Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η συνέντευξή μου στο Αρχιπέλαγος TV


Η επί σαράντα τόσα χρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά και ιδιαίτερα με τα  έχοντα σχέση με τη  γενέτειρά μου, Λέσβο, με έχει κάνει να διαπιστώσω ότι η υπανάπτυξη, η μιζέρια και η τριτοκοσμικότητά της που αποτελούν, ατυχώς για χρόνια, δομικό στοιχείο του νησιού μας, που έτσι μέσα στα τελευταία 80 χρόνια έχασε περίπου το 50% του πληθυσμού του, οφείλονται σε ένα μόνο λόγο. ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΥ.  Έτσι με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθερώσεως του νησιού μας (8/11/1912) έστειλα ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την ανώτατη Πολιτειακή Ηγεσία μας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σ’ αυτή ανέφερα τα όποια κατά τη γνώμη μου ελλείμματα άφησε η απουσία φροντίδας της Ελληνικής Πολιτείας προς τη Λέσβο όλα αυτά τα εκατό χρόνια. Αντιστοίχου περιεχομένου ως το προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κείμενο, αλλά επίσης και το ίδιο αυτό κείμενο προς τον κ. Πρόεδρο, απηύθυνα κι προς την ανωτάτη Εκτελεστική Εξουσία, τον Πρωθυπουργό μας. Με αυτά θέλησα  να σηματοδοτήσω ότι Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ «ΧΡΩΣΤΑ» στο νησί μας, πράγμα το οποίο εξ αντικειμένου δεν διαψεύδεται και ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη στον νέο αιώνα ελεύθερου βίου του νησιού μας που ανέτειλε, να συμπληρώσει και να απαλείψει τα ελλείμματα αυτά. Η κατ’ αυτό τον τρόπο σηματοδότηση και με τη δημοσιοποίηση στις εφημερίδες και τα λοιπά ΜΜΕ το θέμα αυτό, το κατάστησαν ως γεγονός να είναι πλέον καταγεγραμμένο για το παρόν αλλά και για το μέλλον, τους επιγενομένους, πράγμα το οποίο ελπίζω και πιστεύω ότι θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον.
Τις επιστολές μου αυτές  ο τηλεοπτικός σταθμός « ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» θέλησε να συζητήσει και να σχολιάσει  μαζί μου προ 15ημέρου που βρέθηκα στο νησί. Έτσι και προέκυψε η συνέντευξη που έχετε εδώ:      


5 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Άντε με το καλό Τάκη και στα παράθυρα των καναλιών της Αθήνας!

Τρέμε Άδωνη Γεωργιάδη!

Λαψαρνιώτης είπε...

Καλέ μου φίλε Στρατή σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Βέβαια αυτό για να γίνει θα χρειαστώ τη συναίνεση του "ευγενή" ανώνυμου που με περιποιήθηκε δεόντως με το σχόλιο του. Καλά να είναι ο άνθρθρωπος και να αυτο...ικανοποιείται.!!!

Λαψαρνιώτης είπε...

Βέβαια το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου πές μου να το εκλάβω ως ευχή ή ως ...

Μηθυμναίος είπε...

... "ή ως.." Το πρώτο είναι ευχή, το δεύτερο παρότρυνση!

Λαψαρνιώτης είπε...

Στο «Σώμα Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»

Προς το ασπόνδυλο, το δειλό, το άνευρο, το φωτόφοβο και αηδιαστικό ΑΝΩΝΥΜΟ σκουλήκι, που έφθασε στο σημείο να προσβάλλει τη μνήμη του ιερότερου για μένα προσώπου, της συγχωρεμένης μητέρας μου. Προφανώς αυτό το όν, δεν το γέννησε μάννα, αλλά η κοπριά κι’ έτσι δεν μπορεί να εκτιμήσει και να συνειδητοποιήσει την ιεροσυλία που διέπραξε. Ο κάθε άνθρωπος έχει συναίσθηση αυτού του πράγματος. Αυτό το κοπρογεννημένο ον, το ΑΝΩΝΥΜΟ σκουλήκι, που προχώρησε σε αυτή την ιερόσυλη γραφή του, προδήλως δεν την έχει .

Πάντως, τα αναμμένα κάρβουνα, λέμε στο χωριό, τα πιάνουμε με τη μασιά. Και για την περίπτωσή μας, μασιά είναι το Σώμα Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο οποίο και ήδη προσέφυγα.
Η εναντίον μου μονομανία του, που τον οδηγεί στην κατά εμού κακότητα και εμπάθεια όπως δείχνει εδώ και ένα χρόνο με τα ίχνη που αφήνει στο blog μου, του έχει συσκοτίσει τόσο το μυαλό που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πιά τα όρια, του που τελειώνει το ανθρώπινο (θεός να το κάνει, κατά πως έπραττε εδώ και ένα χρόνο) και που αρχίζει το ζωώδες, ζωώδες.
Αυτή τη φορά δεν το άντεξε και με το που είδε την ανάρτηση αυτή με τη συνέντευξή μου στο ΤV «Αρχιπέλαγος», μπήκε και υπερέβαλε εαυτόν, αφήνοντας περιττωματικά ίχνη που μόνο η δική του ασυνειδησία θα μπορούσε να αφήσει. Αλλά άραγε, σκουλήκι και συνείδηση πώς μπορούν να συνυπάρξουν;!!!
Έτσι ακόμη και την υπομονή του Ιώβ να είχα ( όπως έκανα εδώ και ένα χρόνο τώρα) με τέτοιας μορφής αήθη, αναίσχυντο και ζωώδη αυτό…ικανοποίηση του, δεν θα μπορούσα πιά να αντέξω.
Έτσι τώρα, ας περιμένει…