Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός στα βαθειά …ή Η συνθήκη “Δουβλίνο ΙΙ” θα μας αποτελειώσει !!


Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός στα βαθειά …
ή
Η συνθήκη “Δουβλίνο ΙΙ” θα μας αποτελειώσει !!

Η κατάσταση με τους «ξένους» μας,  που ογκούμενη καθημερινά με τις κατά πολλές δεκάδες έως εκατοντάδες «αποβίβασή» τους στου Ομήρου τα’ ακρογιάλια, που ατυχώς δημιουργούν δεδομένα και εικόνες χειρότερες και από τριτοκοσμικές στη γενέτειρά μου Λέσβο, έκαναν το Δήμαρχο Λέσβου φίλο Σπύρο Γαληνό να στείλει δύο απανωτές επιστολές στους συναρμόδιους Υπουργούς ( Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας & Αιγαίου) ζητώντας τα αυτονόητα. Να αναλάβουν να χειριστούν ως καθ΄ύλη αρμόδιοι το θέμα της κατάστασης αυτής με τους «ξένους» μας που έχει φθάσει στο «μη παρέκει» για το νησί μας. Τούτο,εκ του ότι  μη υπαρχούσης της απαιτούμενης υποδομής στοιβάζονται αυτοί οι ταλαίπωροι σε μη κατάλληλα προς υποδοχή τους μέρη και ειδικότερα εντός του χώρου του Λιμένα της πρωτεύουσας. Η όλη κατάσταση είναι τραγική με το στοίβαγμα  τους εκεί, ανδρών, γυναικών, παιδιών και βεβαίως ο όποιος αποβιβάζεται απ’ το πλοίο της γραμμής ή στους ερχόμενους με κρουαιερόπλοιο τουρίστες, αυτό που φαίνεται  στα μάτια τους είναι μια τριτοκοσμικότητα σ΄όλο της το μεγαλείο.   
Βέβαια κατά πως τον άκουσα τον κ. Γαληνό χθες βράδυ στο κανάλι ΑΡΤ, ουδεμία αντίδραση εκ μέρους των Υπουργών υπήρξε. Το  αντίθετο θα ήταν είδηση. Πάντως εκ του δεδομένου της παγίδευσής τη χώρας απ’ τη συνθήκη Δουβλίνο 2, τι θα μπορούσαν να κάνουν όχι μόνο Υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουγρός;;!!
Το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα είναι να  τροποποιηθεί ή έστω να βελτιωθεί  υπέρ της  χώρας μας  η συνθήκη “ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ
Τούτο βεβαίως, έχοντας ασχοληθεί με το θέμα και αρθρογραφώντας σχετικά στο ΕΜΠΡΟΣ μετά τα τραγικά γεγονότα στην Λαπεντόζα της Ιταλίας και του Φαρμακονησίου, και βλέποντας ότι η αιτία του πράγματος  λέγεται συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ», έγραψα και έστειλα το περασμένο Ιούλιο προς  τους. Βουλευτές της συγκυβέρνησης τους  από τους Νομούς Λέσβου, Χίου , Σάμου και Δωδεκανήσου .κ.κ. Π. Βογιατζή και Ν. Σηφουνάκη, Στ. Καρμαντζη, Κώστ. Τριαντάφυλλο,  Βασ. Υψηλάντη, Μάνο Κόνσολα,  Δημ. Κρεμαστινό επιστολή με την οποία  τους παρότρυναν να  διεκδικήσουν  από την Κυβέρνηση  να υποβάλλει  προς τα όργανα της ΕΕ το αίτημα της τροποποίησης ή έστω της βελτίωσης υπέρ της χώρας μας της συνθήκης αυτής. Το να πω ποια ήταν η από μέρους των κ.κ. Βουλευτών μας ανταπόκριση στη επιστολή μου αυτή;; Η ρήση του Προφήτη Ησαϊα «φωνή βοόντος εν τη ερήμω», αποδίδει το όλο νόημα. 
 Η εν λόγω επιστολή μου είναι τώρα ακόμη πιο επίκαιρη και την ξαναναρτώ εδώ. Εκείνο, που σκέπτομαι ακόμη είναι να πάω να την πρωτοκολλήσω στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής αλλά και του Πρωθυπουργού.

Θέμα :  Υποβολή προς την Ε.Ε. του αιτήματος. για  την τροποποίηση ή έστω την βελτίωση υπέρ της  χώρας μας  της συνθήκης “ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ ”


Αξιότιμοι κκ  Βουλευτές, 

Το δράμα της "εισόδου" νέων "ξένων" μας, στα νησιά μας σ’ όλο το Αιγαίο και των συνεχώς σημειουμένων τραγωδιών εκ της θαλάσσιας μεταφοράς τους από του Τούρκους λαθροδιακινητές, παρατηρούμε ότι κορυφώνεται οσημέραι.
Προχθές (2.07.2014) μόνο στην περιοχή της Καρπάθου περισυνέλεξαν οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας  περί τους 400, άλλους 20 -30 στη Χιο και βέβαια στη Λέσβο καθημερινά σχεδόν περί τους 50. Ατυχώς η Προεδρία της Ελλάδος στην ΕΕ  έληξε προ ημερών χωρίς, ατυχώς επαναλαμβάνω, να τεθεί το θέμα της εν πολλοίς  γενεσιουργού αιτίας αυτού του δράματος, της συνθήκης " ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ ".  Το επισυναπτόμενο  άρθρο μου «Οι «ξένοι» μας και τα Κέντρα Κράτησης τους, όπως αυτό στη Μόρια (Λέσβου)  >> που  δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΑΙΟΛΙΔΑ» της «Λεσβιακής Πατοικίας», Τεύχος 51 , Απρίλ. – Μάϊος – 2014, περιγράφει με όσο πιό παραστατικό τρόπο μπορεί, τα σχετικώς συμβαίνοντα στη Λέσβο αλλά και κατ΄ επέκταση και όλο το Αιγαίο, εδώ και χρόνια.
Άραγε  εσείς οι Βουλευτές  της Συγκυβέρνησης  Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσατε  να διεκδικήσετε  από την Κυβέρνηση  την υποβολή  προς τα όργανα της ΕΕ του αιτήματος της τροποποίησης ή έστω της βελτίωσης υπέρ της χώρας μας της συνθήκης " ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ " ;  Τούτο δε μάλιστα να γίνει όσο το δυνατό γρηγορότερα αφού οι εκτιμήσεις των διεθνών ΜΜΕ είναι ότι το φαινόμενο είναι συνεχώς ογκούμενο!!
Οι εκ τούτου συνέπειες, πέραν του θέματος του της ανθρωπιστικής διάστασης, είναι τραγικές για τους ίδιους τους «ξένους» μας που διακινδυνεύουν ακόμη και την ίδια την ύπαρξή τους, αλλά και για τα νησιά μας και κατ’ επέκταση  όλη τη χώρα μας στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε ως Έλληνες, εκ της επί έξι (6) συναπτά έτη βαθιάς  κρίσης που περνάμε.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph. D.) ……………11.10.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: