Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η «κλεψύδρα αδειάζει» για ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ

                                                     Η «κλεψύδρα αδειάζει»  για
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ.

195 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ. 

Πάνε τώρα δέκα μέρες που ψηφίστηκε το σχετικό άρθρο και έγινε νόμος του Κράτους, το να μη απαιτείται πρώτα νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου του Σιγρίου και μετά αποψίλωσή του (κατά πως ζητούσαν κάποιοι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών) για να περιληφθεί ο χώρος του στο προσδοκώμενο να κατασκευαστεί επιβατηγό – εμπορικό Λιμάνι του Σιγρίου. Μέχρι στιγμής όμως ουδέν νέο περί της ένταξής του στο ΕΣΠΑ. Έτσι με δεδομένο ότι η κλεψύδρα του χρόνου (για να υπάρχει στις 31.12.2013 εργολάβος βάσει σχετικής υπογεγραμμένης με την Πολιτεία συμβάσεως, ώστε το έργο μας να εκτελεστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ -  ύστερα απ’ αυτό αν δεν έχουν εργολάβο στις 31.12. 2013, ξεχάστε το η ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ του νησιού θα έχει μείνει και πάλι ως απλό όνειρο- ), όλο και αδειάζει, ασφαλώς και δεν αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Σήμερα πρωτομηνιά του Μάη,  έχουν μείνει μόνο οκτώ μήνες. Στις 12 Μαρτίου  έγραφα σε άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ σχετικά, με τίτλο ερωτηματικό « Θα προκάμουμε;» . Σήμερα με δεδομένο ότι ακόμη ένταξη του στο ΕΣΠΑ δεν έχει γίνει η ερώτηση αυτή  αρχίζει πιά να γίνεται βασανιστική για όλους  του Λέσβιους; Τούτο, όταν γνωρίζουμε ότι κατά πως έγραφα στην τελευταία προ δεκαημέρου περίπου επιστολή μου προς το Γεν. Γραμμ. Λιμένων συμπατριώτη και φίλο κ. Κ. Μουτζούρη ότι χρειαζόμαστε μέχρι το τέλος του έτους να ολοκληρωθούν εννέα διαδικαστικά βήματα. Δηλ. ένα και κάτι κάθε μήνα. Έτσι η «θηλιά» του χρόνου όλο και σφίγγεται. Πάντως η ομόθυμη στράτευση των συμπατριωτών μας τόσο εδώ όσο και στο νησί είναι συνεχώς πυκνώνουσα τις τάξεις μας. Χθές μου εστάλησαν  οι υπογραφές (195 τον αριθμό) των φίλων της Ανεμώτιας που υπέγραψαν την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας. Συγχαίρω την πρωτοστατήσασα γι’ αυτό Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κας Ε. Καφετζή. Αυτές τις μέρες, τούτες θα αποτελέσουν το 5ο πακέτο υπογραφών μας που θα υποβληθούν στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

 Πίστη μας πάντως τονίζουμε, ότι είναι, πως στο τέλος θα το καταφέρουμε. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υπογραφές σ’ όλη την έκταση του νησιού αλλά κι’ εδώ στην παροικία των Λεσβίων.   
 

02.05.2013 ……… Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: