότε Υπουργό οικονομικών της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ στο τότε Έλληνα ομόλογό της Γ. Παπακωνσταντίνο το φθινόπωρο του 2010. Ο κ. Υπουργός μας, αφού εκ των 1972 ονομάτων επέλεξε με δικά του κριτήρια 20 και έδωσε εντολή στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ (κ. Καπελέρη) να ψάξει σχετικώς, παράλληλα του έδωσε και το σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο (στικάκι) . Έκτοτε αγνοείται η τύχη της όλης υποθέσεως. Μόλις η υπόθεση έγινε θέμα στο διεθνή τύπο ( Αγγλικό) που βέβαια  συνδυάστηκε με καυστικά σχόλια σε βάρος της χώρας μας και ο νυν Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι δεν έχει στα χέρια του τίποτε σχετικό και ότι θα ζητήσουμε να μας δοθεί ένα αντίγραφο του αρχείου αυτού από την κ. Λαγκάρτντ, ω!! του θαύματος η λίστα εμφανίστηκε ( Η μέθοδος γαλαζόπετρας και χταποδιού σε όλο της το μεγαλείο. Μπράβο του κ. Στουρνάρα !!).
Χθες κατά τη δήλωση του κ. Στασινόπουλου, νυν επικεφαλής  του ΣΔΟΕ (που έχει αντικαταστήσει τον κ. Διώτη) παρέλαβε ένα φάκελο από το μέγαρο Μαξίμου με το ηλεκτρονικό αυτό αρχείο, μετά την  χθεσινή αποστολή του από τον αρχηγό του (επτάκτινου πιά) ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου προς τον κ. Πρωθυπουργό σε φάκελο κλειστό που εκείνος ούτε καν τον άνοιξε  και ότι στη συνέχεια  αυτός όπως τον παρέλαβε θα τον παραδώσει με τη σειρά του στους οικονομικούς εισαγγελείς!!.       
Ο φάκελος αυτός όπως εξηγήθη ήρθε στα χέρια του κ. Βενιζέλου το καλοκαίρι του ’11, από τον τότε Διευθυντή του ΣΔΟΕ.
Τώρα γιατί όλο αυτό τον καιρό των περίπου 24 μηνών δεν ανοίχθηκε ο ηλεκτρονικός αυτός φάκελος ο οποίος ως « καυτή πατάτα » πετιέται από τον ένα στα χέρια του άλλου ( δύο Υπουργοί, τρεις επικεφαλής του ΣΔΟΕ), είναι απορίας άξιο.
Πολλά μπορεί να σκεφθεί ο καθένας. Όσο και αν ο κ. Βενιζέλος και οι περί αυτών τυρβάζουν περί θεμάτων ηθικής και τα τοιαύτα (αφού τάχα το περιεχόμενο του αρχείου αυτού είναι προϊόν υποκλοπής και άλλα τέτοια) εκείνο που πρέπει να πούμε ότι άλλες χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα και με ευαισθησίες ηθικής τάξεως κ.λπ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποίησαν τέτοιου είδους στικάκια και ανάγκασαν τους σ’  αυτά περιλαμβανόμενους φοροφυγάδες τους να καταβάλουν αυτά που έπρεπε ο καθένας. Έτσι:
Η Ισπανία εισέπραξε 6.000.0000.000 Ευρώ.
Η Γερμανία 2.000.000.000 Ευρώ. Στη Γαλλία όπου λεγόταν υπήρχε ότι μία τέτοια λίστα με 3.000 λογαριασμούς προσήλθαν από μόνοι τους 3.500 Γάλλοι και δήλωσαν το αμάρτημά τους και κατ’ αυτό τον τρόπο εισέρρευσαν στα ταμεία του κράτους 1.000.000.000 Ευρώ.
Εμάς εδώ η ηθική μας μάρανε !!!. Είναι ηθικό να αυτοκτονούν δύο άνθρωποι την ημέρα εκ της αφροσύνης των πολιτικών και κυβερνητών μας τύπου Βενιζέλου και είναι ανήθικο να αξιοποιηθούν τα στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρτ !!!
 O tempora ! o mores!.     

03.10.2012                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: