Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ των Διεκδικήσεων & ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ.



ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ των Διεκδικήσεων & ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ.

Ημέρα που διεθνώς έχει καθιερωθεί ως το σύμβολο της εργατικής πάλης ανά τους αιώνες για την απόκτηση των όποιων δικαιωμάτων κατόρθωσε διαδρομικά να κερδίσει, τα οποία ατυχώς σήμερα η σκληρή μονεταριστική και νεοφιλελεύθερη πολιτική που επικρατεί στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, συνεχώς καταργεί και αποστερεί από την εργατική τάξη. Η ημέρα αυτή έχει σημείο αναφοράς τον αγώνα  Αμερικανών εργατών και ειδικότερα έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο, σε ανάμνηση του Μακελειού του Σικάγο το 1886 σαν σήμερα, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διαμαρτύρονταν υπέρ της διεκδίκησης της οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών.
Πάντως οι ΛΑΙΚΟΙ αγώνες πάντα έχουν αποτέλεσμα όταν δεν μένουν μόνο στα λόγια. Αυτοί αρχίζουν και παίρνουν περιεχόμενο όταν τούτοι γίνονται στην πράξη και τελικά  φέρουν αποτέλεσμα.
Γράφω  αυτά με αφορμή τα πιο κάτω που ανήτρησα  στα τρία site που δημιούργησα και που είμαι ο διαχειριστής τους , ήτοι τα :  ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ ,  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ & ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ,  ΛΑΨΑΡΝΑ  και ΟΧΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ. 
 
<< ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .

Το πιο κάτω έβαλα στο site ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ &ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ μετά την ανάρτηση σ’ αυτό του «Λαϊκή Συσπείρωση για το Βόρειο Αιγαίο. Συνέντευξή του κ. Στρατή Κόρακα  στο Ράδιο Ικαρία»

 Αλήθεια και να είχε κάνει κάτι για το Λιμάνι του Σιγρίου, έστω να είχε βάλλει απλά την υπογραφή του στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας ο φίλος Στρατής Κόρακας και βέβαια πιό πολύ η Λαϊκή Συσπείρωση για το Βόρειο Αιγαίο, θα έλεγα ας πάει στο καλό, ας βάλει και εδώ την συνέντευξή του που έδωσε στο Ράδιο Ικαρία !! ¨Όμως όταν ούτε μια λέξη συμπάθειας στο αγώνα μας δεν μας είπε αλλά ούτε πολύ περισσότερο υπέγραψε τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας ποτέ ο φίλος ο Στρατής, να έρχεται εδώ στο site αυτό που δημιούργησα με μοναδικό στόχο την ένταξη του έργου μας στο ΕΣΠΑ και πραγματοποίησή αυτού με κονδύλιά του ( και του οποίου site βέβαια εξακολουθώ να είμαι ο διαχειριστής του) είναι κάπως άκομψο αλλά και σόλικο. Γράφω αυτά γιατί πάντα πιστεύω ότι οι ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ που επαγγέλλεται ο Στρατής και η παράταξή του ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Από λόγια δόξα το Θεό έχουμε χορτάσει !!! Στην πράξη δε στον συγκεκριμένο Αγώνα μας για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ που τίμησαν με την υπογραφή τους περί τους τρεις χιλιάδες διακόσιοι Λέσβιοι ( του νησιού, της Παροικίας στην Αττική, αλλά ακόμη και στη μακρινή Αυστραλία), πράγμα που έκανε κατορθωτό, έστω και τρεις μόνο μέρες προ της εκπνοής του ΕΣΠΑ να το εντάξουμε σ΄ αυτό και σήμερα να δρομολογείται η υλοποίησή του, ατυχώς η ΥΠΟΓΡΑΦΗ του Στρατή Κόρακα ΛΕΙΠΕΙ!!
Ο Στρατής, από αυτό τον συγκεκριμένο ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ είναι ΑΠΩΝ !!! >>

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ……………   01. 05 .2014 


Δεν υπάρχουν σχόλια: