Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ;;

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ;;

Στο LesvosPost.com αναρτήθηκε χθες η επιστολή του Δημάρχου Λέσβου κ. Βουνάτσου προς τον Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή κ.άλ. με την οποία ζητέιται η μεταξύ των δύο αυτών φορέων συνεργασία για επίλυση διαφόρων προβλημάτων τοπικής εμβέλειας στο νησί μας. Ατυχώς ενώ αναφέρονται οκτώ θέμτα - προβλήματα στο υπόλοιπο νησί, ουδεμία αναφορά υπάρχει για τη Δυτ. Λέσβο. Ακόμη ούτε μνεία γίνεται στο πλέον επίκαιρο και επί "ξυρού ακμής " από απόψεως χρονικού περιθωρίου θέμα, ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ - ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ που έχει πέραν της τοπικής, οπωσδήποτε ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ . Άραγε γιατί; Έτσι το σχόλιο που ανήρτησα κάτω από το σχετικό κείμενο είναι το πιό κάτω :

Takis Iordanis · Top Commenter · National Tecnical University of Athens

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Αγαπητέ Δημήτρη.
Αν δεν είχες αναφερθεί στην τελευταία παράγραφο της ανωτέρω επιστολή σου για το θέμα "Γεωπάρκο από την UNESCO" δηλ. εμμέσως στο Απολιθωμένο Δάσος, θα έλεγα ότι η Δυτική Λέσβος δεν σε ενδιαφέρει ως τον πρώτο πολίτη του νησιού μας. Ή το χειρότερο ότι δεν είσαι ο Δήμαρχος και αυτής της περιοχής. Γνωρίζεις την κατάντια της χερσονήσου του Ορδύμνου καλύτερα εμού, που η υπανάπτυξή της οδηγεί στην τελική ερήμωσή της. Γνωρίζεις καλύτερα εμού ότι το μόνο σωσίβιο όλης της περιοχής (αλλά και ίσως του νησιού) είναι η δημιουργία της ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ δηλ. του Λιμανιού του Σιγρίου. Και γνωρίζεις ότι αν τούτο δεν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τούτο ουδέποτε θα γίνει. Και επίσης γνωρίζεις ότι αν δεν υπάρχει με 31.12.2013
υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ Πολιτείας και εργολάβου που θα το κατασκευάσει τότε ξέχνα το έργο αυτό και ότι μέχρι την ληκτική αυτή ημερομηνία υπολείπτεται ελάχιστος πιά χρόνος (μόλις ~ 7 πιά μήνες) τα δε ενδιάμεσα βήματα είναι δέκα τουλάχιστο (όλα χρονοβόρα) και παρ' όλα αυτά το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ δεν το βάζεις ως πρώτο και καλύτερο ως θέμα της επιζητούμενης εκ μέρους σου συνεργασίας μεταξύ των φορέων σας (Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου, Δήμου Λέσβου). Δεν το περιλαμβάνεις κάν στη λίστα των οκτώ εκ μέρους σου προβαλλομένων έργων. Πιστεύω ότι όλα έχουν την αξία τους και όλα ασφαλώς επιζητούν της προσοχής και της λύσεως τους ως τοπικά προβλήματα. ¨Ομως το Λιμάνι του Σιγρίου πέραν του τοπικού χαρακτήσρα έχει ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ εμβέλεια για προφανείς λόγους τους
οποίους εσύ γνωρίζεις καλύτερα εμού. Ασφαλώς η από 9 Μαίου 2013
επιστολή που σου έστειλα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχετικά και σε παρότρυνα γράφοντά σου τα πιό κάτω, ουδόλως σε άγγιξαν.
<< Αξίζει νομίζω τον κόπο να ασχοληθείς μόνο μ' αυτό και να συνδέσεις την κατασκευή της Δεύτερης Πύλης του νησιού με το όνομά σου.
Προσβλέπω και πάλι στην εκ μέρους σου ενεργοποίηση κατά πως εσύ ξέρεις και μπορείς.>> Ακόμη δεν έχεις λάβει υπ' όψη σου και τις αγωνίες όλων των Λεσβίων και δεν σε έχουν αγγίξει οι προσπάθειές τους για το ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ, οι οποίοι μαζικά υπογράφουν τη σχετική διακήρυξη και καταθέτουν αυτές δια σχετικών επιστολών (έξι τον αριθμό ως στιγμής από την 18.2.2013) στο γραφείο του Πρωθυπουργού, που όλες σου έχουν κοινολογηθεί.
Έτσι μετά τα ανωτέρω μόνο ως ατυχής παράβλεψη θα μπορούσε να εκλειφθεί το ότι από τη λίστα των προς την εκ μέρους του δήμου επιζητουμένη συζήτηση - συνεργασία με την Περ. Βορ. Αιγαίου απουσιάζει το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ. Προσβλέπω να διορθωθεί με νέα επιστολή σου στην οποία το με αριθμό 1 θέμα θα είναι η Δυτική Πύλη του νησιού μας και συγκεκριμένα "ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ, ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΊ ΣΤΟ ΕΣΠΑ;".
Σε χαιρετώ με εκτίμηση αλλά και τιμή ως τον πρώτο πολίτη όλης της Λέσβου.
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)....23.05.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: