Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ευνοϊκή εξέλιξη με την ψήφιση επί της αρχής του Νομοσχεδίου Εμπορικής Ναυτιλίας & Αγαίου. Υπερδιακόσιες υπογραφές ΄κατοίκων των Χιδήρων

                                                                                                                                  ............................................................................................................                     Προς τον Αξιότιμο

Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) ......................    Πρόεδρο της Ελληνικής  Κυβερνήσεως 

-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για   .......................           και Πρωθυπουργό   την Ανάπτυξη της  Λέσβου      .......................................    κ. Αντ. Σαμαρά

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »   .........................       Μέγαρο Μαξίμου

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της      ........................                 ΑΘΗΝΑ

    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων

 - π. Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλ-                          

 λόγου Μεταλλειολόγων Μηχανικών 
Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46       ....................        Κοιν.: ΜΜΕ Λέσβου   
Τηλ.- Fax 210 9737053
κιν. 6977503461              .....................................   Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013

 

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ.

 

Σχετ.: 1) Η από 18 Φεβρουαρίου 2013 επιστολής μας ( υπ’ αριθμ. πρωτ. 1615 /  18.2.2013 )


          2) Η από 1 Μαρτίου 2013 επιστολής μας ( υπ’ αριθμ. πρωτ. 1.944/ 1.3.2013 )


          3)Η από 12 Μαρτίου 2013 επιστολής μας ( υπ’ αριθμ. πρωτ. 2288 / 13. 3.2013

 

Αξιότιμε κ Πρόεδρε, 

Αφ’ ότου σας απευθύναμε την πρώτη επιστολή μας την 18.2.2013 και σας εκθέσαμε το αδιέξοδο του εν επικεφαλίδι θέματος - προβλήματός μας, ασφαλώς η κινητικότητα επ’ αυτού υπήρξε αξιοπαρατήρητη λαμβανομένου υπ’ όψη του δεδομένου του από 19.2.2013 σχετικού εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού προς την από το 2010 (;) διαχειριζομένη την υπόθεση «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.», αλλά και κυρίως του γεγονότος της εξευρέσεως προσήκουσας λύσεως στο να ξεπεραστεί κατά θεσμικό τρόπο το από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικώς απαιτούμενο, αλλοπρόσαλλο, ασυνάρτητο  και εν τέλει παράλογο να πρέπει πρώτα να νομιμοποιηθεί το αλιευτικό καταφύγιο Σιγρίου (που ουδέποτε είχε πάρει άδεια σαν τέτοιο και του οποίου ο χώρος είναι υπάλληλος χώρος του προς κατασκευή εμπορικού, επιβατηγού Λιμένος ) και στη συνέχεια τούτο να αποψιλωθεί.
Τούτη βρέθηκε από το καθ’ ύλη  Υπουργείο, το Ναυτιλίας και Αιγαίου, (σε στενή συνεργασία του αρμοδίου υπουργού κ. Μουσουρούλη με το Γεν. Γραμματέα του κατ’ αντικείμενο - Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής - του Υπουργείου, κ. Μουτζούρη) ως σχετικό άρθρο σε νομοσχέδιο που αφορά στην οργανωτική του δομή κ.λπ. .
Μας χαροποιεί δε  έτι περαιτέρω το γεγονός ότι το Νομοσχέδιο αυτό χθες ψηφίστηκε  επί της αρχής του και άρα η επικείμενη κατ’ άρθρο ψήφισή του θα λύσει επί τέλους το επί έτη άλυτο αυτό πρόβλημα . Έτσι προσβλέπουμε στην  άμεση πιά ένταξη του έργου μας στο  ΕΣΠΑ.
Βεβαίως από τη δική μας πλευρά όπως σας είχαμε πει στην πρώτη μας επιστολή επειδή γνωρίζουμε την επί έτη και από γενεές υπάρχουσα στο νησί μας επιθυμία επί τέλους ο τόπος μας να αποκτήσει τη ΔΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΥΛΗ  συνεχίζουμε τη στόχευσή μας στο να μεγιστοποιήσουμε την συστράτευση των συμπατριωτών μας στην προσπάθεια μας, πράγμα  που διαπιστώνουμε ότι καθημερινά επιτυγχάνεται.
Με δεδομένο το ανωτέρω  δια τη παρούσης υποβάλουμε  το τρίτο πακέτο υπερδιακοσίων υπογραφών των με ομοθυμία υπογραψάντων κατοίκων του χωριού Χίδηρα,  που έχουν μαζικά υπογράψει τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας, όπως εξ άλλου συνεχίζεται σ’ όλη τη Λέσβο.
Προσβλέπουμε στο εάν και οποτεδήποτε υπάρξει το όποιο πρόβλημα σχετικό με το θέμα μας η δική σας αρωγή θα είναι δεδομένη ώστε με 31.12.2013 να έχουμε συμβασιοποιημένο το έργο μεταξύ  Πολιτείας. και Εργολάβου.

                                                                          Με την πρέπουσα  τιμή

Συνην. : 3ο πακέτο υπογραφών

Δεν υπάρχουν σχόλια: