Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δρόμος Καλλονής - Σγρίου: οι εργασίες συνεχίζονται!!!



Δρόμος Καλλονής - Σγρίου: οι εργασίες συνεχίζονται!!!

Το περασμένο ΣαββατοΚύριακο για διάφορες δουλειές μου βρέθηκα στο χωριό. Επόμενο ήταν να δω το πώς έχουν τα πράγματα εν σχέση προς το δρόμο μας.
Αυτό που με ευχαρίστηση ασφαλώς είδα ήταν ότι τα χωματατουργικά έργα συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του όπου υπάρχουν και τα αντίστοιχα εργοτάξια. Αυτό δε που είδα και οπωσδήποτε εντυπωσιάστηκα ήταν ότι η χάραξη του η πάνω απ’ το Μοναστήρι του Λειμώνος (παρακάμπτει όλες τις στροφές προς το Τυρανίδι και εκείθεν προς Φίλια ) συνεχίζει με ομαλή κλίση και βγαίνει στην κορυφογραμμή του ελαιώνα του Μοναστηριού (στο ύψωμα Έλαφος;;).
 Η μία από τις δύο εταιρείες που είχε αναλάβει το τμήμα από διασταύρωση προς Απολιθωμένα έως Βατούσα παραιτήθη και ήδη απομακρύνει από το νησί το «στόλο» των μηχανημάτων  του.   
Η μόνη εταιρεία από τις τρείς της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την κατασκευή του, «Ο ΤΟΞΟΤΗΣ»  κουβαλά υλικά διαστρώσεως από το Λατομείο της ΚΥΚΝΟΣ  στο κομμάτι που πρώτα ολοκλήρωσε, στο Σίγρι. Στόχος όσο πιο γρήγορα τεθεί σε λειτουργία το συγκρότημά του ασφαλτομίγματος (που είναι ήδη εγκατεστημένο) να ρίξει και την άσφαλτο.
Μετά την ολοκλήρωση των διαφόρων μεταβατικών  διαδικασιών που τρεχόντως ολοκληρώνονται από το ΕΣΠΑ στο Νέο ΕΣΠΑ και με δεδομένο ότι τα κονδύλια υπάρχουν, τώρα που έρχεται και η  Άνοιξη και τελειώνουν επί τέλους οι βροχές (φέτος  και στο νησί μας  ήταν πάρα πολλές ) οι εργασίες θα προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι του εργολάβου.   
Γενικά το έργο προχωρά παρά τις διάφορες αρνητικές πληροφορίες που μεταφέρονταν την τελευταία περίοδο από μη γνώστες των πραγμάτων.
Τουλάχιστο τούτο το έργο το κερδίσαμε !!! Να δούμε τι θα κάνουμε με το Λιμάνι του Σιγρίου. Θα έχουμε τη χαρά να το δούμε να εντάσσεται κι αυτό στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο ( Νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020) που βρίσκεται στη φάση έναρξης του;;

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ……………..  19,3.2015 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: