Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ (προς τους βουλευτές μας)

                               ΚΑΝΕΤΕ   ΚΑΤΙ (προς τους βουλευτές μας)

Σήμερα πρωί - πρωί (22.12.2012) άνοιξα το e-mail μου και ο καλός φίλος και ρέκτης ενεργός πολίτης ο εκ Γέρας ορμώμενος Στέλιος Παππάς, μου είχε στείλει ένα μήνυμα.( Ας σημειωθεί ότι και οι δυό μας είμαστε μέλη του  «Το Χωριό του Όλοι Μαζί » που ιδρύθηκε, μορφοποιήθηκε προ λίγων εβδομάδων (δές τε το σχετικό άρθρο μου στην στήλη μου «Αιολίας Λόγος» με τίτλο:  «Αλληλεγγύης σκιρτήματα στης Λέσβου μας τα μέρη »  στο ΕΜΠΡΟΣ στις  13.11.2012).

Το e-mail του Στέλιου  με παρέπεμπε στο άρθρο του   «Τρεις εβδομάδες λειτουργίας και ακόμα περιμένουμε να τηρήσουν τα ελάχιστα στα οποία δεσμεύτηκαν οι Αρχές» ως ακολουθεί:
 
« Από Στέλιος Ε. Παππάς » Τρί Δεκ 18, 2012 2:23 pm
«Το χωριό τού όλοι μαζί»

«Τρεις εβδομάδες λειτουργίας και ακόμα περιμένουμε να τηρήσουν τα ελάχιστα στα οποία δεσμεύτηκαν οι Αρχές»

Στη Μυτιλήνη ξανάρχισαν τους τελευταίους μήνες να φτάνουν πρόσφυγες μετά από διάλειμμα περίπου 3 χρόνων. Καθώς δεν υπάρχει καμία υποδομή φιλοξενίας τους στο νησί στοιβάζονταν σε άθλια κρατητήρια και όταν αυτά γεμίζουν βρίσκουν καταφύγιο σε πάρκα, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους μέχρι την στιγμή που επιχειρήθηκε να δοθεί μια λύση από τους πολίτες του νησιού. Με δική τους επιμονή και πίεση παραχωρήθηκαν από τον Δήμο οι παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης για να φιλοξενήσουν τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες. (συνέχεια στο
blog πιο κάτω:
http://www.piasariko.com/pageragotikos/viewtopic.php?f=4&t=3261 »  

 

Ασφαλώς χωρίς να μπορέσω να μείνω ασυγκίνητος από τα γραφόμενα, έκκληση, φωνή αγωνίας του Στέλιου κάθισα και έγραψα αμέσως  το e-mail που επισυνάπτω πιο κάτω που το έστειλα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού μας.

  KANETE KATI κατά την φωνή του " το Χωριό του Όλοι Μαζί".


Από  :   takis iordanis

Προς : info@sifounakis.gr   vogiatzis@parliament.gr izer@parliament.gr


6 Περισσότερα.. ( εφημερίδες και κανάλια του νησιού μας)


 

 

 Κύριε Βογιατζή, Κύριε Ζερδελή,Κύριε Σηφουνάκη

 

Κοινοποιείται : Σε κάθε Αρχή και Εξουσία

1) Της Πατρίδας μας

2) Της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

κ. Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε του νησιού μας, της Λέσβου.

 

Μπροστά στα μάτια σας εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες ένα κοινωνικό δράμα από τα τραγικά γεγονότα των δυστυχών ανθρώπων που η μοίρα τους βάζει στα χέρια συγχρόνων Τούρκων δουλεμπόρων και τους αποβιβάζει στα "ακρογιάλια του Ομήρου" και της Σαπφούς τις ακρογιαλιές κατά δεκάδες καθημερινά (όποιους βέβαια κάνει ο Μεγαλοδύναμος να μη εκβραστούν ως κουφάρια κατά πως έγινε προ ημερών, με τους 21 δυστυχείς συνανθρώπους μας στη Θερμή).

Το όποιο κενό της Τοπικής αλλά κυρίως της Κεντρικής εξουσίας στο να μη υπάρξει διαπόμπευση της χώρας μας και πάλι ανά την Υφήλιο με τη << νέα Παγανή>> ανέλαβε -προς τιμή του- να καλύψει το νεοϊδρυθέν προ μηνών Σωματείο "Το χωριό του Όλοι Μαζί". Η προσπάθεια όλων αυτών των "Δονκιχώτηδων" του << Χωριού Του Όλοι Μαζί>> όμως αν και οι ψυχικές τους δυνάμεις είναι τιτάνιες, οι όποιες αβελτηρίες της Διοίκησης και οι αδιαφορία των αρμοδίων ( οι οποίοι υποσχέσεις πολλές έδωσαν, αλλά ατυχώς ουδέν στην πράξη έπραξαν) στο τέλος πολύ φοβούμαι ότι θα αποβεί εις μάτην. Την όλη κατάσταση περιγράφει κατά τον πλέον εναργή, παραστατικό και γλαφυρό τρόπο ο Λέσβιος Ενεργός κ. Πολίτης Στέλιος Παππάς στο συνημμένο στο παρόν παραστατικό (attachement).

Τα γραφόμενά του αποτελούν Κραυγή   Αγωνίας. Κ Α Ν Ε Τ Ε      Κ Α Τ Ι. Κάνετε κάτι για να βοηθηθούν αυτοί οι του "Χωριού του όλοι μαζί". Κάνετε κάτι ώστε αυτοί με τη σειρά τους να μπορέσουν να βοηθήσουν όλους αυτούς τους δύσμοιρους ανθρώπους, τους από μέρη μακρινά και αλαργινά έφερε η μοίρα στις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ ( με την βοήθεια, παρέμβαση, πρωτοβουλία κ.άλ. των μελών του <<Χωριού του όλοι μαζί>>. Κάνετε κάτι για να μη κάνει και πάλι το γύρο του Κόσμου η εικόνα του όμορφου νησιού μας όπως προ ετών στην Παγανή για το ίδιο ακριβώς θέμα και όχι για κάτι από τα πλείστα όσα της ομορφιάς της, της Ιστορίας της, των Ηθών και Εθίμων της κ.λπ. άλλων θετικών. Θα είναι το κατά το καταγεγραμμένο " πλάνη οικτρά χειρίστη της πρώτης " . Φτάνει πιά η αρνητική διαφήμιση. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ του νησιού μας. Δεν το σηκώνει πιά τόπος μας. Δεν το σηκώνει η ψυχή μας. Η Παγκόσμιος χλεύη θα είναι το βραβείο μας για την αφροντισιά μας, την απραξία μας, την αδιαφορία της επιλύσεως του οξέως και επί χρόνια σοβούντος αυτού προβλήματος. Ως απλός Ενεργός Λέσβιος Πολίτης πρέπει να σας πώ ότι δεν θα ήθελα να δω πάλι "κρεμασμένη στα διεθνή μανταλάκια" το αγαπημένο μου νησί, την γενέτειρά μου.
Όσο πιό γρήγορα υπάρξετε αποτελεσματικοί (πέραν αυτού καθ' αυτού του ανθρωπιστικού λόγου της υποθέσεως μας), τόσο ο κίνδυνος της εκ νέου διαπόμπευσης ΔΙΕΘΝΩΣ του νησιού μας θα απομακρύνεται από τον ορίζοντα.
Από τη δική μας πλευρά, παρά τις μικρές μας δυνάμεις, να είσαστε βέβαιοι ότι θα προωθήσουμε το παρόν όπου θεωρήσουμε ότι πρέπει (κατά τα αναφερόμενα στην κοινοποίηση ανωτέρω) και ειδικότερα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που διαθέτει τα σχετικά κονδύλια για κάλυψη εκτάκτων αναγκών και αντιστοίχων περιπτώσεων όπως εν προκειμένω η δική. Και ξέροντάς με καλά να είστε σίγουροι ότι το κενό το εκ της όποιας αβελτηρίας πιστεύω ότι θα καταφέρω, με τη βοήθεια του Θεού αλλά και άλλων υψιπετών συνανθρώπων μας, να το καλύψω και σε τούτο το τεράστιο για το ανάστημά μου εγχείρημα.
Ευχόμενός σας να σας φωτίσει ο Θεός να κάνετε το αυτονόητο.

Εν όψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων εύχομαι σε σας και τις οικογένειες σας κάθε ευτυχία και χαρά.

Με εκτίμηση

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) »

Δεν υπάρχουν σχόλια: