Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ.


Σε συνέχεια της προηγουμένης σχετικής ανάρτησής μου της 30.04. 2013, η παρούσα προβάλλει τη σχετική Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η,  ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την έναρξη της όλης προσπάθειάς μας.
 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 

Με πρωτοβουλία οικοτρόφων του Οικοτροφείου Αριστευόντων Γυμνασιοπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης (1961-1979)  και σε αναγνώριση  του έργου και της προσφοράς του σ’ αυτούς, του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους Κυρού Νικόδημου, που απεβίωσε το περασμένο Φθινόπωρο, εκκίνησε η προσπάθεια, του  να αποτίσουμε σ’ αυτόν, την πρέπουσα τιμή. Τούτο,  θα γίνει με την τοποθέτηση της προτομής του στο χώρο όπου επί έτη έδρασε, προσέφερε  και όπου η καλοσύνη, η ευγένεια και  το πνεύμα του έλαμψαν στη Μυτιλήνη. Στο  λαμπρό αυτό Ίδρυμα (που ίδρυσε ο τότε ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιάκωβος), η όλη προσπάθεια και οργάνωση, είχε ανατεθεί στον τότε Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, κ. Νικόδημο Αναγνώστου. Τούτος ανταποκρινόμενος  πλήρως στα σ’ αυτόν ανατεθέντα, καταβάλλοντας και την  τελευταία ικμάδα του «είναι» του, κατάφερε η όλη προσπάθεια να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αφού η εκεί συνεχής παρουσία του και αντίστοιχη δράση του λάμπρυνε το ευαγές αυτό έργο,  ως ο Προϊστάμενος του Οικοτροφείου επί 18 ολόκληρα έτη. 

 Εμείς οι οικότροφοι,  με την πρωτοβουλία μας αυτή, αποσκοπούμε στο να συμβάλλουμε να μείνει αιώνια η μνήμη του μακαριστού, σεπτού, σεμνού και δημοφιλή αυτού Ιεράρχη μας. Γίνεται δε τούτο ως κατάθεση της ευγνωμοσύνης μας  που του οφείλουμε.

Τέλος ας σημειωθεί ότι αυτή η προσπάθειά μας, τυγχάνει της εγκρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και τελεί υπό τη σκέπη της ευλογίας του Σεβασμιοτάτου μας, κ. Ιακώβου.  

Εκ μέρους της ομάδας πρωτοβουλίας  των Οικοτρόφων
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης 6977503461 
Στρατής Γρηγ. Παττακός
Φώτης Χαραλ. Βασίλογλου
Νικόδημος (Στρατής) Κουτσαμπάσης ( Πρωτοσυγκ. Αρχιμανδρίτης Μηθύμνης)
Γεώργιος Μιλτ. Χουτζαίος
Δημήτριος Πρ. Σαρρής   6993996033 
 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …………… 20.05.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: