Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Habemus Praeses.

Habemus Praeses.
Έχουμε Πρόεδρο. Μάλιστα, με 233 επί 295 παρόντων Βουλευτών.
Υπερψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, και Ν.Δ. Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου π. Υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Έτσι μία απ’ τις πολλές εκκρεμότητες που άφησε ο Α.Σαμαράς, τελείωσε «κατ’ ευχή» ...
Εκείνο που είναι άξιο προσοχής είναι ότι συνεχίστηκε αυτή η συνταγή που φαίνεται να έχει τα πιο καλά αποτελέσματα για την λειτουργία του πολιτεύματος μας. τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αυτή που φαίνεται να γίνεται πιά «παράδοση».
Συγκεκριμένα να εκλέγεται Πρόεδρος «αριστερός» όταν υπάρχει Δεξιά Κυβέρνηση και « δεξιός» όταν υπάρχει Δημοκρατική Κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον «δεξιό» Προκόπη Παυλόπουλο.
Τούτο δεν θέλησε να ακολουθήσει ο Αντ. Σαμαράς για δικούς του λόγους. Έγραφα σχετικά στο ΕΜΠΡΟΣ Μυτιλήνης στη στήλη μου : Αιολίας Λόγος την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 στο άρθρο μου << Πρόεδρος Δημοκρατίας ή Πρόωρες Εκλογές ; …>>

<< ….Γιατί άραγε μία επιτυχημένη πρακτική του πρόσφατου παρελθόντος στην επιλογή υποψηφίου Προέδρου δε θέλησε να χρησιμοποιήσει τώρα το κυβερνητικό δίδυμο;
Δύο φορές τα τελευταία 20 χρόνια βίωσε ο Ελληνικός Λαός τούτη την πρακτική.
Το 1995 όταν ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου είχε προτείνει το «δεξιό» Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και το 2005 όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε προτείνει τον «αριστερό», απερχόμενο τώρα Πρόεδρο, Κάρολο Παπούλια. Δηλαδή αυτήν την καλά δοκιμασμένη ρετσέτα, το δίδυμο Αντ.Σαμαρά - Ευαγ. Βενιζέλου δεν θέλησε να ακολουθήσει.. …>>.
Βέβαια τούτο έγινε για δικούς τους λόγους και δικούς τους υπολογισμούς και σκέψεις οι τότε κυβερνώντες. Εκ των πραγμάτων δε αυτό που έγραφα τελειώνοντας (αφού οι τότε Κυβερνώντες προκάλεσαν κατά τη σχετική ανάλυσή μου οι ίδιοι τις εκλογές), « Λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του.» Και πράγματι το μεν ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε στο 4,7%, η δε ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς στην αντιπολίτευση με 8,5 μονάδες πίσω απ’ την Κυβέρνηση.
Τέλος εύχομαι σιδεροκέφαλος ο νέος Πρόεδρος μας. Πιστεύω δε ότι έχει όλες αυτές τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να τομήσει το Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ!!!

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ..................................19.2.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: