Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«2.819 vampires. έπαιρναν για χρόνια … σύνταξη απ’ το ΙΚΑ»


 

«2.819 vampires. έπαιρναν για χρόνια … σύνταξη απ’ το ΙΚΑ» 

Αυτές τις μέρες τελείωσε η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ και πέραν απ’ το ότι δεν προσήλθαν να απογραφούν  γύρω στα δώδεκα χιλιάδες «συνταξιούχοι», το τραγικό που προέκυψε ήταν ότι δύο χιλιάδες οκτακόσιοι δέκα εννιά vampires.έπαιρνα τη σύνταξη κάποιου μακαρίτη. Δεν ξέρω πως τα κατάφερναν οι δώδεκα χιλιάδες που δεν απογράφησαν και έπαιρναν τη σύνταξή τους, με τι χαρτιά, αν ήταν «μαϊμου» συνταξιούχοι ή όχι (ελπίζω να μας πληροφορήσει σχετικά η Διοίκηση του ΙΚΑ) κ.λπ., εκείνο πάντως που είναι απίθανο είναι οι περίπτωση αυτών των … εν ζωή «βρικολάκων»  Γιατί όταν ένας πεθαμένος  άθελά του ο δυστυχής εξακολουθεί να εισπράττει τη σύνταξη του σημαίνει ότι ο γιός του, η κόρη του, το βλαστάρι του, η γυναίκα του, ο αδερφός του , ο …, η …, τα… τον έκαναν κατά το κοινώς λεγόμενο να «βρικολακιάσει». Λέγω δε τούτο γιατί κανένας πεθαμένος εκεί που κείται δεν κάνει ποτέ καμμία πράξη ανθρώπου εν ζωή. Μόνο αυτοί που οι λαϊκοί θρύλοι ονοματίζουν βρικόλακες, κάνουν.
Απλά μαθηματικά δείχνουν ότι αυτοί οι ζωντανοί…¨βρικόλακες»  αυτές οι βδέλλες απομυζούσαν το χρόνο περί τα 45.000.000 Ευρώ. Εικοσιπέντε ας πούμε χρόνια ήπιαν από το αίμα όλων των Ελλήνων φορολογουμένων πάνω από  ένα δισεκατομμύριο  Ευρώ. Δηλαδή το 1/250 περίπου του ελληνικού εξωτερικού χρέους. Πόσοι ;! μόνο τρείς χιλιάδες περίπου … νεοέλληνες - vampires.
Και καλά αυτοί οι έχοντες συνείδηση vampire δεν σκέπτονταν  άλλο απ’ το να περάσει ο μήνας και να ενθυλακώσουν τη σύνταξη του μακαρίτη, το περιβάλλον το κοινωνικό αυτών τι έκανε. Τι έκανε ο ταχυδρόμος που του πήγαινε τα λεφτά … του νεκρού. Τι έκανε ο κοινοτάρχης. Κανείς δεν ήξερε;! Όλοι τα ξέρανε αλλά ο ωχαδερφισμός, «ας το εύρει από άλλον», το « και τι με νοιάζει εμένα, το κράτος (αυτή η υπερ- υπερβατική έννοια στα μυαλά όλων μας των νεοελλήνων) τα δίνει», κ.άλ πολλά τέτοια έκανα … τους ζωντανούς αυτούς «βρικόλακες» να τρώνε «εις υγείαν»  του κορόϊδου, του Έλληνα φορολογούμενου. Και ύστερα λέμε « τι στο καλό μας έφταιξε και χρεοκόπησε η Πατρίδα!!» 
Όταν τρεις μονάχ χιλιάδες συνέλληνες κατά τα πιο πάνω χρέωσαν κατά το 1/250 την Ελλάδα- Πατρίδα, είναι κατανοητό τι έκαναν τα υπόλοιπα  10.000.000 νεοελλήνων (και μέσα σ’ αυτούς φυσικά συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) δεν θα μπορούσαν με διάφορες πράξεις, ενέργειες και λοιπές δράσεις να την χρεώσουν με τα υπόλοιπα 249.000.000.000 Ευρώ; Να λοιπόν πως το ΔΝΤ, η Τρόϊκα, η κα Μέρκελ και όλα αυτά τα … καλά που μας συμβαίνουν τα τρία περίπου τελευταία χρόνια.

Το περιβόητο «όλοι μαζί τα φάγαμε » που είπε ο …πολύς Θ. Πάγκαλος αν ήταν « όλοι μαζί τα κάναμε» θα ταίριαζε νομίζω γάντι.  

15.11.2012                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: