Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Όταν οι Μαυρογιαλούροι και οι ιπποκόμοι τους ασχημονούν αμετροεπώς !!!



Όταν οι Μαυρογιαλούροι και οι ιπποκόμοι τους  ασχημονούν αμετροεπώς !!!

Οι κάτοικοι της Βορ. Λέσβου, όταν  είδαν ότι το «Λιμανι του Σιγρίου» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τρεις μέρες προ της ληκτικής του ημερομηνίας (31.12.2013) ενώ το δικό τους έργο «Οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας» αγνοήθηκε πάλι και ακόμη ξέροντας ότι ο τριπλασίου προϋπολογισμού από τον δικό τους «Οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου»  ήδη κατασκευάζεται με κονδύλια του ΕΣΠΣΑ, αγανακτισμένοι δημιούργησαν τη δική τους επιτροπή αγώνα για το δικό τους οδικό άξονα και τη διακήρυξή τους έδωσαν στη δημοσιότητα. Στη συνέχεια στις 11 Μαρτίου έγραψα στη στήλη μου «Αιολίας λόγος» στο ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης σχετικά με το άρθρο μου «Η νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα για τον οδικό άξονα «Καλλονής - Πέτρας»».
Αυτά όλα, ασφαλώς όχι μονάχα δεν άρεσαν στον Κρητικό Βουλευτή Λέσβου (που η επί 25 τώρα χρόνια συνήθεια του να μη δέχεται κριτική ως ο απόλυτος τοπάρχης του φυλλοροούντος σήμερα ΠΑΣΟΚ, του έχει δημιουργήσει κακά χούγια) και έδωσε εντολή στον ιπποκόμο του να «εκθέσει» στα μάτια των Λεσβίων τον πρωτοστάτη της όλης αυτής προσπάθειας τον Αντιδήμαρχο Λέσβου (για την Μήθυμνα).
Έτσι πράγματι «τοις κείνω ρήμασι πειθόμενος» ο ιπποκόμος βγήκε με ένα ανερμάτιστο λογικά κείμενο, ατελείωτων ημερομηνιών γεγονότων κ.λπ – όπως λέει ο Λαός «πολύ λάδι … αλλά τηγανίτα καμμία – γεμάτο κατά πως το συνηθίζει με τις γνωστές Μαυρογιαλούριες μεγαλοστομίες μιλώντας περί πάντων και … άλλων τινών για να καλύψει την ανεπάρκεια, την ανικανότητα και γενικά την προσωπική αποτυχία του κυρίου του και εν τέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τούτο δε το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΕΜΠΡΟΣ στη στήλη « Βήμα των αναγνωστών» την 18η .03.2014 ( δεν ο είχα αντιληφθεί πριν, με πληροφόρησε σχετικά κάποιος φίλος αυτές τις μέρες που  ήμουν  στο νησί). 
Και ως εδώ αυτά αφορούν τον ίδιο και το αφεντικό του. Έλα όμως που η αμετροέπεια του κυρίου του αλλά και του ιδίου η εκ της αλαζονείας της κτηθείσης κατά τον καιρό που κατείχε το κοκαλάκι της εξουσίας, ολίσθησε ακόμη και σε δημοκρατικώς σκολιές ατραπούς, παροτρύνοντας τον Εκδότη και Διευθυντή του ΕΜΠΡΟΣ να ασκήσει λογοκρισία στα κείμενά μου (στη στήλη μου Αιολίας Λόγος) ώστε να εξαναγκαστώ να  παύσω να αρθρογραφώ.!!!.
Έτσι χθες βράδυ ανήρτησα στην ηλεκτρονική έκδοση τους ΕΜΠΡΟΣ στο κείμενο αυτό το πιο κάτω  σχόλιό μου :
<<Έξεστιν  Μαυρογιαλούροις και τοις αυτών ιπποκόμοις ασχημονείν>> . Αυτή τη φορά ακόμη και η  «τσίπα» του δημοκρατικώς φέρεσθαι αλλά και η λογική εξέλειπαν. Ο δύσμοιρος ιπποκόμος έλαβε εντολή από τον αφέντη του, να ζητήσει από την εφημερίδα που μας φιλοξενεί, το ΕΜΠΡΟΣ,  και που εδώ και ενάμισι κοντά χρόνο μου έκανε την τιμή να με αναγορεύσει σε συνεργάτη της (όπου και δημιούργησα τη δεκαπενθήμερη στήλη μου, την «Αιολίας Λόγο») να με αποκλείσει από συνεργάτη της προφανώς γιατί τα γραφόμενά μου δεν κολακεύουν το αφεντικό του αλλά αντιθέτως του κάνω κριτική και μάλιστα έντονη για την ανεπάρκειά του, την ανικανότητά του και την εκ μέρους του Μαυρογιαλούρια αντιμετώπιση των πραγμάτων  του νησιού μας  και με πολύ μαεστρία και ασφαλώς με ξεχωριστή ομολογώ πονηρία, ζητά να με αποκλείσει ο Εκδότης – Διευθυντής της  από την εφημερίδα του . Και ο τάλας για να αποδείξει πόσο καλός ιπποκόμος είναι (προφανώς το κοκαλάκι εξουσίας που του έδωσε ο Κρητικός Βουλευτής  Λέσβου το τιμά ιδιαίτερα ) έγραψε τα ακόλουθα « Υ.Γ. Αγαπητέ Μανώλη, η φιλοξενία σου δημοσιευμάτων, για γεγονότα και θέματα που δημοσιογραφικά έχουν αναδείξει άριστα άξιοι συντάκτες της εφημερίδας σας, δεν προσφέρει κατά τη γνώμη μου στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου της εφημερίδας σας»
Βέβαια η απάντηση της Εφημερίδας αντάξια των αρχών της που έχουν κορωνίδα την ελευθεροτυπία και την ελευθεροστομία των συνεργατών της, πιστεύω ότι έκανε μόνο κρύο ιδρώτα να διατρέξει τη ραχοκοκαλιά τόσο του αφεντικού όσο και του ιπποκόμου.
Μπράβο σου λοιπόν Δημ. Καπετανά, που σε ήξερα αητό και αυτό το κοκαλάκι εξουσίας  σε κατάντησε ένα απλό … παπαγαλάκι.  

Υ.Γ.  Όσον αφορά το θέμα της ουσίας, εν σχέσει  προς την κινητοποίηση των κατοίκων της Βορ. Λέσβου για να ενταχθεί ο Δρόμος Καλλονής – Πέτρας σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εν προκειμένω στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ (2014-2020) και να υλοποιηθεί με τα κονδύλια αυτού, η πιο κάτω αποστροφή της συνοδευτικής επιστολής (οι της επιτροπής  είχαν την καλοσύνη να μoυ στείλουν αυτή, κι εγώ με τη σειρά μου την ανήρτησα στο blog μου http://lapsarniotis.blogspot.com στις 31.3.2014)  με την οποία  κατέθεσαν τη σχετική Διακήρυξη  με τις υπογραφές τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, τα 557 πρώτα  μέλη  της νεότευκτης ομώνυμης επιτροπής αγώνα,  καλύπτει στο ακέραιο αυτήν .
<< Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν οι κυβερνήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, όλοι μιλούσαν ότι το έργο είναι ώριμο, εις μάτην όμως, οι υποσχέσεις ξεχνιόντουσαν όταν η κάθε νέα κυβέρνηση έπαιρνε την εξουσία.>>
Χαρίζω αυτή, στον κάθε Μαυρογιαλούρο και τον κάθε ιπποκόμο του.>>

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …… 10.04.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: