Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Λιμάνι του Σιγρίου. Άραγε θα «προκάμουμε»;;


Η απάντηση του κ. Κ. Μουτζούρη  στην παρέμβασή μου  για το
                                                               Λιμάνι του Σιγρίου.
                                                       Άραγε θα «προκάμουμε»;;

Χθες μου εστάλη από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κ. Μουτζούρη η απάντησή του, στην παρέμβασή μου για το Λιμάνι του Σιγρίου, που έκανα με έγγραφό μου την 22.10.2012.
Το έγγραφο αυτό έχει ως ακολουθεί:

<< ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ……………………………….. Πειραιάς 06 Φεβρουαρίου 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ   ……………..……...  Αριθ. Πρωτ. 10/2013     
                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ   ……………. ΠΡΟΣ: Σύνδεσμο ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
          (στοιχεία Διεύθυνσης)  ………………………            υπ’ όψη Προέδρου Δρα Π.Χ. Ιορδάνη
                                                                                                       (στοιχεία Διεύθυνσης) 

Θέμα: « Νέος Λιμένας Σιγρίου Λέσβου».

Σχετ.:  Έγγραφά σας της 22/10/2012

Αναφερόμενοι στο παραπάνω  έγγραφό σας για το νέο λιμάνι του Σιγρίου , θα επιθυμούσαμε να σας συγχαρούμε για το ενδιαφέρον και την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Σύνδεσμό σας ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ  και εσάς προσωπικώς από της ενάρξεως της όλης διαδικασίας για την κατασκευή  αυτού του απαραίτητου για τη Λέσβο λιμενικού έργου, ώστε να δημιουργηθεί η Δυτική Πύλη εισόδου στη νήσο.

Η  Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής καταβάλλει συνεχώς την κάθε προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις για την υπέρβαση των διαρκώς ανακυπτόντων προβλημάτων, ώστε τελικώς να υλοποιηθεί το σκοπούμενο έργο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2006 -2013.

                                                        Ο Γενικός Γραμματέας
                                              Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής

                                                      Κ. Ι. Μουτζούρης

Έγραφα στο σχετικό τότε σημείωμά μου «Θέλω να πιστεύω ότι η διαβεβαίωση του (προφορική τότε) του αγαπητού μου φίλου και θα υλοποιηθεί άμεσα, ώστε τα δύο αυτά κεφαλαιώδη έργα (Δρόμος Καλλονής- Σιγρίου και Λιμάνι του  Σιγρίου ) να κατασκευαστούν παράλληλα, ώστε ο στο στάδιο της ερημοποιήσεως τόπος μας ( Δυτ. Λέσβο) να αναστηθεί και η πολυπόθητη ανάπτυξη να φέρει πληθυσμό, νέους ανθρώπους και φωνές παιδιών στα χωριά μας που συνεχώς αδειάζουν ερημούμενα.»  Βέβαια το ίδιο επαναλαμβάνω και τώρα. Όμως. Υπάρχει τώρα ένα «όμως».
 Ο χρόνος των δεκάμισι πιά μηνών ως την ληκτική ημερομηνία του ΕΣΠΑ που είναι η 31.12.2013 αρκεί ;; Αρκεί για να τελειώσουν αυτά όλα τα διαδικαστικά, να λυθούν τα «διαρκώς ανακύπτοντα προβλήματα», να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ (ευτυχώς που όπως λένε είναι εγκεκριμένες πιά τόσο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσο και η Οριστική (τεχνική) Μελέτη) του έργου, να γίνει η απαιτούμενη διακήρυξη, να τελειώνει χωρίς ενστάσεις, κ.λπ. ο απαιτούμενος Δημόσιος διαγωνισμός για να προκύψει μειοδότης  εργολάβος, να τελειώσουν τα διαδικαστικά (ελεγκτικό συμβούλιο, υπογραφές Υπουργών κ.λπ.) και τελικά υπογραφή της σχετικής Συμβάσεως  μεταξύ Δημοσίου και Εργολάβου ;;   
Μόνο σύντονα και μεθοδικά βήματα από έναν project manager θα μπορούσε ίσως να κάνει κατορθωτό το να μη χαθεί για πάντα το όνειρο μας, το όνειρο της χερσονήσου του Ορδύμνου αλλά και όλης της Λέσβου αυτό της δημιουργίας … της Δυτικής Πύλης του νησιού μας.
Είκοσι κοντά χρόνια «παλεύεται» αυτή η υπόθεση.!!!!

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας όλοι οι Λέσβιοι αν αυτή χαθεί κατά τα προαναφερόμενα.

08.02.2013                                                  Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) 

2 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Μακάρι το όνειρο το δικό σου και πολλών άλλων Λέσβιων, για τόσα πολλά χρόνια, να πραγματοποιηθεί, έστω... και στο παρά πέντε.

Καλημέρα, Τάκη!

Λαψαρνιώτης είπε...

Στρατή όντως είναι όνειρο. Τουλάχιστο από το 1912 όταν απαλευθερώθηκε το νησί. Ατυχώς η Ελληνική Πολιτεία υπήρξε άφροντις για το νησί μας και γι' αυτό το κεφαλαιώδες έργο. Τώρα πολύ φοβούμαι ότι θα πρέπει να πούμε Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.