Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Οι εξελίξεις για το Έργο μας («Οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου») μετά την υπογραφή της συμβάσεως Πολιτείας – Εργολάβων.

Τάκης  Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)            Προς τα μέλη της Επιτροπής
Αγησιλάου 9 Ηλιούπολη 163 46              Αγώνα για τον «Οδικό Άξονα   
 - Πρόεδρος του Συνδέσμου             Καλλονής – Σιγρίου».  
«ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»,                                  
- επικεφαλής  της Επιτροπής           
   για το δρόμο  Καλλονής – Σιγρίου                                                                                    
Τηλ. 2109737053  κιν. 697750346                 Κοιν : ΜΜΕ  Λέσβου
                                                                                                                                         
Αθήνα   23 Νοεμβρίου 2012                                                                      
                                                 
Θέμα :  Οι εξελίξεις για  το Έργο μας («Οδικός  άξονας Καλλονής  – Σιγρίου») μετά την υπογραφή  της συμβάσεως Πολιτείας – Εργολάβων.

Αγαπητοί φίλοι γειά σας,   


Η τελευταία μου επικοινωνία μαζί σας ήταν όταν σας απέστειλα το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που βγάλαμε ως  Επιτροπή Αγώνα μετά  την υπογραφή της  Συμβάσεως μεταξύ Πολιτείας και Εργολαβικού σχήματος την Ιστορική για τους αγώνες μας ημερομηνία  της 6ης  Σεπτεμβρίου 2012.
Είναι τώρα πάνω από δυόμισι μήνες, που το θέμα φαίνεται ότι βρίσκεται σε ακινησία και έρχονται στα αυτιά μου εκφράσεις δυσπιστίας, αμφιβολίας ακόμη και αμφισβήτησης ως προς το εάν θα προχωρήσει το σωτήριο για την τόπο μας αλλά και όλο το νησί μας αυτό έργο.
Βέβαια το να πω ότι παρακολουθώ την υπόθεση κατά πως έκανα όλα αυτά τα εννιά χρόνια που ιδρύσαμε την επιτροπή μας, νομίζω ότι είναι περιττό και παρέλκει, παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να ξέρετε ότι « έχουν γνώση η φύλακες », άσχετα κι’ αν δεν πήγα να φωτογραφηθώ (επιλογή μου να μη πάω) κατά την ημέρα της υπογραφής της συμβάσεως κατά πως έκανε ο Κρητικός Βουλευτής Λέσβου Ν. Σηφουνάκης . Δηλ εκείνος. που επί χρόνια είχε κρεμάσει και το θέμα μας στον «αυτόματο πιλότο» όπως εξ άλλου το συνηθίζει, αλλά τη φωτογραφία – φωτογραφία. Πήγε και ποζάρισε. για να τη στείλει στις εφημερίδες. (Χαρακτηριστική εικόνα ζουλαπιού που προσπαθεί να υφαρπάξει τη λεία λιονταριού, όπως έχω ξαναγράψει. ). Με το καλό να ξαναβγάλει και άλλη, όταν θα υπογραφεί η σύμβαση για το δρόμο Καλλονής – Πέτρας. (Άραγε που βρίσκεται αυτή η υπόθεση; Πότε αυτός ο δρόμος θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ;; γιατί μέχρι να υπογραφεί σύμβαση θέλει καιρό και καιρό.).
Έτσι προκειμένου να βεβαιωθώ ότι οι έμμεσες ενδείξεις, πληροφορίες κ.λπ. ως προς την εξέλιξη των πραγμάτων  είναι σωστές προχθές επικοινώνησα με  τον πολύτιμο αρωγό της προσπάθειάς μας τη Διεύθυνση  Οδικών Έργων (Δ1) της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του επισπεύδοντος Υπουργείου  και συζήτησα και πάλι μαζί τους το πώς έχουν τα πράγματα. Αυτό λοιπόν που με απόλυτη σαφήνεια και ευθύτητα  μου ξεκαθάρισαν είναι ότι για το Δημόσιο, ο Εργολάβος είναι πλέον εγκατεστημένος στο έργο (κατά τα θεσμικώς ισχύοντα). Η οποία παρατηρούμενη καθυστέρηση οφείλεται στα σχετικά  «γραφειοκρατικά», διαδικαστικά, και επί μέρους οργανωτικά θέματα. Ένα θέμα  το οποίο υπεισέρχεται  και το οποίο δημιουργεί κάποια καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών. είναι το ποια εταιρεία (από τις τρείς του Εταιρικού Σχήματος) ,  θα πάρει το ποιο κομμάτι απ’ τα τρία ( Καλλονή – Σκαλοχώρι το πρώτο, Σκαλοχώρι – Άντισσα το δεύτερο και Άντισσα – Σίγρι το τρίτο). Εκτίμησή τους πάντως είναι ότι τούτο τελειώνει άμεσα.
Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα των όποιων απαλλοτριώσεων  αυτό δεν επιφέρει καμμία καθυστέρηση, αφού και τα σχετικά λεφτά (εκ  του ποσού ων 44,5 εκατμ. Ευρώ) υπάρχουν και ακόμη η διαδικασία  επιτάξεως προβλέπεται κατά νόμο, ώστε το έργο να μη καθυστερήσει εκ του λόγου τούτου.
Τέλος  σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου, τούτο είναι το κατά την απόφαση της εντάξεως του έργου στο ΕΣΠΑ τον Αύγουστο του 2011, ήτοι 52 μήνες.
Με  δεδομένο τέλος, ότι η χώρα μας πιά έχει ξεκαθαριστεί ότι είναι μέλος και θα εξακολουθεί να είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αυτή θα υπάρχει, ο σωσίβιος για τον τόπο μας αλλά και όλο το νησί μας  οδικός άξονας για το οποίο τόσο πολύ αγωνιστήκαμε, θα γίνει ενός της περιόδου ισχύος του ΕΣΠΑ .

Εύχομαι σ’ όλους Καλό χειμώνα
Με πατριωτική εκτίμηση και φιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: