Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

O δρόμος από Φλέγα (Σκαλοχώρι) ως Βατούσα θα δοθεί σε κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2015;;.



 Τάκης  Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D            Προς Τα Μέλη της Επιτροπής

Αγησιλάου 9, Ηλιούπολη 163 46                                     Αγώνα 
 - Πρόεδρος του Συνδέσμου                            Κοιν : 1) Την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

«ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»               2) Το Δήμο Λέσβου

- επικεφαλής  της Επιτροπής για τον                       3) Τις Δημοτικές & Τοπικές

  «Οδικό Άξονα Καλλονής – Σιγρίου »                Κοινότητες της Περιοχής

Τηλ. 2109737053, κιν. 697750346           4)  Tην ΟΛΣΑ & τους Πολιτιστικούς

                                                                                       Λεσβιακών  Συλλόγων Αττικής

                                                                                              5)  ΜΜΕ Λέσβου

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου  2015

ΘΕΜΑ:  Το τμήμα του ΕΡΓΟΥ «ΟΔΙΚΟΣ  ΑΞΟΝΑΣ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ–  ΣΙΓΡΙΟΥ», από Φλέγα (Σκαλοχώρι) ως Βατούσα θα δοθεί σε κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2015;;.

Αγαπητοί  φίλοι,

Επειδή έχουμε να επικοινωνήσουμε καιρό τώρα, κατά πρώτο θα ευχηθούμε το ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με κάθε ευτυχία και ευημερία για όλους  μας εν Υγεία και Ειρήνη το 2015.


Επειδή γίνομαι δέκτης διαφόρων ερωτήσεων εν αναφορά προ τα του έργου μας, πολλές απ’ τις οποίες είναι αντιφατικές και αντικρουόμενες, με την παρούσα θα ήθελα να καταγράψω την κατάσταση, ως είναι σήμερα.
1ον) Το έργο το εκτελεί η κοινοπραξία των τριών εταιριών «Αναστηλωτική», «Τοξότης» και Υδροκατασκευή.
2ον)  Η  κοινοπραξία είναι υπεύθυνη για το έργο ως κοινοπραξία, κατά την σύμβαση που έχει υπογράψει αυτή, με το Δημόσιο.  

3ον) Το ‘έργο μπορεί να το εκτελούν και οι τρεις εταιρείες, ή οι δύο ή έστω η μία μόνο απ’ αυτές, αρκεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα εκτελέσεως αυτού.

4ον) Εν όψει της μεταβατικότητας της καταστάσεως, από το ΕΣΠΑ (2007 - 2013) στο Νέο ΕΣΠΑ (2014 - 2020), το έργο μας τρεχόντως προχωρά με αργούς ρυθμούς. Βέβαια σ’ αυτό πρέπει να προσμετρηθεί και το δύσκολο των καιρικών συνθηκών εκ του φετινού χειμώνα.

5ον) Μετά την επικειμένη σχετική ολοκλήρωση της πιο πάνω τακτοποιήσεως, το έργο θα προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς.

6ον)  Στόχος, ως το καλοκαίρι να παραδοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Φλέγα (Σκαλοχώρι) μέσω Κουρατσώνα ως τη Βατούσα. Ένα τμήμα δηλ. 7 - 8 χιλιομέτρων, άκρως καινούργιου ευρωπαϊκών προδιαγραφών οδικού άξονα. Έτσι θα καταργηθούν όλα αυτά τα ζικ-ζακ μέσω Ξερόλιμνης δρόμου 12-13 χιλιομέτρων.

7ον) Τα ποσά εκ της ζημίας της επιτάξεως για ακίνητα τα οποία ανήκουν στις διάφορες κοινότητες, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη αφού η σχετική διαδικασία θα πρέπει να γίνει μέσω του Δήμου Λέσβου.

8ον)  Τα ποσά τα οποία έχουν λαμβάνειν για τον ίδιο λόγο διάφοροι ιδιώτες και έχουν ολοκληρώσει τα διάφορα «γραφειοκρατικά», θα δοθούν στους δικαιούχους ευθύς μετά την επικειμένη σχετική ολοκλήρωση της τακτοποιήσεως που αναφέρεται στις πιο πάνω αρχικές παραγράφους.

Πάντως αυτό που ήθελα να είναι στο νού μας, είναι  ότι «έχουν γνώση οι φύλακες». Και σαν τέτοιοι όπως επανειλημμένως έχουμε πει, είναι η επιτροπή μας και ο επικεφαλής της, και θα είναι ως να αξιωθούμε κατά το «τάμα» μας, να τον «περπατήσουμε» τελειωμένο στο σύνολό του, από την Καλλονή ως το Σίγρι.

 Και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σας χαιρετώ μ’ εκτίμηση και 

 συναγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: