Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ.


ΟΛΟ ΚΑΙ  ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ.
203 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΣΑΣ. 

Μεσοβδόμαδα, πληροφορούμαστε ότι θα ψηφιστεί το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της νέας οργανώσεως και αντιστοίχου οργανογράμματος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, βάσει του οποίου δεν θα απαιτείται πιά η νομιμοποίηση  πρώτα του αλιευτικού καταφυγίου του Σιγρίου (που ουδέποτε είχε λάβει την αντίστοιχο άδεια) και μετά η αποψίλωσή του, κατά πως ζητούσαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέραμε σε προηγούμενες σχετικές ανακοινώσεις μας, για να μπορέσει να κατασκευαστεί στον ευρύτερο χώρο αυτού το εμπορικό – επιβατηγό Λιμάνι Σιγρίου. Η διαδικασία της νομιμοποιήσεως, ας ληφθεί υπ’ όψη, θα ήθελε χρόνο 3-4 ετών.!!! Δηλ. έτσι αντίο ΛΙΜΑΝΙ.
Η λύση αυτή όπως μας έχει λεχθεί, οδηγεί πιά στην άμεση ένταξη του έργου μας «ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ» στο Κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.  Η σχετική μεθοδική προσέγγιση και αντίστοιχη λύση από το Γεν. Γραμματέα του εν λόγω Υπουργείου, συμπατριώτη  μας, συναγωνιστή και φίλο, πρώην Πρύτανη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη ευτυχώς φαίνεται ότι έσωσε την κατάσταση, την τελευταία στιγμή. Αυτό γιατί η επί 15 και χρόνια προσπάθεια να γίνει το Λιμάνι αυτό (Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ του νησιού μας) αντιμετωπιζόταν από τους κάθε λογής ταγούς του τόπου μας επί πολλοίς. Γινόταν κάποιες κινήσεις, αλλά εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται για το θεαθήναι (κατά τα αναφερόμενα στην για την επιστολή μας απάντηση μέσω του γραφείου του Πρωθυπουργού της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.» που απ’ το 2010 έχει επιφορτιστεί και με αυτό το έργο, μεταξύ κι’ άλλων, στο Αιγαίο). Για ψηφοθηρικούς λόγους  και μόνο.  Όλη αυτή η περίοδος παρήλθε όντας το έργο μας αυτό στην κυριολεξία «κρεμασμένο στον αυτόματο πιλότο» πράγμα που μας κάνει τώρα μόνο οκτώμισι μόνο μήνες προ της ληκτικής ημερομηνίας (32.12.2013) εντάξεως  έργων κλίμακος στο ΕΣΠΑ, να καρδιοχτυπούμε. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο μικρός πιά χρόνος που υπολείπεται ως τις 31 Δεκεμβρίου θα επαρκέσει. Δηλ. θα είναι τόσος όσο κατά τα πως ξαναγράψαμε «ΝΑ ΠΡΟΚΑΜΟΥΜΕ».
 Πάντως εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε και να καταθέτουμε υπογραφές στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της επιτροπής αγώνα που συμπήξαμε, όπως θα κάνουμε με τις υπέρ διακόσιες υπογραφές κατοίκων του χωριού μου, Άντισσα, που συγκεντρώσαμε αυτές τις μέρες που είχα το τραγικό καθήκον να καταβοδώσω στα επέκεινα τον αλησμόνητο αδερφό μου Γιώργο. Βεβαίως τις πολλές ευχαριστίες μου θα πρέπει να δώσω στους φίλους Παύλο Δ. Κάλφα και Αντώνη Μαυράκη (γαμπρό του Στρ. Καρίνου) που αόκνως προσπάθησαν να επιτύχουν τη συγκέντρωση των υπογραφών αυτών.
Τέλος η συγκέντρωση των υπογραφών κατά πως γίνεται με ομοθυμία στο  νησί δεν είναι μια αυτοσκοπική ενέργεια όπως έχω ξαναγράψει. Θα εξακολουθήσουμε να ενεργούμε κατά τον ίδιο τρόπο και να υπάρχουμε μέχρι την 31.12.2015 (ότε λήγει η δυνατότητα της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ) για να παρεμβαίνουμε όσο πρέπει και όταν πρέπει. Έτσι ώστε την 1.1.2016 να έχει δημιουργηθεί και να υπάρχει ύστερα από ένα αιώνα ελεύθερου εθνικού βίου πιά η ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
 

14. 03.2013                                                   Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: