Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τη βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Άντισσα, φεύγοντας πιά από Δήμαρχος , την αφήνετε ως έχει από το 2010, αφού εσείς δεν θελήσατε να την απαλείψετε.


Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης    .............................................  Προς  το

- Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου    ........................  Δήμαρχο  Λέσβου

   Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» ................  κ. Δημήτρη Βουνάτσο

- π. Διευθύνων  Σύμβουλος της  ............................      Μυτιλήνη

   Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων ..........................    Λέσβος 811 00

- Αγησιλάου 9 Ηλιούπολη 163 46

6977503461  ............................  Κοιν.. 1) Όλους τους υποψηφίους Δημάρχους Λέσβου

 ....................................................... 2) Δημοτική Κοινότητα Άντισσας


Αθήνα   8 Μαΐου  2014   ................................................3) ΜΜΕ Λέσβου

Θέμα Τη βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Άντισσα, φεύγοντας πιά από Δήμαρχος , την αφήνετε ως έχει  από το 2010, αφού εσείς δεν θελήσατε να  την απαλείψετε.  

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

<< Η Ελληνική Βουλή με το Ν. 2703 / 8-4-1999, καθιέρωσε την 9η Μαΐου, Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.>> Τα πιο πάνω αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας μας.
Ασφαλώς στη σχετική αυτή εκδήλωση, προς τιμή των αγωνιστών, των νεκρών και των  θυμάτων του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του  λαού μας, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Μυτιλήνη, εκπροσωπών το Λαό της Λέσβου, θα παρίστασθε  και εσείς, ο Δήμαρχος του. 
Εκτιμώ όμως ότι η ψυχή σας κατ’ αυτή δεν θα είναι ελεύθερη, γιατί δεν θελήσατε όντας ο Δήμαρχος του νησιού μας να ελευθερώσετε την ψυχή του ΗΡΩΑ της Άντισσας, Αριστείδη Μαραγκού του Φωτίου  που τυφεκίστηκε στις 2 Μαίου 1942 από τα θηριόμορφα Ες – Ες και που η Ελληνική Χωροφυλακή (ών χωροφύλακας) ετίμησε για  την Εθνική του δράση το 1946 αλλά  και που δυστυχώς σύγχρονοι βέβηλοι  θέλησαν να προσβάλουν τη μνήμη του  ( κατορθώσαμε να ανασύρουμε αυτήν εκ της ιστορικής αφάνειας του μετά 66 ολόκληρα χρόνια), κατά τα πως πολλαπλώς με διάφορες σχετικές αναφορές μου επ’ αυτού έχω εξιστορίσει, αρχής γενομένης από την εκδήλωση την προς τιμή της Εθνικής Αντίστασης στο Πλωμάρι, παρουσία σας. τον  Απρίλιο του 2011. Αυτό πολλές φορές σας είχα εκθέσει κατ’ ιδία και τέλος συνειδητοποιήσατε πλήρως το πώς έγινε η καταγγελλομένη βεβήλωση, μετά τη σχετική αυτοψία που προσωπικά κάνατε την 7.4.2013. Ατυχώς ούτε αυτή η δημόσια καταγγελία μου της 29.10.2013 εναντίον σας εκ της όλης ψοφοδεούς στάσεως σας επί του θέματος αυτού, σας έκανε να θελήσετε να προβείτε στην εξάλειψη, κατά πως οφείλατε, της από το 2010 γενομένης βεβήλωσης.
Τώρα πιά που φεύγετε  από την μάχιμη πολιτική σκηνή, ξέρω  ότι γνωρίζετε καλά πως τα μεγάλα λόγια, τα περί ηθικής τάξεως, εθνικής υπερηφάνειας και ανατάσεως αλλά και πατριωτισμού βρίσκονται, εν αρμονία με την πραγματικότητα, μόνο όταν συμβαδίζουν και με αντίστοιχες πράξεις.
Στην περίπτωση του ΗΡΩΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Φ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ  ατυχώς εσείς δεν πράξατε αντιστοίχως και έτσι φεύγοντας από το υψηλό αξίωμα σας, αφήνετε τη γενομένη βεβήλωση να εξακολουθεί να υφίσταται ως έχει διαπραχθεί από το 2010.  
Ευελπιστώ ότι η διάδοχος Δημοτική αρχή, θα υπάρξει πιο ευαίσθητη  ως προς  τα ανωτέρω και  θα εξαλείψει τη σε βάρος του ήρωά μας διαπραχθείσα  βεβήλωση, καθιστώντας έτσι το ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στη Άντισσα  αξιοσέβαστο, αποτίνοντας την πρέπουσα τιμή σ’ όλους όσους ότι αυτό συμβολίζει  και  βέβαια  στον ήρωά μας.
Με τιμή και εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: