Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ: Το όνειρό μας …σιγοσβήνει .

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ: Το όνειρό μας …σιγοσβήνει .
Χθές 15.12.2014 ήταν να γίνει η δίκη η μεταξύ των δύο εργολάβων (πρώτου και δευτέρου του σχετικού διαγωνισμού της περασμένης Άνοιξης) για την κατασκευή του Λιμανιού μας. Ατυχώς ως εκ της απεργίας των δικηγόρων η δίκη ανεβλήθη για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Έτσι άραγε μήπως η χθεσινή αναβολή αποτελεί το «Κύκνειο Άσμα» ενός έργου που δυστυχώς τα επίχειρα του ωχαδερφισμού, ανικανότητας και αβελτηρίας, αλλά ενδεχομένως και της όποι...ας σκοπιμότητας των εκάστοτε «αρχηγών» στι νησί μας από το 1997 (που είχαν ανατεθεί οι μελέτες) ως σήμερα, είχαν το αποτέλεσμα να χαθεί αυτό για πάντα ; Είχαμε πει, τότε που ο Περιφερειάρχης Βορ. Αιγαίου στις 27.12.2013 είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ (τέσσερις μόνο μέρες προ της ληκτικής προθεσμίας του): Ευχόμαστε η ένταξη αυτή, τελικά να μην αποδειχθεί ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ!! Γράφαμε δε αυτό έχοντας κατά νού εμπόδια και δυσκολίες όπως αυτά των αντιθέσεων μεταξύ εργολάβων, ενστάσεις, δίκες κ.λπ. σε συνδυασμό προς την στενότητα των προθεσμιών με βασικότερη αυτή της 31.12.2015, όταν τα όποια έργα τα εντεταγμένα στο ΕΣΠΑ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί (αφού πέραν αυτής, κονδύλια ΕΣΠΑ δεν υπάρχουν).
Βέβαια για όλους τους Λέσβιους είναι λυπηρό το να διαπιστώνεται ότι το νευραλγικής σημασίας αυτό έργο για τη Δυτ. Λέσβο αλλά και όλο το νησί μας τελικά δεν θα υλοποιηθεί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Για μας δε τους υπερτρισήμυσι χιλιάδες που έχουμε υπογράψει τη σχετική διακήρυξή μας και αποτελούμε την επιτροπή αγώνα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να το δούμε να υλοποιούμενο με κοψδύλια του Νέου ΕΣΠΑ (2014 – 2020), έστω κι αν ξέρουμε ότι η όλη υπόθεση της ένταξής του σ’ αυτό είναι δυσκολότερη και της εντάξεως του στο ΕΣΠΑ. Θεωρούμε δε ότι αν δεν γίνει τελικά το έργο αυτό, το μόνο προϋπολογισμού 13,60 εκατομ. Ευρώ, τότε το τρεχόντως υλοποιούμενο μεγάλο έργο των 44,50 εκαρομ. Ευρώ «οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου» θα καταστεί ένα άκρως κολοβό έργο. Ευελπιστούμε προς αυτή την προσέγγιση να υπάρξει και η σκέψη αυτών που θα πάρουν τις αποφάσεις για το Νέο ΕΣΠΑ και θα εντάξουν και το Λιμάνι μας, αυτό του Σιγρίου σ’ αυτό.
Ο Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: