Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Για τη ρύπανση και μόλυνση του ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΠΟΤΑΜΟΥ.

Για τη ρύπανση και μόλυνση του ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΠΟΤΑΜΟΥ.
Από 30 τώρα χρόνια, με την απόρριψη αποβλήπων από τις τυροκομικές μονάδες Χιδήρων, Αντίσσης και Βατούσης-Σκαλοχωρίου, το οικοσύστημα του ποταμού έχει καταστραφεί.
Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση προ ετών της Τυροκομικής μονάδας στη Ξηρόλιμνη Σκαλοχωρίου, τώρα η μόλυνση γίνεται μέσω του παραπόταμού του της ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΣ .

Σχολιάζοντας ανάρτηση σχετική που έκανε ο φίλος Αντώνης Τενέδιος (ρέκτης, ενεργός πολίτης εκ Σκαλοχωρίου)  για το θέμα αυτό και ειδικότερα για τη μονάδα στην Ξηρόλιμνη που  απορρίπτει τον τυρόγαλο της "σε λάκκους", έγραψα τα πιό κάτω :
<< Θέση τεκμηριωμένη επιστημονικά κατά της λύσεως "των λάκκων" έχει πάρει ο Σύλλογος Σκαλοχωριτών της Αθήνας που τις έχει στείλει όταν συζητιόταν το θέμα στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας στις αρχές του 2012 . Έκανε δε και προτάσεις. Δυστυχώς αυτές δεν εισακούστηκαν. Ακόμη και τώρα,είναι άπλό το πρόβλημα. Να εφαρμοστούν οι περιβαλλοντικοί όροι οι " με τη μέθοδο υπερδιήθησης – αντίστροφης όσμωσης (κατά την αρχικά εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της τυροκομικής αυτής μονάδας), που είναι η μόνη πρέπουσα και βέβαια τελεσφόρος για την περιβαλλοντική αντιμετώπιση των αποβλήτων της μονάδος αυτής και ως εκ τούτου θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή για την επί μονίμου βάσεως λύση του επί χρόνια άλυτου στην πράξη αυτού προβλήματος, που αντίστοιχα ταλανίζει τον τόπο μας ". Αυτά είχαν γραφεί μάλιστα σε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που εξέδωσε ο Σύλλογός μας, τον Ιούνιο του 2012>> και βέβαια ισχύουν στο ακέραιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: