Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ. Το Όνειρό μας θα «λάβει σάρκα και οστά» ως το 2020.


ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ. Το Όνειρό μας θα «λάβει σάρκα και οστά» ως το 2020.
Όταν οι άλλοι κάνουν Δημόσιες Σχέσεις μόνο, εμείς δουλεύουμε (VII)…Έβδομο.

Η από το Γραφείο Πρωθυπουργού προ ημερών επιστολή προς την Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου κ. Καλογήρου που  κοινοποιήθηκε και σε μας, αφού βασίζεται  στις δικές μας τις από 12.03.2015 και 03.04.2015  επιστολές, η διαβιβαζόμενη σ’ αυτή σχετική απάντηση προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού , της 12.05.2015 του Γεν. Γραμματέα του αρμοδίου Υπουργείου υπευθύνου για το ΕΣΠΑ, μας δίδει τη βάσιμη ελπίδα ότι το νευραλγικής σημασίας αυτό έργο θα υλοποιηθεί με τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ ( 2014- 2020). Τούτο είναι το συμπέρασμα των σχετικών τηλεφωνικών επαφών μου διερεύνησης  του θέματος, αφού ο Γεν. Γραμματέας για το ΕΣΠΑ το θεωρεί «υψηλού βαθμού ωρίμανσης προς ένταξη» στο νέο ΕΣΠΑ. 

Έτσι  σήμερα καταθέσαμε προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού την 22η επιστολή μας ( είναι η 4η προς κ. Αλέξη Τσίπρα ) και έχει συνημμένες τις  υπογραφές Λέσβιων  της  Αθήνας, εκ των χωριών Άντισσα  και Μεσότοπος.

<< ΘΕΜΑ : ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ. Η ένταξή του  στο Νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) εντατικοποιεί  το νέο αγώνα μας, για να μη χαθεί για πάντα το αναπτυξιακό αυτό έργου της Λέσβου.

Έχοντας πλήρη συνείδηση των πραγμάτων, των της πολιτικής καταστάσεως της χώρας, εκ των παρατεταμένων  διαπραγματεύσεων της Κυβερνήσεως με τους Θεσμούς (Ε.Ε., κ.λπ.), θελήσαμε να  επιβραδύνουμε την όλη διαδικασία  την αφορώσα στο θέμα μας και  έτσι υπήρξε προσωρινή παύση των  σχετικών δικών μας προσπαθειών.  Για τον λόγο αυτό  και ενώ από πολλών εβδομάδων είχαμε συγκεντρώσει τις επισυναπτόμενες υπογραφές συμπατριωτών μας δεν  προχωρήσαμε  κατά πως πράττουμε με την παρούσα επιστολή μας.
Αναμφίβολα η λήψη της κοινοποιούμενης και σε εμάς  επιστολής, της Γραμματείας σας της από 09- 06 – 2015,. προς την Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου προς την οποία αποστέλλοντο οι δικές μας προς υμάς επιστολές,(οι από 12.03.2015 και 03.04.2015). ως και η με αρ. πρωτ. 51119 ΓΓΔΕ – ΕΣΠΑ 1276/ 12.05.2015 επιστολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, έδρασε  καταλυτικά στην  επανέναρξη της όλης  προσπάθεια μας .  
Επειδή στον από εμάς ληφθέντα αυτό φάκελο δεν περιλαμβανόταν η ανωτέρω αναφερομένη επιστολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ. της 12.05.2015, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το περιεχόμενό της.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Εικάζουμε, ότι για να απευθύνει το Γραφείο σας την επιστολή αυτή μαζί με τις προηγηθείσες δικές μας, στην Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, το θέμα μας πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά τρόπο θετικό. Προσβλέπουμε να λάβουμε αντίγραφο αυτής ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε σχετικά τα υπερτέσσαρις  χιλιάδες πιά μέλη της επιτροπής μας (ως και όλο το Λεσβιακό Λαό), που ασφαλώς και αγωνιούν για την έκβαση της νευραλγικής σημασίας αυτής υπόθεσής μας που πέραν της καθαρά τοπικής σπουδαιότητας για τη Λέσβο ολόκληρη, αναμφίβολα έχει και εθνικής εμβέλειας τοιαύτη. Τούτο, αφού το εν λόγω Λιμάνι, η Δυτική Πύλη της Λέσβου, βρίσκεται στο μεταίχμιο Ανατολής – Δύσεως, επί του υπερεθνικής σημασίας άξονα προς Προποντίδα και Εύξεινο Πόντο.
Η επισυναπτόμενη Διακήρυξή μας φέρει τις υπογραφές των παροικούντων στην Αθήνα συγχωριανών μου ( Αντισσαίων),  οι οποίοι  ομόθυμα υπέγραψαν σ΄ αυτήν, στην προ εβδομάδων Γ.Σ. του Συλλόγου τους, αναγνωρίζοντες  αυτό που πάντα  πιστεύω πως τα θετικά αποτελέσματα  για προσπάθειες που αφορούν στο κοινό καλό,. επιτυγχάνονται  με μαζικό,  διεκδικητικό, συνεπή και συνεχή αγώνα.
Το ίδιο ασφαλώς έγινε κι απ΄ τους κοντοχωριανούς μας Μεσοτοπίτες της Αθήνας οι οποίοι προσέδραμαν και υπέγραψαν μαζικά την διακήρυξή μας..
Είναι δεδομένο ότι  η εκ μέρους των ενεργών πολιτών φωνή εισακούεται από τους κατά περίπτωση αρμοδίους,  όταν κατά μαζικό τρόπο ενισχύεται όπως  εν προκειμένω , που η προσπάθειά μας λαμβάνει μαζικό χαρακτήρα  με την ανά την Λέσβο γενόμενη  αποδοχή της Διακήρυξής μας από τους συμπατριώτες μας,  που έτσι πλαισιώνουν την επιτροπή αγώνα, με την υπογραφή τους.
………………………Συνημ : Η  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΙΙ.  με  υπερ200
……………………… υπογραφές Αντισσαίων και Μεσοτοπιτών,,  …………………………της Λέσβου διαμενόντων στην Αθήνα

Με την πρέπουσα τιμή>> 


Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης   .................. 18.06.2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: