Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κώστα , ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Στο ηλεκτρονικό ΕΜΠΡΟΣ, στο προ εβδομάδων άρθρο μου <<"Κάλλιο ...δενε παρά ...γύρευε" ή αλλιώς ...>> γράφτηκαν διάφορα σχόλια εναντίον μου από "ανώνυμος(οι)", τα οποία παρ' όλο ότι τους προκάλεσα να μή καλύπτονται από το πέπλο της ανωνυμίας αλλά να βγάλουν την "κουκουλα" και αντρίκια να μου τα πούν επωνύμως, αυτός(οί),  δεν το έκαναν. Αντίθετα συνεχίζουν επανερχόμενος(οι)  ως "ανώνυμος"... 
Δηλ. εν ολίγοις, αρρωστημένες καταστάσεις.
Φαίνεται όμως ότι αν τα αντανακλαστικά πολλών έχουν αδρανοποιηθεί, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που στέκονται ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ και πέρνουν θέση απέναντι σε τέτοιες αρρωστημένες καταστάσεις. Στην περίπτωσή αυτή, ένας τέτοιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι ο φίλος, π. Πρόεδρος των Απανταχού Ερεσίων "Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ" Κώστας Δ. Αχλόπτας, που έγραψε το δικό του σχόλιο, ως αντιγράφεται επ' ακριβώς  από το χώρο των σχολίων του άρθρου μου αυτού:

Με τον Τάκη Χαραλ. Ιορδάνη δεν έχω κανένα «δούναι και λαβείν» και κανένα οικονομικό διάφορο. ‘Όμως επειδή βλέπω μία ανοίκεια , κακής πίστεως αλλά και με εχθρότητα εναντίον του επίθεση από κάποιους που ως «ανώνυμος» του λένε αυτά που είναι γραμμένα στα διάφορα σχόλια πιό πάνω ( δεν έχουν άραγε τον ανδρισμό να βγούν επώνυμα ; ) ως άνθρωπος, αισθάνομαι την υποχρέωση, για να αποκαταστήσω την αλήθεια των πραγμάτων, να πω τα πιό κάτω.
Τον Τάκη Ιορδάνη, τον γνώρισα προ 20ετίας περίπου στην ΟΛΣΑ, όπου και οι δυό μας ήμασταν αντιπρόσωποι, εκείνος για την Άντισσα και εγώ για την Ερεσό
Τότε διεκδικούσε το να συστρατευθεί η ΟΛΣΑ μαζί του (όπως είχαν ήδη κάνει ο Δήμος Ερεσού και οι Κοινότητες Αντίσσης και Σιγρίου) στην μάχη του στο ΣτΕ για να μπορούν να εγκαθίστανται Ανεμογεννήτριες στη Δυτ. Λέσβο ( Απολιθωμένα) και να μη εκλείψει η δυνατότητα αυτή, όπως ζητούσε σωματείο Αθηνών, μη έχον σχέση με το νησί μας. Άσχετα κι αν η ΟΛΣΑ δεν συστρατεύθηκε μαζί του, εκείνος συνέχισε τον αγώνα του και τελικά κέρδισε (μάλιστα δύο φορές), πράγμα που στην πράξη είχε το αποτέλεσμα με την εγκατεστημένη σήμερα ισχύ των περίπου 15 MW ανεμογεννητριών στην περιοχή μας, το νησί μας να στηρίζεται ενεργειακά κατά το μέγιστο δυνατό απ’ αυτές, κυρίως το χειμώνα. Ως γνώστης του θέματος είδα ότι ο Τάκης είχε απόλυτο δίκιο. Με είχε εντυπωσιάσει δε η βαθειά γνώση του επί του θέματος, ο ορθολογισμός των επιχειρημάτων του και βέβαια η μαχητικότητα που τον διακρίνει.
Έκτοτε δεθήκαμε με φιλία, αφού και οι δυό μας έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και στόχους για το καλό της υποβαθμισμένης επαρχίας μας της Δυτικής Λέσβου (Μηθύμνης) και κατ’ επέκταση όλου του νησιού μας. Παρακολουθώ τις ενέργειές του που βλέπω ότι πάντοτε αποβλέπουν στο κοινό καλό και τον στηρίζω στους εκάστοτε στόχους του, συστρετευόμενος μαζί του. Τούτο έκανα και προ έτους όταν ως μέλος της επιτροπής αγώνα για το μεγάλο έργο της περιοχής μας, τη Δυτική Πύλη του νησιού μας ( Λιμάνι του Σιγρίου), μάζεψα υπερεκατό υπογραφές στην σχετική ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας και του τις παρέδωσα για να τις αξιοποιήσει κατά πως εκείνος ξέρει και έκανε με τις τρεις χιλιάδες και πάνω υπογραφές Λεσβίων που συνυπέγραψαν για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου μας, καταφέρνοντας έτσι τελικά λίγες μόνο μέρες προ της λήξεως του ΕΣΠΑ, το έργο μας να ενταχθεί σ’ αυτό με απόφαση του τότε Περιφερειάρχη, τα τέλη του περυσινού Δεκέμβρη.
Οι στοχεύσεις και οι εκάστοτε σχετικές ενέργειες του Τάκη Ιορδάνη που βγάζουν αποτελέσματα, όπως έγινε στα δύο μεγάλης σημασίας πιο πάνω αναφερθέντα έργα, είχαν κορύφωση στην μεγάλη του προσπάθεια για το ήδη υπό κατασκευή έργο «δρόμος Καλλονής – Σιγρίου», που επί χρόνια ως επικεφαλής της επιτροπής αγώνα όλων των κατοίκων των δέκα χωριών της Β.- ΒΔ Λέσβου, δίνοντας τον εαυτό του.
Γνωρίζοντας τα πιο πάνω, εντυπωσιάζομαι όταν βλέπω την κακότητα, συνυφασμένη με ανοησία για να μη πώ άλλα χειρότερα, στα γραψίματα, των «Ανωνύμων» πιο πάνω. Πώς έχετε άνθρωποι καταφέρει να ανακατέψετε, το δρόμο αυτό, με πρόστιμα, άδειες κ.λπ. λατομείου, κ.α., με εκπροσωπήσεις Τύπου εργολάβου, με τον Τσοχατζόπουλο, με ΜΚΟ Πιττακός;; , με το Διευθυντή του ΕΜΠΡΟΣ, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα εκρηκτικό μείγμα εντυπώσεων εναντίον του Τάκη, είναι πράγματι αξιοπερίεργο και αξιοθαύμαστο !!!.
Και βέβαια απ’ όλες αυτές τις λεπτομέρειες, φαίνεται ότι μόνο αν ξέρεις από «μέσα», είσαι «φίλος» του ενδεχομένως και «συνεργάτης» του, ή και μέλος της επιτροπής αγώνα ή τέλος είσαι Αντισσαίος, θα μπορούσες να τα ξέρεις όλα αυτά για να καταφέρεις να τα μπλέξεις έτσι που το έχεις κάνει. Να τα μπλέξεις για να απαξιώσεις το τεράστιο έργο του Τάκη Ιορδάνη, το να καταφέρει να υλοποιείται σήμερα στον τόπο μας το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ έργο στο νησί και ίσως στο Αιγαίο, των 44.500.000 Ευρώ, ο δρόμος Καλλονής- Σιγρίου. Και γράφετε αυτά όλα τα ανόητα ως σχόλια, στο άρθρο τούτο του Τάκη, που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει σ’ όλους του Λέσβιους, πως το μικρό συγκριτικά έργο των 17.000.000 Ευρώ Καλλονής – Πέτρας (που εξαγγέλθηκε την ίδια μέρα με το ήδη πραγματοποιούμενο το «Καλλονής – Σιγρίου») μπορεί να χαθεί, αφού δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ αλλά και ακόμη δεν έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν «κρεμασμένο στον αυτόματο πιλότο».
Τα γράφετε βέβαια καλυμμένοι από το απυρόβλητο της ανωνυμίας, άνανδρα κι ας σας λέει ο Τάκης «βγάλετε την κουκούλα, μιλήστε κι εγώ εδώ είμαι»
Αντί γι αυτό, ανώνυμα συνεχίζετε, ομολογώ με θράσος.
Έλεγα προφορικά σε κάποιο επώνυμο Αντισσαίο και τώρα το κάνω ναι έγγραφα «Αντί να βγείτε να πείτε ένα ευχαριστώ σ’ αυτόν τον άνθρωπο που να μη πώ για άλλα του, όπως τα πιο πάνω που προανέφερα στην αρχή, κατάφερε με τις ενέργειες του, τη μαχητικότητα του, το πείσμα του, την υπομονή του να δίνει στην περιοχή μας, τα άλλα χωριά, στην Άντισσα τη γενέτειρά του (που ξέρω ότι υπεραγαπά) το τεράστιο για τον τόπο μας αυτό έργο, λέτε πολλά και αδιαφόρετα που λέμε στο χωριό, χρεώνοντας τον διάφορα ποταπά και ανυπόστατα.» Και εδώ το ίδιο κάνετε, εσείς οι «ανώνυμοι», γράφοντας κουταμάρες και βλακείες του τύπου, «αιολία - δολία - δουλεία - ιορδάνειος οδός». Που σε τελική ανάλυση θα μπορούσε να δοθεί το όνομά ΙΟΡΔΑΝΗ στο δρόμο αυτό, όταν σε άλλα έργα ήσσονος σχετικά σημασία δίδεται, σ’ αυτούς που απλά σκέφτηκαν, ή πρότειναν και πέραν τούτου ουδόλως πάλεψαν, κοπίασαν, μόχθησαν για να υλοποιηθεί το κάποιο δημιούργημα - έργο. Πόσο μάλλον για την περίπτωση αυτή, που με μόχθο, κόπο, πάλη και μάλιστα αδιάλειπτα επέτυχε για τον «οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου» ο Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης, ως ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα, που αυτός έκανε προς δέκα περίπου χρόνια. >>Κώστας Δ.Αχλιόπτας π. Πρόεδρος του Συλλόγου Ερεσίων "Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ">>.
Του απήντησα :

Κώστα , ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: