Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ...γύρω απ' την προπάθεια μας για το ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥο


ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

« Καμώματα »  γύρω απ’ την προσπάθειά μας για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ. 

Στη δημοσίευσή μου πιο κάτω, ο Simos Papas σχολίασε « άντε με το καλό και να μην πάνε στο βρόντο οι προσπάθειές σου» Του  απάντησα κατά πως θα διαβάσετε σχετικά. Και βέβαια αυτό το σχόλιο δεν είχα λόγο να το προβάλλω περισσότερο, κατά πως γίνεται τώρα. Όμως όταν μετά τη σχετική επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό,  έρχεται στα χέρια μου η από 13.3.2013 απάντηση  επί του θέματος που έδωσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. η οποία από το 2009 διαχειρίζεται την υπόθεση (ελπίζω να μη χρειαστεί να ¨αναρτήσω¨ την επιστολή-απάντηση αυτή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ) και βλέπω ότι οι κάθε λογής ταγοί του τόπου μας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90  είχαν κρεμάσει την υπόθεση «στον αυτόματο πιλότο» και τώρα είκοσι κοντά χρόνια που έχουμε το πρώτο θετικό βήμα μετά την νομοθετική ρύθμιση (που έκανε ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Λέσβιος κ. Κ. Μουτζούρης), πληροφορούμαι ότι γίνεται υπονόμευση από κάποιους απ’ αυτούς της προσπάθειας μας με διάφορους τρόπους (η χάρη τους έφθασε ως τον Καναδά) θεωρώ - στην αρχή της διαφάνειας που πάντα ακολουθούσα στη ζωή μου, - υποχρέωσή μου να  πληροφορήσω σχετικά όλους εσάς που έχετε συστρατευθεί με κάθε τρόπο (υπογραφή της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ μας, συμμετοχή στην παρούσα ομάδα, ευνοϊκοί σχολιασμοί στα sites, e-mails, κ.λπ.) στο να προλάβουμε  να εντάξουμε αυτό στο ΕΣΠΑ (όπως κάναμε για το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου)  και να υλοποιηθεί στο πλαίσιο αυτού. Πάντως παρ’ όλες αυτές τις μικρότητες των κάποιων,  εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Επειδή δε με ξέρουν καλά οι καλοί μου αυτοί «φίλοι» (αν δεν θέλουν να βοηθήσουν τουλάχιστο ας μη  πάνε ενάντια  στην προσπάθεια αυτή) δεν θα έπρεπε να, με κοντράρουν αφού γνωρίζουν καλά  ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις εντατικοποιώ την κατά  περίπτωση σχετική προσπάθειά μου. Βέβαια επειδή ελπίζω ότι με τη δύναμη όλων σας θα καταφέρουμε στις 31.12.2013 θα υπάρχει υπογραμμένη σύμβαση του Δημοσίου με εργολάβο, θα μείνουν πάλι όλοι αυτοί με την πικρία που έμειναν όταν η επιτροπή αγώνα για το δρόμο Καλλονής- Σιγρίου κατάφερε τον Αύγουστο του 2011 να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ και λίαν συντόμως θα αρχίσει στην πράξη η κατασκευή του.

 

<< Χθές, 12 Μαρτίου 2013, πρωτοκολλήσαμε στο γραφείο του Πρωθυπουργού η πιο κάτω επιστολή με την οποία καταθέσαμε το δεύτερο «πακέτο» υπογραφών μας για το έργο μας.

 ΘΕΜΑ : ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Όνειρο ήταν και πάει;;!

... Αξιότιμε κ Πρόεδρε,


Σήμερα στην Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης είναι δημοσιευμένο το άρθρο μου Λιμάνι του Σιγρίου : «Θα Προκάμουμε;;»
Τελειώνει δε, αυτό με…

…… ξενιτεμένοι μας πάει να πει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.»

Ο Simeon Papas  είχε γράψει:

Simeon Papas αντέ με το καλό και να μην πάνε στο βρόντο οι προσπαθειές σου

Στις 14 Μαρτίου 2013 - 10:22 π.μ., ο χρήστης
Takis Iordanis <


Του απήντησα.:

Takis Iordanis Φίλε Σίμο, καλά να είσαι. Αλλά μη το λές αυτό. Γιατί υπάρχουν κάποιοι μικρόψυχοι που υπήρξαν και αυτοί συνένοχοι στην κατάντια του νησιού μας, είτε υπήρξαν βουλευτές, είτε Δήμαρχοι, είτε δημοτικοί άρχοντες κάθε επιπέδου κ.λπ. και ειδικότερα για το Λιμάνι αυτό που το έβλεπαν από μακριά και πάνω απ' τα πράγματα όλα αυτά το 20 περίπου χρόνια και που αν το είχαν πάρει πάνω τους θα το είχαν κατασκευάσει μέσα στον ορίζοντα των 20 αυτών περίπου χρόνων που τάχατες γίνεται το λιμάνι του Σιγρίου αλλά ποτέ δεν εντάχθηκε στο ΓΚΣ παλιότερα ή στο ΕΣΠΑ σήμερα. Και τώρα που έχουμε φθάσει μόνο εννέα περίπου μήνες προ της ληκτικής ημερομηνίας 31.12.2013 του ΕΣΠΑ και το θέμα μας στην κυριολεξία βουλιάζει, αντί να συστρατευθούν και να βοηθήσουν στην εκ των ενόντων αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε οι κάποιοι "αιθεροβάμονες" ενεργοί πολίτες την υστάτη στην κυριολεξία στιγμή, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βγάζουν την χολή τους με διάφορους τρόπους λέγοντες αστειότητες, ασυναρτησίες και εκφράσεις ζήλειας, μικροψυχίας και πολλές φορές φθόνου. Έτσι όχι μόνο δεν συστρατεύονται στην προσπάθεια μας αυτή αλλά αποτρέπουν εμμέσως αλλά μερικές φορές αμέσως άλλους ακόμη και να βάλλουν την υπογραφή τους στην διακήρυξή μας. Τέλος, τα έχουμε δει πολλές φορές ως τώρα στη ζωή μας και δεν μας εκπλήσσει πιά τίποτα. Ξέρεις εξ άλλου από πρώτο χέρι τι είχαμε ακούσει όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε το δρόμο Καλλονής - Σιγρίου όπως το "ωραίο" <<προσπαθούν οι αφελείς να κάνουν το δρόμο μετά Χριστό>>. Τους απαντούσα "βάλτε και εσείς πλάτη να τον κάνουμε πρό Χριστού>>. Εκείνοι υπομειδιούσαν , ειρωνευόντουσαν και άλλα προσφιλή τους ευτράπελα που τους χαρακτηρίζουν. Τώρα που ο δρόμος γίνεται οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι με θράσος δωδεκάδων μαϊμούδων, τολμούν να πουν ότι και αυτοί συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ του δρόμου αυτού. Παρ' όλα αυτά επειδή ο κόσμος μας εμπιστεύεται εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με πίστη ότι στο τέλος και στο ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ θα τα τα καταφέρουμε. Ακόμη στην Αυστραλία μας ζήτησαν την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ και απ' ότι μαθαίνουμε μαζεύονται ήδη υπογραφές που μαζί με άλλων συμπατριωτών μας θα κατατεθούν στο γραφείο του Πρωθυπουργού.  

24.03.2013                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: