Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ :Όνειρο ήταν και πάει;;!


Εδώ και ένα μήνα περίπου, όπως έχετε δει στις ως τώρα σχετικές εδώ αναρτήσεις μας, έχουμε ξεκινήσει, με άλλους ενεργούς πολίτες του νησιού μας (ΛΕΣΒΟ), λαμβάνοντας υπ' όψη το γεγονός της επί 15-20 τώρα χρόνια μη ένταξης του Λιμανιού του Σιγρίου σ' ένα ΚΠΣ ή σήμερα στο ΕΣΠΑ, δέκα μόνο περίπου μήνες προ της ληκτικής ημερομηνίας 31.12.2013 (ύστερα από την οποία κλείνει το ΕΣΠΑ) την προσπάθεια μήπως και προλάβουμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ.
Αφού γράψαμε σχετική Διακήρυξη αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές και με αντίστοιχα συνοδευτικά κείμενά μας να τα καταθέτουμε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού μας το πρώτο μέσα Φεβρουαρίου (όπου γράφαμε την όλη υπόθεση και την πρόθεσή μας να ενεργοποιηθούμε όπως κάναμε), το δεύτερο (με την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας και το πρώτο πακέτο υπερδιακοσίων υπογραφών αρχές Μαρτίου) και το τρίτο με το 2ο πακέτο υπερδιακοσίων υπογραφών κατά το πιό κάτω κείμενό μας.
Παράλληλα με τα πιό πάνω έχουμε δημιουργήσει την Ιστοσελίδα "ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ & ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ" Πολλοί από εσάς που αποδέχεστε τα της Διακήρυξή μας είναι ήδη μέλη αυτής. Όποιοι δεν είναι ακόμη και θα το ήθελαν μπορούν να τοζητήσουν και αμέσως θα γίνουν. Ακόμη μπορούν να καλέσουν ΄να το κάνουν και άλλοι φίλοι κ.λπ. Πλαισιώστε την προσπάθειά μας. Μόνο έτσι μήπως και προλάβουμε. Ακόμη λάβετε υπ' όψη σας ότι η προσπάθεια της συγκέντρωσης υπογραφών και στο Καναδά δίνει ιδιαίτερη δυναμική στην προσπάθειά μας. Ευχαριστώ.
  << ............................................................... Προς τον
  Παναγ.Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) .............. Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής
- Πρόεδρος του Συνδέσμου .............. Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργό
για την Ανάπτυξη της Λέσβου .................. κ. Αντώνη Σαμαρά
« ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ » .................. Μέγαρο Μαξίμου
- π. Διευθύνων Σύμβουλος της .......................... ΑΘΗΝΑ
Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων
- π. Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλ- ... κοιν: MME Λέσβου
λόγου Μεταλλειολόγων Μηχανικών
Αγησιλάου 9 -Ηλιούπολη 16346 .............................
Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461 ..
Αθήνα,12 Μαρτίου 2013
ΘΕΜΑ : ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Όνειρο ήταν και πάει;;!
Αξιότιμε κ Πρόεδρε,
Σήμερα στην Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης είναι δημοσιευμένο το άρθρο μου Λιμάνι του Σιγρίου : «Θα Προκάμουμε;;»
Τελειώνει δε, αυτό με την ακροτελεύτιο παράγραφό :
« … Το να λάβει σάρκα και οστά, το όνειρο τεσσάρων γενεών Λεσβίων, απ’ την απελευθέρωσή μας προ 100 χρόνων, της δημιουργίας της«Δυτικής Πύλης» του νησιού, μάλλον εξαρτάται αποκλειστικά απ’ τον Α. Σαμαρά. Αν αυτός μείνει αδρανής όπως ο προκάτοχός του Κ. Καραμανλής, το 2005, όνειρο ήταν και πάει …το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ.»
Γράφω δε τούτο ως εκ της οριακότητας των χρονικών περιθωρίων, με καταληκτική την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2013, πέραν της οποίας ουδεμία ένταξη στο ΕΣΠΑ μπορεί πιά να γίνει.
Βεβαίως,ομολογούμε ότι αφ’ ότου προ μηνός περίπου ξεκινήσαμε τη σχετική προσπάθειά μας και σας τη γνωστοποιήσαμε με την από 18 Φεβρουαρίου 2013 επιστολής μας ( υπ’ αριθμ. πρωτ. 1615 / 18.2.2013 ) ελπίζαμε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα είχαν επιταχυνθεί. Όμως ως στην πράξη παρακολουθούμε, ατυχώς ουδέν έχει γίνει. Έτσι μόνο εννιάμισι πιά μήνες προ της ληκτικής προθεσμίας της 31.12.2013, η αγωνία μας όλων των Λεσβίων κορυφώνεται με το πέρασμα της κάθε ημέρας και ως μόνο δεδομένο της υλοποίησης ή όχι του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ είναι το ότι τούτο πιά «… μάλλον εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς».
Καταθέτουμε σήμερα δια της παρούσης το δεύτερο «πακέτο» υπογραφών (το πρώτο, το καταθέσαμε με την υπ’ αριθμ.πρωτ. 1944 / 1.3.2013 επιστολή μας) και συνίσταται εξ εκείνων των πνευματικών Λεσβίων της Αθήνας με επικεφαλής τον ποιητή μας Δημ. Νικορέντζο αλλά και υπερεκατοείκοσι κατοίκων του χωριού Σκαλοχώρι ως και άλλων. Τέλος,
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψη σας, ότι η συστράτευση των συμπατριωτών μας στο να πραγματοποιηθεί επί τέλους το Λιμάνι μας αυτό, που με ομοθυμία εκδηλώνεται σ’ όλη τη Λέσβο αλλά και στο εδώ παροικιακό μας δυναμικό, άρχισε τώρα να εκδηλώνεται και μεταξύ των ξενιτεμένων μας στα μακρινά τα ξένα, αφού όπως μας πληροφόρησαν από χθές τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας άρχισαν να υπογράφουν και οι Λέσβιοι του Καναδά.
Με την πρέπουσα τιμή
Συνημ. 2ο «πακέτο» Υπογραφών μας >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: